Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
Innercity 2004
op donderdag 20 januari 2005, 21:14 uur
door Jake Jeckel auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Muziek
reacties: 3
auteur toegekende score: 80/100
hits: 1851Vaste prik aan het einde van het kalenderjaar is het ID&T feest Innercity, met daarbij de gelijknamige compilatie met lekkere feestklappers van het afgelopen jaar. Het uitgebreide fotoverslag van het feest lees je in Innercity 2004: Welcome to Las Vegas!. Dit jaar is er bij ID&T - in tegenstelling tot vorig jaar - gekozen voor een dubbelaar. Het eerste schijfje bevat voornamelijk het rustigere club, house, trance en techno gedeelte en het tweede schijfje geeft een overzicht van trance en hardtrance zonder dat funky Innercity gevoel te verlaten.


CD 1

01 Deep Dish - Flashdance
02 Sahara - Everytime I Feel It (Dr. Kucho Mix)
03 Michael Gray - The Weekend
04 Morillo Feat Terra Deva - What Do You Want
05 Eric Prydz & Steve Angello - Woz Not Woz
06 Sander Kleinenberg - The Fruit
07 Dave McCullen - B*tch
08 Benjamin Bates - Whole (Steve Angello's Oversized Dub Mix)
09 Vanguarde - Overdrive
10 The Rivera Project - Has It Come To This (Benjamin Bates Nightlive Mix)
11 Who Da Funk - The Night (Robotixxx Mix)
12 Valentino Kanzyani - Sala Loca
13 Rank 1 - After Me
14 Ronald Van Gelderen - Cold Storage (80's Trashy Synth Mix)
15 Pedro Delgardo - Metropolis (Max Walder Remix)
16 Jerome Naujoks - Revelations (Pure Harlequin Remix)
17 Xanno Gallois - Deep Down Explosion
18 Cirez D - Control Freak

De eerste CD opent meteen sterk met de heerlijke dansvloer hit van Deep Dish en weet deze lekkere zomerse houselijn zo'n 20 minuten vast te houden dankzij onder andere de clubtopper van Michael Gray (The Weekend) en de nieuwe Eric Prydz (Woz Not Woz). Dan schakelt de CD over en gaan we meer de electrokant op met de nieuwe plaat van één van Neerlands meest geliefde DJ’s in het buitenland: Sander Kleinenberg. The Fruit is een heerlijk experimentele plaat en weet mijn waardering dan ook zeker te winnen.

Dan gaan we verder met weer een bekend nummer: Dave McCullen - B*tch. Met deze plaat wordt ook meteen weer een club/house gedeelte ingeluid. Op nummer 8 vinden we vervolgens - naar mijn bescheiden mening - één van de allerbeste houseplaten van de afgelopen tijd: Steve Angello's remix van de nieuwste plaat van Benjamin Bates (Whole). Na drie kwartier verlaat de CD het club/house gedeelte voor een omschakeling naar de technokant. De aftrap van het technogedeelte wordt verricht door niemand minder dan de heel snel opkomende DJ Valentino Kanzyani met het aanstekelijke Sala Loca. Rank 1 laat vervolgens zien hoe divers deze Nederlandse formatie is door middel van de breakbeat plaat After Me. Afsluiter van CD 1 is de kraker Cirez D - Control Freak. Een waardige afsluiting.

CD 2

01 Malgosia - The Theme (Solid Globe Dub Rub)
02 Miss Ann - Intercepted
03 Tiësto - Breda 8 PM (DJ Montana Edit)
04 Re:Locate - Waterfall (Estuera Remix)
05 Rapid Eye - Absolut (R.E. Mix)
06 System F - Ignition, Sequence, Start
07 Ferry Corsten - Sweet Sorrow
08 Raymond K - Moments (DJ Des Cello Remix)
09 Johan Gielen - Flash
10 Miller Vs Fijneman - San Andreas
11 Basis 1 - Circles
12 DJ Contact - U & Me (DJ Headhunter & Backslash Mix)
13 East Coast - We Are United
14 Syntone - Cried Out (Tribal-Tech Mix)
15 Randy Katana - Fancy Fair 2004
16 Michael Splint Feat. Sasja - Secrets (Broke My Heart) (DJ Choose & F
Remix)
17 Mainbrain & Somville - En Motion
18 Jowan - Overflow

De eerste twee nummers van CD 2 zijn vrij rustig met zweverige melodielijnen en een lekker ritme. Nummer 3 is echter een heel ander verhaal, DJ Montana heeft zich helemaal uitgeleefd op Breda 8 PM van Tiësto en het resultaat is een heerlijke plaat waarop stilzitten geen optie is. Toch komt dit nummer niet echt goed tot zijn recht, omdat het daarna weer zweven geblazen is met melodieuze trance. In mijn ogen toch een missertje in de samenstelling. Vanzelfsprekend is Ferry Corsten ook vertegenwoordigd op de CD, dit door middel van zijn nieuwe System F-productie en de welbekende trancehit Sweet Sorrow. Na al het gezwier en gezweef mag Johan Gielen een begin maken aan de tweede helft van de CD: de hardtrance! Het nummer Flash vormt een mooie
overgang door de combinatie van melodie met stevigere beats. Vervolgens komt een plaat van een toch wel enigszins opvallend duo: Matrixx resident Jochen Miller en Blackhole grootmeester Cor Fijneman hebben de handen ineengeslagen en komen met San Andreas. Een vruchtbare samenwerking lijkt er wel in te zitten, zo te horen. Nummer 13 (East Coast - We Are United) sprak mij erg aan. Het nummer heeft een lekkere drive, een lekkere break en een lekkere melodie. Een plaat die mij vervolgens negatief opvalt, is de 2004 editie van Fancy Fair. Het origineel was een toppertje, deze versie is echter niet meer dan een aanfluiting. Geen echte verandering, gewoon een opnieuw uitgebracht nummer met een 2004 erachter. Erg jammer. De afsluiting van CD 2 is echter weer een juweeltje. Heerlijke, zweverige melodie die het 'Release Yourself'-gevoel dat ID&T probeert uit te stralen lekker omzet in muziek.

Conclusie: Al met al vind ik beide CD's een goede toevoeging aan de Innercity reeks, al heeft de CD weinig met het feest zelf te maken. Voor de liefhebbers van club/house/trance en een vleugje techno is deze dubbel-CD absoluut een aanrader.


Reacties
20/01 om 21:15 uur
Gast

Hele goede review! Ben het grotendeels met je eens, behalve het feit dat je die remix van Whole zo goed vind. Het origineel van Bates is inderdaad HEERLIJK, maar deze remix raakt kant noch wal, om maar eens een uitdrukking uit de kast te trekken! ;)

Ben benieuwd naar je toekomstige werk!

21/01 om 18:31 uur
Gast

Thnx :D
Je hebt wel gelijk als je bedoeld dat de remix weinig (tot niets) meer met origineel te maken heeft. Ik beschouw het dan ook gewoon als een op zichzelf staand nummer. Blijft lekker hoor :D

Dat toekomstige werk komt wel goed :D

01/03 om 06:45 uur
Gast

Vette Shit :)Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.5262 sec, 0.4616 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,117kB