Earthquake 2009

Sp@cefre@k, maandag 07 december 2009, 00:00 uur

Earthquake is voor de échte diehards onder ons een begrip. Tegenwoordig overheersen evenementen zoals Masters of Hardcore, Nightmare en Thunderdome de harcore scene. Vroeger waren Mysteryland (nu nog steeds, maar bijna geen hardcore meer), Megarave en dus ook Earthquake dé party’s die je echt niet mocht missen. Het blijft opvallend dat steeds meer oude hardcore concepten terugkomen. En daarbij horen natuurlijk ook cd-compilaties om het nog eens dunnetjes over te doen. Zo vond het Earthquake festival op 28 augustus 2009 voor de tweede keer plaats in de Turbinhalle in Oberhausen. Zowel in- als outdoor, 18 uur non-stop hardcore alle vormen en maten. De compilatie bestaat uit twee keiharde cd’s met live dj sets van o.a. Amnesys en The Outside Agency en een bonus dvd.

Amnesys @ Earthquake Festival :

01. Amnesys – Elevation
02. Predator & Angerfist – Legend
03. Tommyknocker – Learn From The Pain
04. Tha Playah – Walking The Line
05. Amnesys – Worldwide Crisis
06. Tommyknocker – Criminal
07. Masters Of Ceremony – Dirt
08. Amnesys – 4D Future
09. Noize Suppressor ft. Da Mouth Of Madness – Still Want More

Dj Delirium @ Earthquake Festival :

10. DJ Delirium - Intro
11. Manuel Es – Welcome To The Next Level
12. Wayward – Hardcore Hijacked Me
13. Dj Delirium & Omar Santana - Drop da beat
14. Hard Creation – I Will Have That Power
15. Dj Delirium – Surrender your dream
16. Tellurian – I Won’t Stop Rocking
17. The Prophet & Dj Delirium – Da Boomin bass
18. Tellurian – Don’t Stop
19. Lenny Dee – The Dreamer
20. Rob Gee, Repete & Mc Romeo - Riot in N.Y. (Mental Lownoise Remix)
21. Dj Delirium – I was born hardcore
22. Tiny Tot – Discoland (DJ Isaac Remix)

Bonus track : Earthquake Anthem 2009
23. Max Pain – The Quake

De eerste cd wordt afgetrapt met een liveset van niemand minder dan Amnesys. Dit Italiaanse talent heeft in een battle met DJ D op Dominator laten horen dat hij zeker een blijvertje is. En ook zijn liveset op Earthquake was om van te smullen. Zijn megaknaller van 2009 Worldwide Crisis mag natuurlijk niet ontbreken. Verder hoor je nog tracks zoals Tommyknocker's – Criminal en Masters of Ceremony’s Dirt. Wel een vrij ‘commercieel’ setje, voor de kenners onder ons. Maar toch vind ik dit een schoolvoorbeeld van de evolutie van de hardcore, want muzikaal technisch gezien is dat zo vooruit gegaan. Luister maar eens naar Tha Playah’s Walking the Line en je begrijpt precies wat ik bedoel.

De tweede set op de eerste cd is van DJ Delerium; een oude rot in het vak, die veel heeft betekend voor de hardcore. Hij draait - zoals we van hem gewend zijn - heerlijke early rave, zoals zijn eigen Drop the Beat (met Omar Santana) en Surrender Your Dreamz. Gelukkig is het ‘happpy’ gehalte niet al te hoog. Zo knallen Lenny Dee’s The Dreamer en Tiny Tot’s Discoland (Isaac Remix) heerlijk door je speakers. Het laatste nummer van de cd is het anthem van Earthquake van Max Pain: The Quake. Zeker geen onaardige track, alleen toch wel lichtelijke misplaatst om deze "los" na een early set te plaatsen!
Sceletor & D-Spirit @ Earthquake Festival

01. Sceletor & D-Spirit - intro
02. The Outside Agency & Mindustries - The Immobilizer
03. Meagashira & Endymion - None to Give
04. Meccano Twins - Domin-Hated
05. Promo - My Future Destiny
06. Negative A - White fluids of DNA
07. Ophidian & Tapage - The Mine
08. Lenny Dee & Promo - I Called you
09. Meccano Twins vs. Dj Mad Dog – Superior
10. Slavefriese - Dorm of the Future (Catscan Remix)
11. D-Spirit - The Spirit
12. The DJ Producer - The Signal 2007 ( D-Passion remix )
13. Lenny Dee - The Dreamer (Promo Remix)
14. Tommyknocker – Sometimes
15. Synapse - D.M.T.
16. D-Passion – Unstoppable
17. Unexist & Tommyknocker - Rock the Beat
18. The Outside Agency - Hell’s Basement

