Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
The Terminal (2004)
op woensdag 15 september 2004, 11:58 uur
door Insomnia auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 26
auteur toegekende score: 78/100
hits: 1050

Regie: Steven Spielberg. Met: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones & Stanley Tucci. Genre: Drama / Romantiek / Komedie.

Doordat er een machtsgreep is gepleegd in het moederland van Viktor Navorski (Tom Hanks) mag hij de Verenigde Staten niet in of uit en zit hij vast op het neutrale terrein van JFK Airport. Hier moet hij wachten totdat de VS de nieuwe machthebbers in zijn land erkennen, voordat hij het vliegveld mag verlaten.

Dagen worden weken, weken worden maanden en Viktor ontdekt dat het kleine wereldje van zijn verblijfshal een ingewikkeld geheel is van absurditeit, hartelijkheid, ambitie, vermaak, status, toeval en zelfs van romantiek met een mooie stewardess (Catharine Zeta Jones). Alleen Frank Dixon (Stanly Tucci), de luchthavenautoriteit, heeft er wel genoeg van en hij beschouwt Viktor als een vuiltje in zijn bureaucratische machinerie dat hij graag wil verwijderen. Hij weet alleen niet hoe....

The Terminal is één van de betere films van de laatste tijd. Hij verveelt op geen enkel moment, het tempo zit er (ondanks z'n lange speelduur) aardig in en de grappen zijn van een redelijk niveau. De romantiek is niet mierzoet en domineert de film gelukkig niet.

De alweer derde samenwerking tussen Spielberg en Hanks is, net zoals Saving private Ryan en Catch Me If You Can, een geslaagde. Spielberg zet een degelijk geregiseerde film neer en Hanks laat zien dat hij een goed acteur is en zet een typetje neer, die zeker net zo goed is als Forrest Gump.

Kort samengevat is The Terminal een aanrader voor een leuk avondje bioscoop samen met je vrienden, vriend of vriendin!

Reacties
15/09 om 12:03 uur
Gast

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Tom Hanks in deze film héél erg goed vond. Eindelijk een rol waarin ik hem perfect vind passen! Heel goed geacteerd! :P

Vind de film niet één van de betere films van de laatste tijd. Hij is zeker aardig als komedie, maar er zitten hele onrealistische zaken in verwerkt, zoals het hals-over-de-kop trouwen... (N) Ik moet zeggen dat ik wel genoten heb van deze film. Een lekkere feel-good movie die wel errug lang is, maar inderdaad geen moment verveelt!

15/09 om 13:42 uur
Gast

Deze film lijkt me echt ontzettend leuk! Ben blij om te horen dat ie (iig voor insomnia) niet tegenvalt. Ben wel weer es toe aan een leuke film, de laatste tijd valt alles tegen.... Ik wist helemaal niet dat Saving privat ryan & catch me if you can ook van t zelfde duo waren, nu zijn mn verwachtigen helemaal hooggespannen haha.,Can't wait to see it!

15/09 om 14:32 uur
Gast

yes? no? yes? no? yes? no? yes? no?

YES YES wil hem ook wel zien.. Ben benieuwd.

15/09 om 20:52 uur
Gast

Wat is de pic trouwens bagger kwaliteit zeg..

15/09 om 22:29 uur
Gast

Tevreden mevrouw?

16/09 om 13:19 uur
Gast

Ik moet zeggen dat ik ook benieuwd ben naar deze film... binnenkort maar weer eens een bezoekje brengen daan de bios denk ik!!
~stijn

16/09 om 13:58 uur
Gast

Veel beter :) Wiseguy :D

16/09 om 18:20 uur
Gast

yes? no? yes? no? yes? no? yes? no?
last van multiple personality disorder?
kga em als t goed is vanavond zien en anders morgen!! :D

16/09 om 18:28 uur
Gast

@Playa .. Een passage uit de film, *klink* valt ie nu? Neem de tijd.

