Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Snowfever (2004)
op woensdag 13 oktober 2004, 13:47 uur
door Etiënne auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 12
auteur toegekende score: 50/100
hits: 1322

Regie: Pim van Hoeve. Met: Hanna Verboom, Daan Schuurmans, Egbert Jan Weeber, Eva van der Gucht, Peggy Vrijens & Collien Fernandes. Genre: Komedie / Romantiek.

Het is donderdag 30 september. Tom (Wiseguy) en ik zijn uitgenodigd voor de spetterende perspremière van “Snowfever” met Daan Schuurmans en Egbert Jan Weeber. Vol verwachting klopt ons hart...

Na een ‘hartelijk welkom’ door de mevrouw aan de balie van ‘Pand Noord’ vervolgden wij onze weg, samen met onze college van het NRC, naar de kantine van het gebouw waar onder andere A-Film, Rick Engelkes Productions en vele anderen gevestigd waren. Aangekomen in de kantine werden wij verwend met wat versnaperingen en drankjes. Enige tijd later, en na het ontvangen van de officiële Snowfever virtuele persmap, was het dan eindelijk zover en spetterde Snowfever van het scherm af... of niet?

Wat kan/mag je verwachten van de ‘opvolger’ van ‘Costa’ en ‘Volle Maan’? Uiteraard waren bovengenoemde films een krakend succes en zal Snowfever dit waarschijnlijk ook worden, maar enige kanttekeningen moeten toch geplaatst worden.


Eef, Nicky, Sam & Max waren ook onder de indruk toen ze hoorde dat Daan Schuurmans alweer de hoofdrol zou spelen. ;)


Ik zal om te beginnen eerst kort even de belangrijkste personages de revue laten passeren. ‘Nicky’ (Hanna Verboom) is het ‘gebruikelijke’ lelijke eendje, wat later uiteraard een ‘zwaan’ blijkt te zijn (waar hebben we dit eerder gezien?). ‘Max’ (Peggy Vrijens) en ‘Sam’ (Collien Fernandez) zijn twee van de drie vriendinnen van Nicky, die vaak nogal ‘bitcherig’ uit de hoek kunnen komen. ‘Eef’ (Eva van der Gucht) is de derde vriendin van Nicky en het onzekere meisje. ‘Ryan’ (Daan Schuurmans) speelt de stoere skileraar en casanova. ‘Eric’ (Egbert Jan Weeber) vervult de rol van het wereldvreemde broertje van Ryan.

Het verhaal draait om de vier vriendinnen; Nicky, Sam, Max en Eef, die op skivakantie gaan. Daar aangekomen wil iedereen natuurlijk op skiles bij de stoere skileraar Ryan. Even kort over de rol van Ryan: alweer wordt Daan Schuurmans gebruikt als casanova/stoere gast. Persoonlijk kwam hij (deze keer) wat ongeloofwaardig en ‘oud’ over. Kortom, alweer Daan Schuurmans…? Terug naar het verhaal. Het draait allemaal om de skileraren. Wie een skileraar weet te scoren, heeft het gemaakt en daarom beginnen de dames wanhopig met het versieren van een skileraar. De film zit vol met clichés, zo wil het lelijke eendje natuurlijk graag in de smaak vallen bij de stoere skileraar en de twee arrogante vriendinnen willen dit natuurlijk verhinderen. De onzekere (mollige) Eef huppelt hier wanhopig tussendoor. Ik zal niet teveel van het plot verklappen… of is dat al duidelijk als je Costa! gezien hebt? Uiteraard zal het op het einde allemaal goed komen, zal iedereen gelukkig zijn en Nicky ‘ware’ liefde vinden in de armen van...? De film is zo enorm doorzichtig dat wij na de eerste scène ongeveer al het einde konden voorspellen.


Ryan, de droom van ieder 13-jarig meisje? :S


De film zit vol mateloos irritante sluikreclame. Van mensen die op de meest ongepaste momenten een Mars opentrekken tot mensen die ‘aangerand’ worden tegen een toevallig in de weg staande ‘Mars’-automaat en dan heb ik het nog niet eens over het logo van Intersport dat net even iets te overduidelijk in beeld komt (en blijft!). Ook komt ons aller Jim (kennen we hem nog?) voorbij, uiteraard om de titelsong die hij voor de film gezongen heeft te promoten. Waarschijnlijk is er dus een package-deal gesloten met Mars! ;) Ook zijn sommige scènes van een dusdanig triest gehalte dat de zaal er hartelijk om moest lachen.

Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Oftewel, waar verdien je nu eigenlijk als filmmakers en –producent het meeste geld mee? Juist, niet met een (technisch) goed verhaal en uitstekende acteerprestaties, maar met een doorzichtige clichéfilm, met belabberde acteerprestaties! Als je zin hebt om een avondje ‘vermaakt’ te worden, zonder al teveel na te moeten denken, dan is deze film echt iets voor jou. De film kijkt gewoon lekker weg en is laagdrempelig. We voorspellen dus ook dat het weer een enorm succes gaat worden en de zalen bomvol zitten.


Aangezien Eric het skiën niet zo goed afging, besloot hij maar op de kermis de Touwtje-Trek kraam over te nemen.


Toen het licht weer aan ging in de zaal en iedereen z’n spullen pakte om naar huis te gaan en zijn of haar recensie te schrijven, was het opmerkelijk om te zien hoe snel iedereen er vandoor ging. Had dit iets met de film te maken...?

Reacties
13/10 om 15:00 uur
Gast

haha leuk geschreven! kheb zo t vaag vermoeden dat je de film niet geweldig vond :D desalniettemin zal k em vast gaan kijken! :P maar misschien ben k dit keer te oud & verstandig ;) om em in de bios te gaan bezichtigen..

13/10 om 15:01 uur
Gast

oops was nog niet ingelogd :$

20/10 om 17:38 uur
Gast

Ik hem hem gister ook eindelijk gezien :)
en ik vind hem wel echt geweldig ;) :D

24/10 om 16:05 uur
Gast

ben het helemaal met je eens, het is egt een super slechte film, maar kmoet voor school wel positief resensie overschrijven --> HOEEEEE!! zal wat inmekaar brabbelen

24/10 om 17:18 uur
Gast

Hoezo moet je voor school een positieve recensie schrijven? :S Heeft je school soms aandelen in die film of zo? ;) Of is Nijenhuis je leraar? ;)

Deze film is waardeloos! Ik denk dat Nederland met deze film een nieuw dieptepunt heeft aangeboord. Je kunt jezelf als acteur/scenarioschrijver/regisseur toch niet meer serieus nemen na zo'n wanprodukt als dit? De clichés, scheldwoorden en gesponsorde merken vliegen over het scherm alsof het allemaal niets is. Het enige goede aan deze 'film' is Collien Fernandez... :P Damn, wat een vrouw! :D

Verder ben ik het helemaal met Etiënne eens. Deze film zal zeer waarschijnlijk goed scoren bij de beoogde doelgroep en daar gaat het tegenwoordig om. Geld. Waar zijn de idealen? :(

25/10 om 14:45 uur
Gast

Gisteren in de bios zag k staan: snowfever+nog een andere(vast korte) film, 2 voor de prijs van 1 dus, nou als je zo diep moet zinken om mensen naar je film te krjigen, dan ben je echt triest bezig! Als k slecht acteerwerk wil zien, dan kijk k wel 'gratis'naar gtst! ;)

25/10 om 15:44 uur
Gast

Mij lijkt het een hele leuke film.
Ik wil hem heel graag hebben en ik heb ook met een prijsvraag meegedaan.

Superrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25/10 om 15:46 uur
Gast

Klote film

18/02 om 10:12 uur
Gast

Je kan de dvd voor 10 euro kopen bij de free record shop, zouden ze bij meer crap films moeten doen :)

Eerlijk gezegd vind ik het niet zo'n beste film. 45%

05/05 om 17:20 uur
Gast

ik vind deze film vantasties en mischien moetje de film nog maar 1 xkeer zien begrijpje hem mischien wat beter en vind je het tog nog wel leuk ?? in iedergeval het klopt wel die zin van (Ryan, de droom van ieder 13-jarig meisje?) agezien ik 13 jaar ben en ik ben nadeze film fan geworden maar ja ieder zijn mening he en echt waar deze film is gewoon grapig ookal zie je hem wat vaker het blijft grappig !!

06/05 om 12:02 uur
Gast

haha bij mediamarkt kosten de meeste(WéL leuke!) films rond de 10 euro, dus 10 euro voor snow fever is me toch echt veel te duur! haha ze mogen me betalen om em te kijken ;)

06/05 om 13:53 uur
Gast

Hee niet zo negatief! Hanna Verboom maakt heel veel goed in deze film... en ja, ik heb de DVD... :$


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5657 sec, 0.4940 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,134kB