Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Nightmare 2009
op donderdag 07 januari 2010, 00:00 uur
door SP@CEFRE@K auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 0
hits: 3250

Terwijl heel Nederland pakjes uitpakte voor Sinterklaas hadden duizenden hardcoreliefhebbers op 5 december 2009 een gezamelijke Nightmare in Ahoy in Rotterdam. Verspreid over drie stages met verschillen stijlen waren de beste hardcore dj’s vertegenwoordigd, met als klap op de vuurpijl een aantal vette battles, zoals Neophyte versus Ruffneck en Nosferatu vs Ophidian. Uitgerekend deze 'gevechten' zijn terug te horen op de dubbelcompilatie Nightmare 2009.

CD 1

1. Tha Playah - Why So Serious?
2. Ruffneck & Enzyme X - Ghosts Nor Gods
3. Masters Of Ceremony - Undr_Ctrl09
4. Endymion - Abduction
5. Kasparov - Part Of The Project
6. Tha Playah - Bling Bling (Dj D Vs Nitrogenetics Remix)
7. Ruffneck & Miss Twilight - No Turning Back
8. Tha Playah - Walking The Line
9. Enzyme X - Blood Omen
10. Amnesys - Underground Revolution
11. Predator & Angerfist - Legend
12. Ophidian & Ruffneck - So Many Sacrifices
13. G-Town Madness & The Viper - Envy
14. Anime - Concentrate
15. Angerfist - Bite Yo Style
16. Neophyte Records Allstars - Adrenaline
17. Masters Of Ceremony - Break
18. Tha Playah - My Misery

De eerste cd wordt afgetrapt met een track van Tha Playah, Why So Serious. Tha Playah is goed bezig geweest in 2009. Zo stond hij op alle grote events, als Defqon.1 Festival, Decibel Outdoor en Thunderdome. Daarnaast heeft hij ook weer een eigen cd geproduceerd. Behalve Why So Serious staan meerdere tracks van dit album op deze cd, zoals Bling Bling en zijn megaknaller Walking The Line. Masters Of Ceremony, ofwel Neophyte en Evil Activities, mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Under_Ctrl09 blijft toch een geweldig ragnummer dat het altijd goed doet bij het publiek. Ik hoor iedereen in de Ahoy al meezingen: “Fuck you, I won’t do what you tell me!”. De nieuwe release Break staat ook op deze cd.

Het valt op dat de sounds van zowel Neophyte als Ruffneck op de eerste cd elkaar goed aanvullen. Op feestjes draait Ruffneck veelal duister en hard, dat kun je bijvoorbeeld goed terughoren in Enzyme X’s Blood Omen en zijn eigen So Many Sacrifes (met Ophidian). Neophyte draait de laatste tijd vaak de floorthrillers van dit moment, zoals Predator’s & Angerfist’s Legend en Envy van G-Town Madness & The Viper. Ten slotte wil ik nog één nummer uitlichten: Adrenaline van Neophyte Records All Stars. Ook op Nightmare mocht dit gelegenheidsgezelschap een half uurtje vullen en ik weet zeker dat ze Adrenaline ook gedraaid hebben. Ik hoor Neophyte & Co al bezopen door de mic schreeuwen: “Geef me een mic en een drummachine en ik pomp je vol adrenaline!” Toch jammer dat het geen echte dj-set is, zoals bij Nightmare Outdoor 2009, want ik mis toch wel dat live-element.

artikel index
pagina 1 - huidige : CD 1
pagina 2 : CD 2
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5551 sec, 0.4957 van dat voor queries. DB queries: 40. Geheugengebruik: 1,060kB