Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
The Day After Tomorrow (2004)
op woensdag 30 juni 2004, 18:52 uur
door Choufke auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 8
auteur toegekende score: 70/100
hits: 1076

Regie: Roland Emmerich. Met: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal & Emmy Rossum. Genre: Actie / Drama / Sci-Fi / Thriller.

Deze film gaat over een enorm ingrijpende klimaatverandering, waardoor er in het hele Noordelijke halfrond binnen zeer korte tijd een ijstijd zal komen. Door onze manier van leven is de temperatuur zo gestegen, dat er teveel ijs op de noordpool gesmolten is en omdat er daardoor te veel zoet water in de zoute oceanen komt, is dan nu toch echt opeens het kritieke ontziltingspunt bereikt. Hierdoor veranderen de oceaanstromen, waardoor het klimaat veranderd (vgl. El Niño). Dit wordt uiteraard ontdekt door een - in een Prius II rijdende - Amerikaanse wetenschapper, die de vice-president en de president probeert te overtuigen van de ernst van de zaak en wat er allemaal zal komen. Ook de eerste symptomen van het noodweer vinden plaats in de VS, maar de wetenschapper wordt natuurlijk aanvankelijk niet geloofd en hij wordt met name op het belang van de economie gewezen.

De klimaatverandering zet door met enorme stormen en weersextremen als gevolg, waarbij ook het Hollywood bord het voor de 627.695ste keer in de filmgeschiedenis moet ontgelden. Ondertussen blijkt zijn zoon in een gevaarlijke situatie in New York te zitten. Hij is vastberaden zijn zoon te gaan halen en zoonlief gebruikt op zijn beurt de ijscommando-lessen, die hij van papa heeft geleerd met kamperen op Groenland. Beide gaan als een ware Kapitein Iglo tekeer. Ondertussen moet junior ook nog even indruk maken op een lotgenoot, zeg maar z'n diepvries-chicky.

Als de president hoort dat senior zijn juniortje is gaan halen, is de kogel door de kerk: senior is geniaal en zijn advies moet nageleefd worden. Dan is Amerika opeens aangewezen op de goodwill van het zuidelijk halfrond, met alle leuke gevolgen van dien. Maar in ieder geval, na een barre tocht van kap'tein Iglo sr. samen met zijn beste maten Vanilla Ice en Ice Cube komt senior aan in New York, waar hij zijn jonge Iglo'tje in zijn armen kan sluiten en tevens zijn eskimo-schoondochter kan ontmoeten.

Dit is zo ongeveer in grote lijnen het verhaal. Is het vervelend dat ik het nu al verteld heb? Nee hoor, want dat wist je al, of had je al kunnen bedenken. Maar nu, is het de moeite waard om deze te film te kijken?
Wat deze film zo ongelooflijk Amerikaans maakt is de totale focus op Amerika en de ontzettend moralistische boventoon, die de film heeft. Het hele noordelijke halfrond wordt getroffen, maar we zien alleen maar beelden uit VS. Nou, vooruit dan: en een paar uit UK. Maar ik had ook best willen zien hoe Venetië op een zomerse dag dichtvriest tot een grote ijsbaan. Nu het moraliserende. Het is gewoon humor om door Amerikanen zo overtuigd te worden dat we toch echt verkeerd bezig zijn met het milieu en dat we onze leefwijzen aan moeten passen. Das net zoiets als Hazes die zegt dat we niet teveel moeten drinken.
Maar toch moet ik deze film aanraden... de special effects zijn namelijk zo ontzettend mooi. Ze komen echt geweldig realistisch over en ach ja, het verhaal? Da's ook best onderhoudend.

Reacties
30/06 om 23:42 uur
Gast

Vond de film wel cool. Mooie special effects en het gaat allemaal best vlot! Lekker om naar te kijken.
Het einde is alleen slecht! Het weer veranderd opeens weer?:S
(of let ik niet goed op?) poepoe hoe sneu is dat.
Laat iedereen dan at least bevriezen ofzo en maak een deel 2.
Want dit is echt afgeraffelt.
Terzijde van het *** einde, heb ik me vermaakt met deze film :D

01/07 om 09:56 uur
Gast

Ik ben ook geweest toen die net uit was. De hele zaal zat vol, dat was wel minder. Maar wij hebben een vrij nieuwe bioscoop hier, dus het geluid was perfect (inclusief effecten).

Ik vond de film waanzinnig, ik houd hier wel van, al die effecten. Ik vind het weer toch ontzettend bruut op zijn tijd, maar dit is het toppunt.

Tjah de verhaallijn was wat minder, maar je moet iets verzinnen om de storm heen ;)

03/07 om 01:59 uur
Gast

Deze film moet het grotendeels van de special effects hebben inderdaad. Er was trouwens een ding dat ik niet snapte. Iedereen die buiten liep vroor dood behalve 'capt. Iglo sr.' Of heb ik dan niet goed opgelet? Bevroren de mensen alleen in de stilte van de storm? MET wind lijkt me kouder... nahjah


05/07 om 23:39 uur
Gast

Capt. Iglo sr. en zijn kompanen hadden van die super termex arctische expeditie pakken aan. Die hebben de meeste mensen niet in hun klerenkast hangen. En bovendien dook hij samen met Ice Cube nog net op tijd via een luik een gebouw in om die extreme temp. daling (in t oog van de storm?) te ontvluchten.

09/08 om 12:29 uur
Gast

best vet eigenlijk, kd8 oh yeah weer zo;n lame rampenfilm. Maar dit keer hoefde er tenminste geen meteorieten door midden geknald worden of space shuttles op geofferd te worden for mankind. Dit is dan eigenlijk juist een niet zo voorspelbaar einde. ik had iig niet zien aankomen dat de ijstijd opeens besloot niet door te zetten ;) Kdenk dat niemand op een deel 2 bij dit soort films zit te wachten dus vind t prima zo.

09/08 om 20:15 uur
Gast

ik had iig niet zien aankomen SPOILER!! opeens besloot SPOILER!!


En bedankt! :@

10/08 om 07:29 uur
Gast

Het einde is alleen slecht! Het weer veranderd opeens weer?:S
(of let ik niet goed op?) poepoe hoe sneu is dat.
en wat noem je dit dan? en de film draait niet eens meer in de bios volgens mij,dus dacht dat k dat k zo'n beetje de laatste was die deze film zag..

26/08 om 01:17 uur
Gast

Dit noem ik een ongezoutte mening :D
korreltje erbij? Wat loop je trouwens te mierenneuken dame? (l)


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5402 sec, 0.4875 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,114kB