Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
The Subs - Decontrol
op zondag 08 mei 2011, 00:24 uur
door Tom auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 0
auteur toegekende score: 83/100
hits: 3195

28 Maart jl. verscheen Decontrol, het tweede album van de Belgische danceact The Subs. Het is de opvolger van Subculture uit 2008. Ze hebben niet stil gezeten, de bende uit Gent, sinds hun electroravepunk-aangedreven stoomtrein op snelheid kwam. En over de meest belangrijke stap zijn ze het allen eens: hun onbolstering tot een volwaardige, rechttoe-rechtaan live groep. Maar volgens Papillon zijn de tracks op dit album niet het gevolg van hun live-incarnatie; “Elektronische dansmuziek is niet het resultaat van vier gasten die het op een jammen zetten; het is de vrucht van vele eenzame, donkere uren achter keyboards en computers”. Al de nieuwe tracks werden tijdens de laatste tour uitgebreid getest op een levend publiek. Het juiste gevoel en de juiste toon vinden was essentieel voor Decontrol. Behalve nieuwgevonden liefde was vooral chaos de grootste inspiratie.

01. The Face Of The Planet
02. Don't Stop
03. The Hype
04. Dry Lemon
05. Hannibal and The Battle of Zama
06. Itch
07. Hairdo
08. Lemonade
09. The Visible Man
10. Decontrol

De eerste single van Decontrol is ook direct de openingsplaat van het album: The Face Of The Planet, een lekker opzwepende track, die veelvuldig op de dansvloer ten gehore wordt gebracht door onder meer Dr. Lektroluv. Dit ondanks het ietwat mainstream karakter van deze plaat. De lekkere synths en heerlijke vocals zorgen in ieder geval voor een dijk van een opening!

Hierna gaan we verder met de too cool-for-old school housebom Don’t Stop. Don’t Stop sluit redelijk goed aan bij de eerste track, al komt de chaos hier wel duidelijk om de hoek kijken. Een verscheidenheid aan hoge piepjes en ander soort vage geluiden worden op de luisteraar afgevuurd. Soms tot het bijna irritante aan toe helaas.

Gelukkig maken ze een hoop goed met The Hype. Wat een heerlijk energiek nummer! We laten de voorgaande twee nummers even voor wat het zijn en gaan nu écht de diepte in. Vooral de bridge in deze opzwepende hyperactieve jam vergt het maximale van je speakers.

Dry Lemon is het eerste nummer op het album dat geen vocals heeft, maar desalniettemin uitschreeuwt dat het een onmiskenbare The Subs productie is. Weer wordt een verscheidenheid aan piepjes ten gehore gebracht, maar dit keer in een overheerlijke compositie. The Subs ten voeten uit!

Op de helft van het album komen we een vreemde eend in de bijt tegen: Hannibal and The Battle of Zama, oftewel een op Franse filmsoundtracks geïnspireerde track. Is dit een open sollicitatie richting de filmwereld? Willen de heren uitbreiden? Wat mij betreft zijn ze van harte welkom en juich ik dit initiatief van harte toe. Hannibal and The Battle of Zama klinkt als een soundtrack, maar ondertussen kunnen je voeten niet stil blijven staan en verrassen The Subs je keer op keer met “grappige” distortions.

artikel index
pagina 1 - huidige : Inleiding & eerste deel
pagina 2 : Tweede deel & Conclusie
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5321 sec, 0.4763 van dat voor queries. DB queries: 40. Geheugengebruik: 1,059kB