Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Hitman Contracts
op dinsdag 18 mei 2004, 01:01 uur
door Joost de Wild auteurslijst
in Recensies > Games
reacties: 0
auteur toegekende score: 85/100
hits: 1285

Uitgever: Eidos. Platform: Playstation 2. Genre: 3rd Person Action / Stealth.

Eindelijk is het zover. Na lang wachten is hij er dan: het vervolg op de hitgame Hitman: Silent Assasin. We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar dat was het gelukkig ook wel waard.
De Hitman franchise is nu enkele jaren oud en mag zich tot een van de betere 'third person action / stealth games' rekenen. Je moet echter niet denken dat je een game à la Splinter Cell of Metal Gear Solid in huis haalt, want dit is een ander soort 'stealth game'.

Je bent, zoals uit de titel al duidelijk blijkt, een huurmoordenaar en je werkt voor een bedrijf genaamd The Agency. De game begint als de hoofdrolspeler '47' zwaargewond in een Franse hotelkamer op de grond valt. Je zakt steeds verder weg en raakt op een gegeven moment bewusteloos. Dan begint het eerste level. De levels zijn 47's belangrijkste en grootste hits. Telkens word je ingeleid met eerst een stukje over je huidige status in de hotelkamer en daarna de link naar de komende missie. Er zit verder geen link tussen de missies, behalve diegene die zich in Hong Kong afspelen, het zij losse missies met de nadruk op de hits zelf.

Je hebt bij elke hit meerdere manieren om het aan te pakken. Je kunt zo stil mogelijk te werk gaan en alleen met een wurgkoord de hoognodige slachtoffers maken of met je M4 machinegeweer op alles schieten wat er ook maar deels organisch uit ziet. De keuze is aan jou, maar dit heeft ook gevolgen. Je krijgt na elk level namelijk een beoordeling waar 'Massmurderer' de slechtste is en 'Silent Assasin' de beste. Haal je de 'Silent Assasin'-rang, dan zul je beloond worden met bonuswapens, bestaande uit sniperrifles met silencers en dubbele pistolen of revolvers. Al met al zul je genoeg schietijzers verzamelen om jezelf een tijdje bezig te houden.De vrijheid in de game is één van de grote pijlers, waarop het spel steunt. Om een situatie te beschrijven; je zult in één van de eerste levels een Roemeense gangster, genaamd de 'Meatking', en zijn advocaat moeten vermoorden. De Meatking is net vrijgesproken in een rechtzaak over de ontvoering van een meisje en nu moet jij in naam van de vader van het vermiste meisje een eind gaan maken aan het leven van de crimineel en zijn niet veel betere advocaat. Tevens word er van je verwacht dat je onderzoekt wat er met het meisje is gebeurd. Je begint in een vrachtwagen, een stukje van de ingang van het hol van de leeuw. Er ligt een slager knock-out voor je en de enige manier om binnen te komen is om zijn kleren aan te trekken. Je moet wel al je vuurwapens laten vallen, want zodra je bij de deur komt word je gefouilleerd. Je bent dus binnen zonder wapens. Je kunt je nu verkleden als een ober en de advocaat een opiumpijp brengen om hem vervolgens te vermoorden met een vleeshaak of je wurgkoord en zijn pistool je stelen. Nu kun je een kok vermoorden en een kippetje nar de Meatking brengen waar jij een gun in hebt verstopt om hem vervolgens om te leggen. Je kunt ook de vermomming van een bewaker aannemen en de gordijntjes sluiten en hem dan met een geluidloos wapen afmaken. Of je gaat boven hem in de opening van het dakraam staan en de Meatking van de nodige ventilatiegaten voorzien. Dit waren nog maar een paar manieren om een eind aan het leven van de Meatking en zijn advocaat te maken.

Deze verschillende manieren en vele wapens geven de game ook een hoge replay waarde. Je ziet telkens weer iets anders waarvan je denkt; als ik dat nou eens probeer, zou ik dan niet sneller mijn 'objective' vervullen?
Ook de graphics en het geluid zijn werkelijk van fenomenaal niveau. Dit is met afstand één van de mooiste PS2 titels, die ik in tijden heb gezien. De levels zijn stuk voor stuk donker en grimmig en hebben een waas over zich heen, waardoor je je echt in een droom waant.
Het begin is voor “leken” van de serie een mooi oefenlevel, terwijl gamers die ervaring hebben met de serie zo verder kunnen gaan. Ben je nog niet toe aan de harde Hitman realiteit, dan kun je in het trainings level leren omgaan met het stealth aspect en de verzamelde wapens.Conclusie: Deze game is met afstand de beste uit de serie en als je de andere delen nog nooit gespeeld hebt, is dit een mooie reden om je een zwart maatpak aan te meten, je wapens in je schouderholster te stoppen en je klaar te maken om wat geld te verdienen.

Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5224 sec, 0.4724 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,068kB