Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
op vrijdag 04 juni 2004, 11:29 uur
door Dulcis auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 1
auteur toegekende score: 70/100
hits: 1273

Regie: Alfonso Cuarón. Met: Daniel Radcliffe, Richard Griffiths & Pam Ferris. Genre: Avontuur / Familie / Fantasie.

"Hij is in Hogwarts. Hij is in Hogwarts." De beruchte Sirius Black (Gary Oldman) is ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban, en alle bronnen geloven dat hij op het leven van Harry Potter (Daniel Radcliffe) uit is. Welk verband zou er kunnen zijn tussen Harry's verleden en deze moordende gek? Kan Harry hierachter komen voordat Black hem te pakken neemt?

Net als in de andere twee Potter films begint ook dit deel thuis bij zijn oom en tante. Na hier ruzie te hebben gehad, komt Harry wederom terecht in Hogwart voor zijn derde jaar op het toverkasteel. Alweer is Harry in gevaar, ditmaal door een ontsnapte gevangene van Azkaban (Sirius Black), welke het uiteraard op Harry heeft voorzien. Samen met zijn vaste vriendjes Ron Weasley en Hermione Granger gaat hij de strijdt aan met hun vermoedelijke vijand Sirius Black.

Anders dan in de andere twee films heeft dit naar mijn mening minder verassingen in zich als de andere twee delen. We kennen inmiddels natuurlijk al alle professoren, medeleerlingen en kamers van het kasteel. Het verhaal is op sommige momenten erg voorspelbaar, maar niettemin amusant. De dementoren, die het kasteel bewaken tegen Sirius Black, geven het verhaal een duister tintje die de jongere kijkertjes waarschijnlijk eng vinden. Het feit dat dit het derde deel is maakt dat het "nieuwe" er af is, maar toch is er naar mijn mening genoeg gedaan om er een leuke film van te maken. Al hoorde ik van andere personen die het boek wé hebben gelezen, dat de film sommige hoofdstuken zeer snel laat passeren.Conclusie: Voor degene die de eerste twee delen al hebben gezien, mag de derde absoluut niet ontbreken!

Reacties
05/06 om 13:51 uur
Gast

Kheb em gisteren gezien en kvond em echt wel leuk!! Vind het helemaal niet meer van t zelfde, deel 3 is juist best anders, dit merk je al vanaf dat ie nog bij zn familie zit, ipv bang voor de ouders, trekt ie nu es zn mond open, hij loopt zelfs weg!
Erg spijtig dat perkamentus uit deel 2 is overleden en ze nu een naar mijn mening minder goeie erin hebben gestopt. Omdat de set nu heel ergens anders is, lijkt t net of Hagrid verhuist is haha. Tuurlijk weet je af en toe wel wat er 5 min erna gebeurd, maar je moet toegeven er zaten ook wel verrassende stukken in! Wel jammer dat die kinderen zo snel groeien, toen ze wat kleiner waren vond k ze leuker.
De Nederlandse vertaling is echt om je te bescheuren, een rat genaamd: schurfie een vogel/paard genaamd: scheurbek en t woordje sodeknetter gooiden ze ook nogal vaak mee! :D Kvind deze film misschien wel de leukste van de 3!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5749 sec, 0.5063 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,080kB