18/09 om 12:47 uur
Gast

*klink* is dat je kop die hard op de grond is gevallen, dat je daarom zo dom doet? Als je zegt dat je de film nog niet gezien hebt, dan kan ik niet ruiken dat jij passages uit de film kan opnoemen....
IIg kheb em gisteren gezien en kvond em wel leuk! Eg vet als ie die fontein gemaakt heeft :D Hoezo vind je dat halsoverkop trouwen onrealistisch? Doen ze in vegas all the time ;) en volgens mij ging er wel een poosje overheen... Is de rest van t verhaal dan wel realistisch? Dat je op een terminal moet leven :S Of is dit echt gebeurd?

18/09 om 15:45 uur
Gast

@playa..

Nee je kan idd niet 'ruiken' dat het een passage uit de film is.
Maar als je dat niet wist, wat blijkt uit je voorgaande opmerking. Kon je het gerust vragen. Een conclusie trekken is oh zo makkelijk, dus dat neem ik je eigenlijk ook niet kwalijk.

Mijn opmerking was niet meer dan komisch bedoeld, ahja het sarcamse druipt er van af. Excuuzeer mij, had er beter een smiley bij kunnen plaatsen. >>> ;)

Op zich best lame jouw laatste reactie. Maar zal je daar niet op afkeuren. Hoewel je er écht om vraagt om de naam -Puber- te krijgen.
(En dan natuurlich met trots te dragen!)

En dat zou ik dan niet baseren op deze enkele opmerking van jou, maar meerdere.
Echter zal ik je die naam (nog) niet geven. Maar geef je wél gratis advies naar aanleiding van je laatste reactie: -Grow up-
Helemaal gratis.
Voor meer advies kan je me een PMetje sturen, maar ik vraag dan wel naar een vergoeding.
Voor niets gaat de zon op

Gegroet! (l)

18/09 om 17:52 uur
Gast

Tsjonge jonge. ik maakte alleen maar een grapje, en dat jij dan meteen ALWEER zo stom moet reageren komt me eigenlijk mn strot uit. Misschien moet je zelf maar es opgroeien. Ik heb meerdere domme opmerkingen volwassen opgevat en /of genegeerd. Maar op een gegeven moment, kan je eg de *** krijgen. En als je denkt dat ik ook maar enige waarde hecht aan jouw opmerkingen, heb je het mis.Je bent blijkbaar echt op je kop gevallen, want die arrogantie is ongeloflijk dom!En meer heb ik jou niet te zeggen.

18/09 om 19:20 uur
Gast

Stom/domme/dom.
Wist je dat men het woord dom gebruikt als men niet weet wat te zeggen? Met andere woorden: dus niet het beesje bij zijn naam kan noemen.
Een koe is een dier, een dier is geen koe! waar zou de wereld zijn zonder dé playabitch[/i]

Arrogantie ten top? Nee dat zeker niet, Sarcasme ten top? Schuldig
19/09 om 01:55 uur
Gast

Ouch...!!! Kom op knokken!!!

19/09 om 10:42 uur
Gast

Ah dus daarom doe je alsof ik dom ben met je 'klink valt t kwartje nu neem de tijd' Bedankt voor de uitleg. Als jij na een grapje met een pleidooi komt, dan moet je misschien es bij je zelf ten rade gaan. En hoe volwassen ben jij als je altijd t laatste woord moet hebben, ook al slaat t helemaal nergens op? Nuff Said.

19/09 om 13:41 uur
Gast

Ladies...make luv, not war! :P

19/09 om 13:51 uur
Gast

en leg het ook ff allemaal vast op camera!

19/09 om 19:33 uur
Gast

@Playa Bijdeze bied ik mijn oprechte excuus voor het verkeerd overbrengen van een grapje.

Noem het geen pleidooi, maar een welgemeende uitleg naar aanleiding van jou uitingen :)

Dit terzijde: Je reacties zijn werkelijk onder het gemiddelde.
Slaat nergens op? Dat is eigenlijk te vergelijken met het woordje dom die je oh zo vaak gebruikt. Dat jij iets niet begrijpt ala, maar het iets noemen dat nergens op slaat is een beetje kort door de bocht niet?


