Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Enzyme X - Component 1
op woensdag 06 januari 2010, 00:00 uur
door Patrick Bateman auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 0
auteur toegekende score: 70/100
hits: 3805

Vol blijde verwachting mocht ik dit keer een recensie schrijven over over Component 1 van Enzyme X. Voor degenen die nog niet bekend zijn met het concept van Enzyme X volgt hier een korte uitleg: Enzyme X is het experimentele sublabel van Enzyme. Hierop worden nummers uitgebracht die niet op het hoofdlabel thuis horen, omdat ze te experimenteel zijn. De oplages van de vinyl's van dit label worden in beperkte oplages geperst, meestal tot maar 500 stuks. Dit wordt gedaan om het exclusief te houden voor de echte liefhebbers. Bovendien wordt het alias gebruikt door alle leden van Enzyme X records. Met andere woorden; je weet dus niet wie de platen hebben geproduceerd als je het alleen van de achterkant van het hoesje moet hebben.

CD 1
01. Enzyme X - Poison
02. Enzyme X - The Dark
03. Enzyme X - Travellers Of The Mind
04. Enzyme X - Post-Traumatic Fuckup
05. Enzyme X - Parasomnia
06. Enzyme X - Kapotnaaien
07. Enzyme X - Nurse
08. Enzyme X - Noisefloor
09. Enzyme X - Mantaray
10. Enzyme X - Answers
11. Enzyme X - Blind
12. Enzyme X - Clonewave
13. Enzyme X - Phaseshift
14. Enzyme X - Nzmdfcn 1
15. Enzyme X - Optjenkere
16. Enzyme X - Nightbreed

De eerste cd begint met Poison, een vrij rustige intro. Dit nummer wordt snel opgevolgd door The Dark en Travellers of the Mind. Deze twee nummers hebben een mysterieuze rustige sound, die goed aansluit op Poison. Nadat de toon is gezet door deze nummers zijn we aanbeland bij Parasomnia (met samples die door velen zullen worden herkend uit Fightclub) en het dikke Kapotnaaien. Deze nummers hebben allemaal een erg duistere en industriële sound, die de cd duidelijk zijn volgende fase in tilt.

Hierna maakt het nummer Nurse zijn opwachting, een van mijn persoonlijke favorieten van de cd. Het heeft een welhaast schranz-achtige sound, maar dan wat rustiger en iets afwisselender. Dat deze cd’s zeker niet voor iedereen bedoeld zijn is duidelijk te merken. Noisefloor en Mantaray volgen Nurse op en zorgen weer voor wat rustiger en mysterieuzer vaarwater. Answers is een stuk melodieuzer en wordt gevolgd door een juweel van een plaat: Blind. Dit vrij monotone nummer beukt lekker weg en gaat na een korte pauze over in Clonewave. Ook dit nummer is weer vrij monotoon, maar op een andere manier als zijn voorganger. Een vrij luchtig melodietje lijdt je als vanzelf door dit nummer en dit is een mooie afwisseling ten opzichte van de voorgaande nummers.

In Phaseshift wordt de donkere toon van de cd gecombineerd met het luchtigere thema van Clonewave in een van de betere overgangen van de cd. Hierna volgen twee nummers die me persoonlijk iets minder konden bekoren, NZMDFCN 1 en Optjenkere. De eerste cd komt tenslotte tot zijn einde met Nightbreed. Geen geweldig nummer, maar het sluit wel goed aan op de voorgaande twee nummers. De platen op deze cd zijn in ieder geval erg goed achter elkaar gezet en niet zomaar achter elkaar geplakt.

artikel index
pagina 1 - huidige : CD 1
pagina 2 : CD 2
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5583 sec, 0.4973 van dat voor queries. DB queries: 40. Geheugengebruik: 1,061kB