Hard Bass Vol. 10

SP@CEFRE@K, dinsdag 09 maart 2010, 01:00 uur

Zaterdag 6 februari 2010 was het Gelredome in Arnhem opnieuw het decor voor Hard Bass, hét hardstyle evenement van B2S. Waar de organisatie vorig jaar nog de mist in was gegaan met het belabberde geluidsniveau, zo werden de bezoekers dit jaar getrakteerd op een overdosis keiharde en oorverdovende beats met alle gevolgen van dien. Gelukkig kunnen alle partyfreaks het nog eens over doen met al weer de tiende Hard Bass compilatie. Alle teams zijn op maar liefst vier cd’s terug te horen. Zo vertegenwoordigt upcoming talent Crypsis de groene hardstylebrigrade, brengt Scantraxx member Wildstylez de blauwe hardstylesound ten gehore, geeft Tatanka een lesje geel Italiaans beukwerk en hebben Noisecontrollers de eer om in het duivelsrood af te sluiten.

CD 1 Team Green mixed by Crypsis

1. Crypsis - Jealousy
2. Showtek Ft. Mc Stretch - Freak
3. Chain Reaction - Lellebel
4. Squarehead - The Gathering
5. D-Block & S-Te-Fan Ft. High Voltage - Shiverz
6. Crypsis Ft. Chain Reaction - Before The Storm
7. Trilok & Chiren - Mythica (Tsx Remix)
8. Chain Reaction - Answers
9. A*S*Y*S And The Engeneer - Acid Headcracker 2010
10. Crypsis Ft. Dana - Transmission
11. Ran-D - Inner Child
12. Chain Reaction - Out With A Bang
13. Bruno Power - Flashback
14. Nick Arcane Meets Bioweapon - Ghosts
15. Zany Meets The Beholder - Do You Want Heavy
16. Crypsis Ft. Luna - Torture
17. Chain Reaction - Victim
18. Dj Thera - The Test 2.0 (Crypsis Remix)

De Nederlanse Pool Grzegorz Luzynski, ofwel Crypsis, kan toch wel worden gezien als één van de hardstyle revelaties van 2009. Hij is nog niet zo heel lang geleden ontdekt door Luna en mocht wat gaan experimenteren op het Minus is More Label. Inmiddels produceert Crypsis de ene na de andere plaat. Het eerste nummer op CD 1 (genaamd Jealousy) is hier een goed voorbeeld van. Echt mooi dat je eigenlijk direct al hoort dat het een typisch Crypsis plaatje is. Luister maar eens naar Before The Storm (feat. Chain Reaction), Transmission (feat. Dana) en Torture (feat. Luna) en je weet precies wat ik bedoel!

Alleen maar Crypsis plaatjes zou een beetje teveel van goede zijn. Zo zijn de oude rotten in vak Trilok & Chiren ook weer van de partij. Wat heb ik lang niets gehoord van die gasten! Vooral hun tijd met Luna als DHHD zullen we nooit vergeten en ik moet zeggen dat de TSX remix van Mythica echt een topplaat is. En ook A*S*Y*S is weer aan het remixen geweest, dit keer samen met The Engineer. Het resultaat is Acid Headcracker 2010, maar wat een tegenvallend nummer, zeg. Ik had stiekem gehoopt op een Acid Nightmare variant, maar helaas. Ook Crypsis denkt aan nieuw talent, dit keer in de vorm van Chain Reaction. Hij produceert nogal wisselvallig: Lellebel is gewoon een lekker nummer, maar Out with A Bang is echt een baggerplaat. En dit was dan ook nog eens het anthem van Xxlerator met Nieuwjaar.
CD2 Team Blue mixed by Wildstylez

1. Headhunterz - Psychedelic
2. The Prophet & Wildstylez - Cold Rockking (Gostosa Remix)
3. Jdx - Live The Moment
4. D-Block & S-Te-Fan - Alone
5. Zatox - Drop The Track
6. Wildstylez - Extraordinary Happiness
7. Gostosa - Sutra
8. Noisecontrollers & Toneshifterz - Empire Of The Sun
9. Coone - Throw Ya Handz
10. Brennan Heart - Just As Easy (Wildstylez & Smd Remix)
11. Wildstylez - Together
12. Wildstylez - A Complex Situation
13. D-Block & S-Te-Fan Ft. Wildstylez - The Human Soul
14. Zatox - Creation
15. Coone - Twilight Zone
16. Alpha2 & Wildstylez - Atrocious
17. Zany - Mr. Monster
18. Brennan Heart & Wildstylez - Reputation Game
19. Zany & The Beholder - To Protect And Serve (Official Hard Bass Anthem)

Team Blue bestond dit jaar uit D-Block en S-te-Fan, Coone, Zany & Beholder (live) en Wildstylez. Wat direct opvalt is dat het tempo een stuk lager ligt, want Wildstylez opent nogal soft met Headhunterz’ Psychedelic, Gostosa’s remix van Cold Rockking (feat. The Prophet) en JDX’s Live The Moment. Zeker geen verkeerde nummers, maar na dat gebeuk van Crypsis moet je toch even terugschakelen. Wel is deze cd wat gevarieerder. Zo hoor je zowel Italiaanse (Drop the Track en Creation van Zatox), Belgische (Coone’s Throw Ya Handz en Twilight Zone), als vaderlandse hardstyle voorbij komen.

