Tha Playah - Walking The Line

SP@CEFRE@K, maandag 22 februari 2010, 01:00 uur

Tha Playah beleeft sinds zijn grote doorbraak in 2002 een stormachtige carrière. Zo produceert hij met zijn eigen uniek sound de ene na de andere hardcore floorthriller in de stal van Neophyte Records. Ook draait hij jaarlijks op grote hardcore evenementen als Masters of Hardcore, Nightmare en Dominator. Zijn eerste solo album The Greatest Clits was dan ook een groot succes, waarbij een vervolg gewoonweg niet kon uitblijven. En gelukkig stelt Tha Playah ons niet teleur, want Walking The Line is opnieuw een album waar menig hardcorehart sneller van kloppen gaat...

CD 1

01. Why So Serious?
02. The Rule Of Cool (Art of Fighters remix)
03. Bounce Back
04. Enter The Time Machine (Tha Playah mix) with Mad Dog
05. Bling Bling (DJ D vs. Nitrogenetics remix)
06. Still Nr. 1 with Neophyte
07. Dicks, Pussy’s & Assholes
08. Imperial with Evil Activities
09. The Easy Way with Tommyknocker
10. I’m In A Nightmare with Neophyte
11. Adrenaline with Neophyte, Panic & Evil Activities


De eerste cd opent met de nieuwe release Why So Serious. Aan het hoesje te zien wisten we al dat Tha Playah zich dit keer heeft laten inspiren door The Joker. Verder hoor je in de eerste track Heath Ledger’s vertolking van The Joker (uit The Dark Night) terugkomen. Wat een geniale vocals weer zeg: "Why so serious...You’re just a freak, like me!”. Uiteraard bruist ook dit album weer van de coproducties met veel hardcore helden uit de hedendaagse scene, zoals Tha Playah’s remix van Mad Dog’s Enter The Time Machine, Still Nr. 1 feat. Neophyte, Imperial feat. Evil Activities en I’m In A Nightmare feat. Neophyte (Nightmare 2009 anthem). Stuk voor stuk knallers die het afgelopen jaar echt lam zijn gedraaid.

Wat opvalt, is dat het allemaal losse ongemixte tracks zijn. Op deze manier kun je het nummer volledig horen; van intro via de climax naar de outro. Voor dj’s - zowel professioneel als huis-tuin-en-keuken - is dit natuurlijk ideaal, want alle nieuwste releases van Tha Playah heb je nu op twee cd’s. Als opwarming voor een feest is deze cd iets minder geschikt, aangezien je dan gewoon aan één stuk door moet kunnen doorbeuken. En dat gaat moeilijk als de nummers zo langzaam worden op- en afgebouwd...
CD 2

01. Walking The Line
02. Mastah Of Shock (Angerfist remix)
03. Requiem Of The Fallen with Nosferatu
04. The Ultimate Project with Neophyte & MC Alee
05. Hit ‘Em (Evil Activities vs. The Viper remix)
06. Negative with Neophyte
07. Always Tight with MC Alee
08. The One with Nexes
09. Call My Name
10. Great Success! with Neophyte
11. My Misery

De tweede cd begint met de beste hardcore release van 2009. In de Fear FM’s hardcore top 100 heeft Tha Playah’s Walking The Line de meeste stemmen gekregen en stond daarom ook dik verdiend op nummer 1. Deze track kan je wel duizend keer draaien en nog verveelt het niet! Misschien heeft dit ook wel iets te maken met de sterke gelijkenis op een juweeltje van weleer; Triax' Fallen Angels heeft overduidelijk als inspiratie gediend voor deze superhit van Tha Playah.

Op deze cd hoor je ook een aantal wat onbekendere plaatjes zoals Requiem For The Fallen feat. Nosferatu en The Viper’s Remix van Hit ‘Em en The One feat. Nexes. Gelukkig ontbreekt de meest bizarre plaat van het afgelopen jaar ook niet op deze dubbel cd. Als ik zeg Borat, dan zeggen jullie natuurlijk Great Succes (feat. Neophyte)! Dat deuntje blijft echt hangen. Wat een keiharde uptempo bass zeg!

Tha Playah’s tweede solo album is opnieuw een prestatie van formaat. Nadat je dit album beluisterd hebt besef je pas hoe groot zijn invloed is op de hardcore van tegenwoordig. En dat het allemaal ongemixte nummers zijn, is mij persoonlijk een rotzorg. Nu hoor je pas echt hoe goed Tha Playah wel niet is. Ik kan me geen hardcore scene meer voorstellen zonder Tha Playah... Jij we ?


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1283 )


Opbouwtijd: 0.0528 sec, 0.0092 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 916,192B