Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Decibel 2009
op woensdag 09 december 2009, 00:00 uur
door Wiseguy auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > DVD's
reacties: 0
auteur toegekende score: 70/100
hits: 3071

Zaterdag 15 augustus 2009 is een dag die we niet snel zullen vergeten. Hét hoogtepunt van de zomer vond letterlijk en figuurlijk op die dag plaats in de Beekse Bergen in ‘The City of Intensity’. We hebben het natuurlijk over Decibel Outdoor 2009 en na de driedubbelaar is er ook de dvd registratie.

Het ontwerp van de limited edition steelcase hoes is zondermeer bijzonder te noemen. Vol verwachting stop ik de eerste dvd in mijn speler, terwijl mijn ogen gretig over de achterkant van de hoes glijden. Er wordt me maar liefst twee uur aan beeldmateriaal beloofd… op de eerste dvd alleen al! Vol verwachting klopt mijn hart en mijn verwachtingen worden direct waargemaakt wanneer het menu geheel in de stijl van het feest te voor schijn komt. Helaas duurt dit euforische gevoel niet lang… De “Main Feature” die tot mijn grote verbazing maar 100 minuten duurt (waar zijn die 20 minuten gebleven?) laat bijna niets van het thema terugkomen. Geen enkele dj aankondiging is in beeld gebracht en alleen op het eind (tijdens de afsluiting) wordt er kort gerefereerd naar het thema. Daar staat tegenover dat de hele eerste dvd bestaat uit een constante mix van muziek, zonder al te lange onderbrekingen. Oftewel; de perfecte achtergrondmuziek voor een avondje stappen.

De Main Feature toont ons een gevarieerd beeld van de volgende stages: (voornamelijk) de mainstage, Hardcore4Life, back2school en Euphoria. Als kijker vlieg je in vogelvlucht over het terrein en zie je de (muzikale) hoogtepunten van die dag. Helaas varieert niet alleen het beeld, maar ook het geluid… Zo is de overgang van de ene naar de andere stage soms nogal abrupt, wat op zich wel is te begrijpen als we van de H4L naar bijvoorbeeld de main gaan. Ook is de kwaliteit van het geluid niet altijd optimaal. Dit lijkt te komen door het afwisselen van studio-opnamen met live-opnamen...

De registratie bevat een prima afwisseling van publiek, dj’s en overzichtshots. De montage is lekker vlot en het geluid lijkt redelijk synchroon te lopen. Het is leuk om te zien wat je die dag allemaal gemist, maar de stukjes zijn te kort om een echt oordeel te kunnen vellen over een set.

Wanneer het donker wordt, is het pas écht duidelijk wat voor enorme sfeer de lasers en lampen toevoegen. Er wordt in de registratie dan ook extra gefocust op de afsluiting, die bijna integraal in beeld lijkt te worden gebracht. En waarempel; we zien een stukje thema in de vorm van de aankondiging van The Viper, waarbij het vuurwerk losbarst. Vooral de beelden bij ‘We Come One’ zijn prachtig en laten je terugverlangen naar die zinderende zomerdag in augustus.

Na de happy hardcore van The Viper wordt ook de outro helemaal getoond; alle stages komen qua sound nog een keer voorbij. Wat een prachtige afsluiting, natuurlijk helemaal compleet met vuurwerk en lichtshow, magnifiek in beeld gebracht. Na het anthem is de koek dan écht op. De eerste dvd is afgelopen.

artikel index
pagina 1 - huidige : Disc 01
pagina 2 : Disc 02
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5368 sec, 0.4752 van dat voor queries. DB queries: 40. Geheugengebruik: 1,057kB