Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Qlimax - The Nature Of Our Mind
op zondag 20 december 2009, 20:41 uur
door Sp@cefre@k auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 0
hits: 1578

Met het thema ‘The Nature of Our Mind’ vond Qlimax op 21 november opnieuw plaats in het Gelredome in Arnhem. Na ondermeer Technoboy, Headhunterz en de Alpha² zijn nu D-Block & S-te-Fan verantwoordelijk voor de compilatie cd van Qlimax 2009. De twee heren uit het Scantraxx imperium van The Prophet zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hedendaagse hardstyle scene. Hun eigen unieke sound met vrolijke melodielijnen en harde beats is ook nu weer goed terug te horen op deze compilatie.

Tracklist

1. Dj Isaac - Tear The Club Up
2. Showtek - We Speak Music
3. D-Block & S-Te-Fan - Essence Of Sound
4. The Raiders - A Feeling
5. Coone Vs D-Block - Crank
6. Wildstylez - A Complex Situation
7. D-Block & S-Te-Fan - Let'z Dance
8. Noisecontrollers - Empire Of The Sun
9. D-Block & S-Te-Fan - Dreamers Dreamz
10. Zatox - The Noisemaker
11. D-Block & S-Te-Fan - Nature Of Our Mind
12. Showtek - Freak
13. Tuneboy - Sexbusters
14. Wildstylez - The Human Soul
15. Dozer - Robin's Revenge
16. Psyko Punkz - After Mtf-Er
17. D-Block & S-Te-Fan - Sound Of Thunder
18. Josh & Wesz Ft. Low-E - I've Lost You
19. Deepack Ft. Mc Lan - Fire In Tha Place
20. High Voltage - Shiverz

De cd wordt afgetrapt met een nieuwe productie van Isaac: Tear The Club Up. Echt weer een typisch Isaac plaatje met de welbekende vrouwelijke stem en de reversed bass. Vervolgens hoor je We Speak Music van Showtek. Sinds zij niet meer werkzaam zijn voor Q-bookings en hun eigen boekingskantoor zijn begonnen, kom je ze niet meer vaak tegen op de grote evenementen. Erg jammer, want toch blijven zij één van de grootste pioniers in de hardstyle. Hun nieuwe cd Analogue Players in a Digital World is ook echt een aanrader. Een andere nieuwe productie van dit album genaamd Freak is ook terug te horen op deze cd.

Ik had van te voren al verwacht dat deze compilatie boordevol eigen producties zou zitten van D-Block & S-te-Fan en dat klopt. Ze zijn allemaal afkomstig van hun eigen album Music Made Addict. Zo hoor je ondermeer Let’z Dance, Dreamers of Dreamz, Sound of the Thunder en natuurlijk hun anthem voorbij komen. Op zich geen onaardig nummers, hoewel het toch wel vrij softy is. Toen ik de cd voor het eerst luisterde viel me al op dat het een hoog ‘happy hardstyle’ gehalte bevat. The Essence of Sound is hier een typisch schoolvoorbeeld van. Je kunt wel of niet van D-Block & S-te-Fan houden. Persoonlijk prefereer ik toch de wat hardere sound. Gelukkig kunnen ze ook keihard beuken, want Shiverz (feat. High Voltage) is echt een knalplaat!

Halverwege komt de cd pas goed op gang. Zo hoor je een remix van Scope DJ van Tuneboy’s Sexbusters. Zeker een geslaagde remix en geen verkrachting van het nummer. After MF van Psyko Punkz is ook erg lekker. Deze twee upcoming talents zijn erg goed bezig en hebben ook echt een eigen sound. Psyko Punkz is zeker een naam om te onthouden. De nieuwe track van Josh & Wesz (feat. Low-E) is ook een topproductie. Jammer genoeg is het momenteel vrij stil rond Josh & Wesz, maar ik weet zeker dat zij hun hoogtepunt nog niet bereikt hebben. I’ve Lost You bewijst maar eens dat ze zeker niet stil zitten. Hopelijk draaien ze binnenkort weer eens op een groot podium.

De Qlimax compilatie van 2009 is zeker niet onaardig. Als ik heel eerlijk moet zijn had ik toch wat meer variatie verwacht. Want op het feest zelf heb ik veel verschillende ‘hardstijlen’ gehoord en nu dus maar één... Voor de echte D-Block & S-te-Fan liefhebbers is het een must, hoewel er wel erg veel nummers op staan van hun laatste album. Gelukkig wordt dit gecompenseerd met wat harde beukplaatjes.

Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5123 sec, 0.4633 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,072kB