Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Black Eyed Peas - Elephunk (2003)
Hip-hop voor zatlappen
op woensdag 05 mei 2004, 23:13 uur
door DuB V auteurslijst
in Recensies > Muziek
reacties: 12
auteur toegekende score: 60/100
hits: 1881

Gevarieerd en eentonig tegelijk, kan dat? Ja dat kan, luister maar naar het nieuwste album van Black Eyed Peas!

Deze groep heeft geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk reportoire neer te zetten. Voor een deel is dat gelukt, want elk lied heeft een andere 'urban style'. Sommige liedjes zijn richting r&b (Latin Girls), andere zijn weer bubblin' (Yo Mama) of rauwe hip-hop (The Apl Song). Het lied Sexy is zelfs iewat jazzy. De indiase invloeden in The Elephunk Theme zijn eveneens erg origineel en zullen zeker een succes zijn nu de Hindipop in opkomst is. In Anxiety merk je dat ze zelfs van rock niet vies zijn. Dit lied heeft veel weg van de hedendaagse nu-metal.

De verschillende invloeden zijn goed gedaan, maar dat is het enige dat dit album leuk maakt. Wel jammer dat ze (zoals veel andere artiesten in genre 'urban') veel weg jatten van adere artiesten. Ik heb het niet over samples, maar ook over lyrics. In Sexy gebruiken ze gewoon een stuk tekst uit het old school lied Push-It van Salt 'n'Peppa. Ook melodieën worden meedogeloos gejat, luister maar naar het begin van Let's Get Retarded en je hoort gelijk een Alicia Keys rip-off. Tijdens Hands Up hoor je een melodie die verdacht veel lijkt op Gett Off van Prince. Toeval? Ondanks dat de liedjes veel variëren van elkaar, zit er binnen één liedje niet veel variatie. Het bekende Where Is The Love, waar menig breezah-slet misschien traantjes van in de ogen krijgt, is hier een goed voorbeeld van. Het zit ook weer vol rips en biedt weinig origineels; slechts veel herhaling van telkens hetzelfde.

Het album heeft een paar hoogtepunten, zoals Hey Mama voor de bubblin' liefhebbers en het indiaase Elaphunk Theme. De geheime track die na Where's The Love opdoemt is wel weer van hoger niveau en stukken beter dan het 'liefdeslied' zelf. Shut Up is ook een goed lied en terecht een hit geworden, maar als je het te vaak luistert gaat het al gauw vervelen. Anxiety brengt niks origineels en is net zo eentonig als de meeste new-metal, maar wel leuk gedaan voor een hip-hop groep. Helaas valt de rest van het album vies tegen. Vooral het lied Let's Get Retarded is letterlijk het achterlijkste lied ooit en alleen leuk voor als je stom dronken bent.

Conclusie: Leuke cd voor op een feestje, maar niet meer dan dat. (N)
Reacties
22/05 om 20:28 uur
Gast

Anxiety vind ik juist één van de betere nummers van het album, maar de onbetwiste winnaar is zonder twijfel The Elephunk Theme. Dit wordt écht zo'n track die je over een tijdje terugvind op alle R&B/Hip-Hop Remix Bootleg Tapes! :P Geniaal die vrouwtje erin! :P
Let's Get Retarded is ook écht helemaal de shit. Snap niet dat je daar zo negatief over doet! Ik vind het hele album eigenlijk wel goed. En dat zeg ik niet snel! Normaal vind ik altijd maar aantal tracks leuk, maar heb van dit album in z'n geheel genoten! Dikke 8.

22/05 om 20:53 uur
Gast

hahaha moet erg lachen om dubv's zinnetjes..
vooral deze:Vooral het lied Let's Get Retarded is letterlijk het achterlijkste lied ooit en alleen leuk voor als je stom dronken bent.

haha hilarisch.. ! ik ben het wel eens met DubV, vind de cd wel oke, en meer dan dat ook echt niet.


24/05 om 06:24 uur
Gast

Je snapt niet dat ze daar negatief over doet? Dat mag toch.. Iedereen zijn smaak toch? Om maar iets loos te zeggen, ik snap niet waarom jij daar zo positief over doet... ;-)

In ieder geval, ik vindt het ook geen bijzonder album, maar ik zou er eigenlijk helemaal niet over moeten praten, want als er een groep is aan wie ik een hekel heb omdat ze om de drie seconden op TMF/MTV verschijnen, dan is het zeker de Black Eyed Peas met "Shut up, Shut up.." Dan ben ik inderdaad heeeeeel snel geneigd te denken..... SHUT THE FUCK UP!! :-)

24/05 om 08:47 uur
Gast

want als er een groep is aan wie ik een hekel heb omdat ze om de drie seconden op TMF/MTV verschijnen, dan is het zeker de Black Eyed Peas met "Shut up, Shut up.."

Ik zie DaPixxeL, ik hoor Darule.

24/05 om 20:47 uur
Gast

huh? :S


25/06 om 17:29 uur
Gast

Never mind. Insiders Joke.

Waar slaat het trouwens op dat ze die fantastische plaat Let's get Retarded gerenamed hebben naar Let's get it Started? :S Kan iemand mij dit vertellen? :P

25/06 om 21:56 uur
Gast

Misschien kregen ze door, dat het aardig debiel eehh. dus Retarded was voor de tv :P Kan zijn hoor, ik heb dit niet van speciale bronnen, gewoonweg mijn idee erover :D

De clip is btw wel erg fresh :)

26/06 om 12:21 uur
Gast

ik vind let's get retarded / it started juist een geweldig lekker nummer waar je meteen in party sferen mee komt :D en wg: dr staat ook een liedje van Dirty dancing op de BEP cd, iets voor jou?;)

01/04 om 17:31 uur
Gast

Bep is da bomb!!
2 feb naar concert geweest dit jaar, 18 mei komen ze weer in de HMH!!! en ik ben dan ook weer van de partij!

Kom eens kijke op mijn forum:
www.shadowx.nl.tt

04/04 om 21:19 uur
Gast

Hey jij ook hier ;-)

01/09 om 16:39 uur
Gast

heykes heeft hier iemand da nieuw liedje van de black eyed peas


02/10 om 13:28 uur
Gast

Wat een shit Saaiiit !!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5654 sec, 0.4773 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,131kB