De sound van D-Block en S-te-Fan mag natuurlijk ook niet ontbreken. Alone, The Human Soul (feat Wildstylez) en vooral Together doen deze cd echt ten goede. Deze tracks zijn wat onbekender en niet de standaard uitgemolken happy hardstyle, die we van hun gewend zijn. Verder hoor je ook nog Reputation Game van Brennan Heart en Wildstylez. Wat heeft dit nummer toch een geweldige climax! Uiteraard mag het anthem van Hard Bass 2010 ook niet ontbreken, dit keer geproduceerd door Zany & Beholder. To Protect en Serve is echt een keiharde ragplaat zonder al te veel fratsen. Gewoon het gas er vol op en gaan met die banaan!

CD3 Team Yellow mixed by Tatanka

1. Tatanka - Roba Dell'altro Mondo
2. Bass Modulators - Our World (Tat's Q-Base Edit)
3. Hardstyle Masters - Respect
4. Brennan Heart - Audiometric
5. Dj Ezteq - Fuck You Up
6. Tatanka - Doom's Day
7. Psycho Punkz - After Mf
8. Zatox - Andromeda
9. Dj Isaac - Tear The Club Up (La Mix)
10. Pavo - Classic
11. The R3Bels - Straight To The Beat
12. Frontliner & B-Front - 1000000 Stars
13. Tatanka & Zatox - Gangsta
14. Ran-D - Living For The Moment
15. Bass Modulators - Nr Gizer
16. Technoboy Ft. Ruffian - Undersound
17. Zatox - Ear Fucking
18. Davide Sonar - My World
19. Jim Noizer - Reloaded

Tatanka heeft overduidelijk geen introductie meer nodig. Produceren, remixen en draaien kan hij wel, maar als we naar zijn discografie kijken valt op dat dit pas zijn eerste officiële mixcompilatie is. Beter laat dan nooit, toch? Tatanka trapt als vanouds hard af met zijn eigen Roba Dell Altro Mondro, wat zeker een lekker plaatje is. Vervolgens hoor je zijn Q-Base Edit van Bass ModulatorsOur World. Tot nu toe heb ik deze track alleen maar gehoord op feesten en wat heeft dit nummer een geniale break, zeg. Hoe krijg je het voor elkaar om een stukje (La Primavera om precies te zijn) van een klassiek wereldwerk als Le Quattro Stagioni van Vivaldi in hardstyle te verwerken? Tatanka doet het gewoon. DJ Ezteq’s Fuck You Up mag er ook zijn: lekker rauw italiaans beukwerk!

Deze cd bruist trouwens net als de andere cd's van de nieuwe releases, zoals Tatanka’s Doomsday, Pavo’s Classics en Davide Sonar’s My World. Ook is de nieuwe ‘slowdown beat’ terug te horen in The Underground van Technoboy (feat. Ruffian). Zeker een goede ontwikkeling in de scene, af en toe zo’n track moet zeker kunnen. Zatox is opnieuw terug te vinden in de tracklist, dit keer met Ear Fucking. Deze gast is echt goed bezig geweest in de studio, want deze plaat gaat echt een floorthriller worden (voor zover hij dat niet al is)!
CD4 Team Red mixed by Noisecontrollers

1. Noisecontrollers & Toneshifterz - Jaydee
2. Dozer - Robin's Revenge
3. Noisecontrollers - Macabre
4. Toneshifterz - Get Loaded
5. Zatox - Ear Fucking
6. Noisecontrollers & Zany - Diavoli
7. Zany - Angel Of The Sun
8. Brennan Heart - Face The Enemy
9. Noisecontrollers & Zany - Paranoid
10. B-Front & Frontliner - Magic
11. Pavo - Back In Time
12. Zany - Frequency
13. Deepack - Symphony Of Sound
14. Zany & Showtek - 2 Divine
15. Noisecontrollers - Conficious
16. Showtek - We Live For The Music (Noisecontrollers Remix)
17. Titan - Nightmare
18. Noisecontrollers - Unbroken

Team Red had op papier de dikste namen, namelijk The Prophet, Zatox, Deepack en Noisecontrollers. Weer geen hardcore, hoor ik je denken. Toch wel, want Deepack sloot gewoon af met twee hardcore tracks! Hoezo verrassend? Terug naar de cd, want die wordt namelijk geopend met Jaydee van Noisecontrollers & Toneshifterz. Die combinatie bevalt me wel, net als Noisecontrollers & Zany (Diavoli en Paranoid). Deze releases zijn veel beter dan de laatste paar van Noisecontrollers zelf. Ik doel dan op Macrabre, Conficious en Unbroken, wat een prutsplaten zijn dat! Ik denk dat ze een keer wat anders wilden proberen met die platen. Nou, dat is dan aardig mislukt als je het mij zou vragen.

Huh? Horen we nou Ear Fucking van Zatox ook op CD4? Op de vorige Hard Bass compilatie stonden ook al een paar dubbele nummers. Nu dus weer. Genoeg geklaagd, back to the music. Lekkere nummers staan er op, als Magic van B-Front & Frontliner, Frequency van Zany en een Noisecontrollers remix van Showtek’s We Live for the Music. Toch ben ik nogal teleurgesteld, want CD4 is zeker de minste in deze reeks...

Hard Bass Vol. 10 is zeker een goede weerspiegeling van de hedendaagse hardstyle muziek. Inmiddels zijn er diverse substromingen ontstaan zoals de rauwe stijl van Crypsis, de soft trancy hardstyle van Wildstylez, het italiaanse beukwerk van Tatanka en de ‘gekke geluidjes’ van Noisecontrollers. Voor de echter liefhebbers is dit gewoon een must voor je collectie... of je het nu wilt of niet!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1284 )


Opbouwtijd: 0.0350 sec, 0.0051 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 939,744B