Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Ricocher (CD-presentatie)
26 november 2004, de Bosuil, Weert
op zondag 28 november 2004, 17:20 uur
door Tom auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Artikelen > Event Verslagen
reacties: 0
hits: 5188

Vrijdag 26 november vond in muziekcentrum de Bosuil in Weert de CD presentatie plaats van de groep Richocher. Dit is een Nederlandse symfonische rockband, die ruim 10 jaar bestaat en al bekendheid heeft verworven door onder andere een optreden bij Bospop en als voorprogramma van Saga.
Na de CD’s “Quest for the Heartland” en “Cathedral of Emotions” volgde de derde CD “Chains”.Toetsenist John, drummer Maikel en gitarist Bart.

Tijdens een interview voorafgaande aan het optreden vertelde toetsenist/zanger John van Heugten dat er sprake is van een zogenaamd conceptalbum, wat betekent dat er een verhaallijn door de 7 nummers loopt, waardoor het als het ware een verhaal vormt.
De titel “Chains” heeft meerdere betekenissen; enerzijds de bevrijding van de hoofdpersoon van zijn kettingen, anderzijds de muzieknummers die als schakels samen een ketting vormen. En enigszins fonetisch uitgesproken krijg je change oftewel verandering(en), hetgeen ook weer van toepassing is op de hoofdpersoon en de muzikale keuze voor een conceptalbum.


In het voorprogramma speelde Queen of Hearts, eveneens een Nederlandse symfonische rockband, die haar 20 jarige jubileum viert dit jaar.Zanger/ gitarist Erwin Boerenkamps en bassist Niels Nijssen.


Erwin Boerenkamps

artikel index
pagina 1 - huidige : pagina zonder titel
pagina 2 : pagina zonder titel
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 4.7243 sec, 4.6783 van dat voor queries. DB queries: 43. Geheugengebruik: 1,060kB