The Outside Agency @ Earthquake Festival

19. Broken Rules - Minimize It
20. The Outside Agency - Sixth Beings
21. Moleculez - Gargoyle
22. Forsaken Is Dead & Unnatural Selection - The Unconquerable Man (The Outside Agency remix)
23. Ophidian & Ruffneck - What Therefore Are Truths
24. Mindustries – Choke
25. Enzyme X – Skummes
26. The Outside Agency & Tapage - Choice Mission
27. The Outside Agency - Der Remaken
28. The Outside Agency - Pure Darkness VIP
29. The Outside Agency & SPL - Separate Ways
30. The DJ Producer & Deathmachine – Pixelshifter
31. The Outside Agency – Suffocate
32. The Outside Agency & Counterstrike - My Friends + DJ Bike - Bike's Drum
33. Robert Armani - Blow That Shit Out (Joey Beltram Remix)
34. The Outside Agency - Wait Your Turn

Bij de tweede cd gaat het gas er meteen flink op met Sceletor & D-Spirit. Na een stoere intro van de film Scarface gaat het duidelijk meer richting de industrial hardcore. Zo hoor je ondermeer tracks van de Meccano Twins (Domin-Hated), Promo (My Future Design) en D-Passion (Unstoppable). Mixtechnisch zit het allemaal goed in elkaar en het is mooi dat je echt het ‘live’ element terughoort. Zo nu en dan hoor je de mc en de set wordt ook echt goed opgebouwd. Zo kun je nog even lekker raggen op Tommyknocker’s Sometimes en breekt de hel los in The Outside Agency’s Hell’s Basement.

De twee heren van The Outside Agency, Hidden en Eye-D zijn ook verantwoordelijk voor de laatste set op deze cd. Toepasselijk hoor je in de intro een rap met de zin “niet iedereen gaat het snappen, dit is andere shit”, en dat is het zeker. Lekker vage duistere beats vliegen je om de horen in tracks zoals MoleculezGargoyle en Enzyme X’ Skummes. Ook hoor je veel eigen producties zoals Sixth Beings, Pure Darkness Vip en Der Remaken. Dat laatste nummer heeft trouwens tune, bekend van Dreamteam’s Open Sesame. Tegen het einde van de set hoor je ook nog Robert Armani voorbij komen. Gelukkig is het maar een remix van Shit Out door Joey Beltram... en geen jumpstyle!De Bonus dvd is een leuke aanvulling, of je nu wel of niet geweest ben. Verwacht er niet al te veel van. Het is zeker geen Defqon.1 Festival 2009 dvd of iets dergelijks, maar het geeft wel een goed beeld van hoe het er aan toe ging in de Turbinhalle in Oberhausen. Welgeteld twintig minuten worden besteed aan het outdoor gedeelte. Zo zien we enkele hardcore grootheden als Noize Supressor, Outblast en Darkraver voorbij komen. Het is ook opvallend dat er genoeg Duitsers aanwezig waren in de meest bizarre outfitjes. Daarna zie je in nog eens twintig minuten wat er indoor allemaal gebeurde. Helaas geen ‘echte’ sets met bijhorende beelden, maar verzameld beeldmateriaal achter elkaar geplakt met op de achtergrond wat hardcoreplaatjes. Als bonusmateriaal kun je wat foto’s bekijken en trailers zien van events zoals Raving Nightmare. Het is dat je de dvd er gratis bij krijgt, want veel geld zou ik er nooit voor willen betalen...

De mixcompilatie van de tweede editie van Earthquake is zeker een lekker album. De eerste cd is weggelegd voor de mainstreamers onder ons en cd 2 is meer voor de industrial liefhebbers. Als ik een voorkeur mag uitspreken voor beste set, dan gaat mijn stem uit naar Amnesys. En de dvd is een leuke bonus: 1x kijken en dan als trofee in de kast.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1263 )


Opbouwtijd: 0.1334 sec, 0.0108 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 929,904B