Nederlands |  English
Liquid-Motion
  page.php?4
 
Inlognaam:    Wachtwoord:      
Zoeken Liquid-Motion
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)
op zaterdag 07 januari 2006, 23:16 uur
door Pionsapje & Wiseguy auteurslijst afdrukken van het content onderwerp creëren van een PDF bestand van het content onderwerp
in Recensies > Films
reacties: 3
auteur toegekende score: 80/100
hits: 1767

Regie: Andrew Adamson. Met: Georgie Henley, Skandar Keynes & William Moseley. Genre: Actie / Avontuur / Drama / Familie / Fantasie

Dit verhaal van C.S. Lewis speelt zich af in de jaren ’40 en gaat over de avonturen van de vier kinderen Lucy, Edmund, Susan en Peter Pevensie. Het is oorlog in Engeland en de kinderen worden door hun moeder in een veiliger deel van Engeland ondergebracht.

Tijdens het spelen van verstoppertje in het landhuis van de oude professor komen ze via een magische klerenkast terecht in de mysterieuze wereld van Narnia. Eenmaal daar ontdekken ze een mythisch land, dat wordt bewoond door sprekende dieren, dwergen, bosgoden, paardmensen en reuzen. Maar ze maken ook kennis met de ijskoude Witte Heks (Tilda Swinton), die een vloek over het land heeft uitgesproken waardoor het er altijd winter is. Onder leiding van de nobele koning, de leeuw Aslan (de stem van Liam Neeson), trekken de kinderen ten strijde om een einde te maken aan het eeuwenoude gevecht tussen het goede en het kwade. Wat volgt is een spectaculaire strijd die Narnia voor eeuwig van de ijzige vloek van de Witte Heks moet verlossen.

Het verhaal komt in eerste instantie nogal traag op gang. Na het zien van de talloze trailers duurt het nogal lang voordat de kinderen daadwerkelijk in het wonderlijke Narnia belanden. Aan de andere kant bouwt dit natuurlijk wel de spanning op. Vanaf de eerste scène in Narnia kunnen we ons vergapen aan de grappige en originele bewoners die Narnia rijk is. Disney weet weer perfect een sprookjeswereld tot leven te wekken.

Zo maken we kennis met twee bevers die voor een vleugje humor in de film zorgen, de slechte witte heks die met haar machtsmisbruik staat voor al het slechte in de samenleving en de leeuw Aslan die zorgt voor een paar wijze lessen in het verhaal. De moraalschuwe kijker zal zich zo nu en dan ook wel irriteren, maar daarbij moet wel in het hoofd worden gehouden dat dit een familiefilm is en de kinderen moeten er natuurlijk wel iets van opsteken. Ook valt het op dat men bewust sommige dingen verdoezelt of weglaat. Zo worden er namelijk heel wat slechteriken afgeslacht tijdens prachtig vormgegeven veldslagen, maar tijdens de hele film komt er geen spatje bloed aan te pas.

Desalniettemin is de film zeker ook voor de oudere kijker zéér geschikt, al is het alleen voor de special effects, want deze zijn prachtig. Af en toe deed de films zelfs een beetje denken aan Lord of the Rings qua effecten en kostuums. Ook de leeuw komt zeer realistisch over, iets wat over alle dieren wel gezegd kan worden. Tel daarbij nog eens een leuke cast op en je hebt een goede film!

Hou je van een sprookjeswereld, een moraal hier en daar en prachtige special effects? Dan is The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) beslist de moeite waard om te gaan zien!

Reacties
09/01 om 17:20 uur
Gast

Idd leuke film. Heb hem v/h weekend ook gezien en het idd zeker een aanrader. Het eerste wat in mij opkomt is mooie film als ik eraan terugdenk. Typische disney stijl, die hebben wat met pratende dieren...:D

16/01 om 22:13 uur
Gast

Nou het spijt me heel erg maar hier vond ik dus echt totaal niks aan voor een disney film. Het is best een leuke film voor kijkers TOT 12 jaar denk ik maar je moet ook niet veel ouder zijn. Ik denk eigenlijk dat alle ouders die meegaan zich kapot vervelen. De humor is ook duidelijk gericht op de jonge kijker.

22/01 om 14:41 uur
Gast

SCHATTIGE Film.....
De moeite waard!


Je moet ingelogd zijn om reacties te kunnen geven op deze site. Log eerst in of meld je aan Klik hier om aan te melden
© Copyright 2004 - 2020 - Liquid-Motion.nl
Opbouwtijd: 0.4960 sec, 0.4434 van dat voor queries. DB queries: 41. Geheugengebruik: 1,104kB