Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
The Butterfly Effect (2004)
op donderdag 22 april 2004, 00:00 uur
door Dub_V auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 6
auteur toegekende score: 81/100
hits: 1016

Regie: Eric Bress & J. Mackye Gruber
Genre: Drama/ sci-fi/ thriller

Deze film is gebaseerd op de theorie dat je door 1 klein ding (zoals een vlinder vleugeltje) te veranderen, een hele wereldramp kunt veroorzaken.
We maken al gauw kennis met Evan (Ashton Kutcher) en zijn (buur)vrienden. Evan heeft geen makkelijke jeugd gehad, maar zijn vrienden nog minder. Uiteindelijk verhuist hij met zijn moeder naar een andere stad. Hij ziet zijn vroegere vrienden, waaronder zijn buurmeisje Keileigh (Amy Smart) waar hij verliefd op was, niet meer terug. Jaren later, wanneer Evan op de universiteit zit, komen zijn oude dagboeken weer te voorschijn, als hij die leest kan hij bepaalde fouten in het verleden veranderen en hiermee ook het heden. Maar is dit wel zo slim?

The Butterfly Effect is een film die blijft boeien. Vanaf het begin is het al spannend en het wordt alleen maar spannender. Zelf hou ik veel van films waar mensen in de tijd kunnen reizen, zoals Back To The Future. Dit is ook zo'n soort film, maar dan wat realistischer. Het is een beetje mix van Donnie Darko en Frequency. Alleen was Donnie Darko aan de saaie kant en deze film juist niet! Zo komt er ook veel geweld en familiedrama in voor. Ook is de film nog net niet zo vaag dat je er niks van begrijpt. Aan het einde van de film valt alles op zijn plaats en blijf je niet met vragen achter. Net zo'n gevoel als bij Memento, maar dan wat eenvoudiger. Het mooie van deze film is dat realiteit en fantasie goed met elkaar gecombineerd worden. Het is in ieder geval de moeite waard en heel leuk bedacht. Zeker een aanrader! De film zit net tussen Hollywood en Filmhuis in, maar geeft zelfs de simpelste ziel stof tot nadenken.

Reacties
23/04 om 23:26 uur
Gast

Ik vond deze film op het eind nogal tegenvallen. De realiteit zoals Evan die beleefd is dus dé realiteit? Hij gaat terug in de tijd en verandert dus het verleden en daarmee ook de toekomst? :S De voorlaatste scène leek inderdaad alles op zijn plaats te vallen... totdat dan de laatste scène begint... en je weer terug bij af bent. Het geeft je inderdaad stof tot nadenken, maar of ik daar zin in heb...

De film verveelt inderdaad geen moment en is af en toe zeer aangrijpend, maar ik hou niet van dit soort open eindes... :( Jammer. Had er meer van verwacht.

08/05 om 18:14 uur
Gast

Deze film is vooral erg leuk door het goede verhaal en gewoon het hele idee van de film. Toen ik hoorde dat Ashton kutcher de hoofdrol vertolkte was ik bang dat de film verziekt zou worden. Toch blijkt dat deze Punkende goofball wel meer kan dan comedy. Niet heel sterk, maar wel degelijk. Als echter was gekozen voor een sterkere acteur en het verhaal net even iets beter was uitgewerkt was het misschien wel een echte klssieker geworden. Nu mist het net dat speciale en is het gewoon een aardige film.
Open einde?!

15/07 om 23:07 uur
Gast

Er is geen open einde man....alles herhaalt zich. Ze krijgt een vierde kind en die gaat weer net zoals Evan doen en dan herhaalt alles zich


ABSOLUTE TOPFILM

17/03 om 10:39 uur
Gast

Er zijn 2verschillende eindes, vriendin van me had hem in bios gezien en gehuurd en 2 keer wat anders. Heb hem gisteren op dvd gehaald en gekeken en ik vond hem best wel goed en aangrijpend, alleen nog ff checken of daar ook nog dat 2e einde opstaat dan!

13/06 om 17:29 uur
Gast

Oke.. Welk einde is dan dat ie dr later nog tegen komt maar langs dr heen loopt?

Is dat Disc 1 of die met 2 Discs?

13/06 om 21:39 uur
Gast

dat is 1 van de 2 eindes hihi. DVD: 1 disk!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.6309 sec, 0.5616 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,105kB