Voorbeeld: Docent zegt: 1+1=2
Student snapt er geen zier van en zegt: Jezus! Dat slaat echt nergens op!!

Kijk ik probeer je niet onderuit te halen Playa. Aangezien mijn boodschap bij de vorige reacties niet overkwam, leg ik het nu heel simpel uit.

Je kan hier gelukkig niet van wakker liggen, dat zou ik op zich best sneu vinden, en dat is natuurlijk ook niet mijn bedoeling.

Even voor de goede orde: Het laatste woord hoef ik niet te hebben. Aangezien er in je laatste reactie een vraagteken staat, is het wel zo netjes om daar op in te gaan.

Gegroet! (L)

19/09 om 19:35 uur
Gast

@ de rest. Ik zijne een pacifist :)

20/09 om 17:53 uur
Gast

Je boodschap? Dat jij geweldig bent en iedereen t maar met je eens moet zijn? Als je iemand een beetje zit te klieren, heb dan op z'n minst t fatsoen t toe te geven. Maar nee zo ben je niet. Je excuses voor hoe lomp je mijn grapje opvatte zou beter op z'n plek zijn. En ipv overal een nietszeggend verhaaltje omheen verzinnen, waardoor je misschien minder intelligente mensjes verward, wil niet zeggen dat je gelijk hebt. byebye

20/09 om 18:19 uur
Gast

Dat IK geweldig ben? En dat iedereen het maar met MIJ eens moet zijn? :S
Als jij dit uit mijn reacties haalt zou ik als ik jou was bijzonder gaan twijfelen aan jou eigen intelligentie ;)
Stel je voor dat een ieder het met me eens zou zijn? Boring op zich.

Again zeg je dat mijn 'verhaaltjes?' nietszeggend zijn? Ik verwijs je nu terug naar mijn voorgaande reacties. (waar ik al best veel wijze lessen geef, al zeg ik het zelf :P)

Herhalen is niet mijn favoriete bezigheid maar als je het dan nog niet snapt, wil ik je het wel nogmaals uitleggen.
Hoewel ik steeds meer het idee krijg dat dit zwaar nutteloos is. Maar.. Maar..
Weet wel: dat drie maal scheepsrecht is, ik blijf natuurlijk niet aan de gang :)

Ik bood mijn excuus aan voor het verkeerd overbrengen van een grapje naar aanleiding van jou grapje.
Wat er op neer komt dat ik jou grapje enigzins verkeerd heb opgevat en in een opwelling mijn sarcastische grapje terug stuurde.
Komt dat niet op hetzelfde neer? Anyway excuus dus.

Klieren? Oh nee nou niet de verkeerde conclusies gaan trekken. Hoewel ik eerlijk zal toevoegen dat ik me wél vermaak, is mijn uitgangspunt zonder meer NIET het klieren van jou en/of anderen.


Een genoegen Playa. (L)

20/09 om 19:50 uur
Gast

En daar gaan we weer! Jullie voelen dus echt niets voor een aantal 'Make Luv, Not War' opnames? :P

20/09 om 19:54 uur
Gast

I'm in! :P

21/09 om 13:23 uur
Gast

Gaan we eerst nog ff een 3e ronde knokken hier?! :D LMAO

21/09 om 19:38 uur
Gast

@pb
schreef ...
Is de rest van t verhaal dan wel realistisch? Dat je op een terminal moet leven Of is dit echt gebeurd?


Tis niet helemaal waargebeurd, maar tis gebaseerd op n verhaal van iemand die heel lang op charles de gaulle (parijs) heeft moeten leven

21/09 om 23:01 uur
Gast

Ohh ja zoiets hoorde k namelijk ook al, maar dacht dat t maar onzin was, om de film te hypen ofzo... Majaa thx 4 the info!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5636 sec, 0.4789 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,162kB