X-Qlusive Italy

Patrick Bateman, dinsdag 04 oktober 2011, 22:08 uurOp 1 oktober was het zover. Na een heerlijk avondmaal, bestaande uit wijn en verse pizza, was het tijd om onze toga aan te trekken en op onze Vespa’s naar de Heineken Music Hall te stuiven. Het begin van de nieuwe maand werd namelijk op knallende wijze geopend met een nieuwe editie van X-Qlusive. Dit keer was het de beurt aan onze Italiaanse broeders en zusters om te laten zien waarom zij het waard zijn om de HMH onveilig te maken.
Na een vlotte rit richting Amsterdam kwamen we aan bij de HMH. Bij het naar binnen gaan werd er vrij willekeurig gefouilleerd. Terwijl de een grondig gefouilleerd werd, kon de ander bij wijze van spreken zo door lopen. Een groot pluspunt van de HMH is de gratis garderobe en ook het verkrijgen van munten verliep meer dan gesmeerd met de nieuwe machines.


Na een eerste koele versnapering van een niet nader te specificeren biermerk te hebben aangeschaft togen we vol goede moed richting de Black Box, waar we direct met onze neus in een spannend toneelstukje uit het oude Rome terecht kwamen. Tijdens iedere DJ wissel werd het publiek getrakteerd op een kort Italiaans intermezzo, wat zorgden voor grote grijnzen in het publiek. Wat wil je ook als je DV8 als pizza bezorger op scootertje langs ziet rijden.
De aankleding van de Black Box was degelijk. Niet heel verassend, maar afdoende. Op het podium was een soort Italiaanse brug gecreëerd. Deze brug werd ondersteund door allerhande lasers en lampen, zoals we onderhand wel gewend zijn van Q-Dance. Wat we wel een beetje misten waren de grote schermen waarop een VJ zijn of haar kunsten kon tonen. Zeker in vergelijking met sommige voorgaande edities van X-Qlusive viel dit wel op.


We begonnen onze avond met de sets van Davide Sonar en Ivan Carsten. De eerste wist het publiek zichtbaar goed te bekoren. Ivan Carsten een tikkeltje minder, maar nog steeds zeer verdienstelijk. Waarschijnlijk speelde de ook weer haperende apparatuur hem parten. Platen sloegen over en het mixen ging meer dan eens alles behalve goed.
Tatanka was een van helden van de avond. Zijn Afrika zit nog steeds in ons hoofd en zal er nog wel even in blijven zitten. Ook Kickin’ Ass en Dream Dust gingen erin als zoete koek. Helaas besloten we deze fantastische set iets voor het eind te verlaten, om te kijken wat er in de Beat Box stond te gebeuren.


De Beat Box is in vergelijking met de Black Box een erg intieme en daardoor ietwat gezelligere stage, zoals iedereen zal beamen die ooit op een X-Qlusive feest aanwezig is geweest. Ook hier was het geluid zeer goed in orde. De HMH stelt eigenlijk nooit teleur in dit opzicht.
Daar aangekomen pikten we nog een klein stukje mee van The R3belz, maar dit was niet lang genoeg om er een goed beeld van te vormen. Het publiek leek zich echter zeer goed te vermaken. De hardcore begon met een heerlijke dikke set van Anime. Ze begon haar set met een mix van The Hustle. Van deze dame hadden we nog niet veel gehoord, maar er staat ons nog veel goeds te wachten als we op deze set moeten afgaan. Wat ons betreft is Korsakoff bij dezen afgeschreven, als ze dat niet al was. Niet alleen qua looks, maar ook wat betreft het talent. Een zeer goede mainstream set met een snufje Industrial.


Om 4 uur werd Anime afgelost door Noize Supressor, die zich voor de gelegenheid had uitgedost als een Italiaanse chef-kok. We hebben deze dj (en zijn repertoire) nu al zo vaak gehoord, dat we besloten van de gelegenheid gebruik te maken en even opnieuw een blik te werpen in de Black Box.
Daar kwamen we binnen tijdens de tweede helft van de set van Zatox. Ook Zatox knalde de sterren van de hemel. Na Zatox was het de beurt aan de Wild Motherfuckers, die niet teleurstelden, noch verbaasden. Om half 5 zijn we daarom onze honger gaan stillen met een paar heerlijke broodjes met kroket. Op de kwaliteit van het eten was niks aan te merken, dit hebben we in voorgaande jaren heel wat dramatischer en minder hygiënisch meegemaakt. Maar we vroegen ons wel af waarom het Italiaanse thema niet ook in de keuken was doorgevoerd.


Na deze versnaperingen was het tijd om naar de afsluiter van de Beat Box te gaan kijken. Hier draaide Art of Fighters een lekker knallende set, met moderne nummers als het Anthem van Dominator van dit jaar. Art of Fighters stelt ons niet vaak teleur en dat was deze keer ook zeker niet het geval. Hier konden we onze laatste energie van de avond prima kwijt. Al met al een prima afsluiter van de Beat Box.
Voor de afsluiting van de avond was alleen de Black Box nog open. Hier kwamen al onze Italiaanse vrienden samen om gezamenlijk nog één laatste set ten gehore te brengen als X-Qlusivo Italia Brigata. Zelf hadden we iets meer energie tijdens de afsluiting verwacht à la X-Qlusive Holland vs Italy. De meerwaarde van alle dj’s tegelijk op het podium is ons dit keer een beetje ontgaan. Er werd ook niet zo hard of goed gedraaid als andere momenten op de avond en dat is toch waar de Praetoriaanse garde die nog over was een beetje op had gehoopt.


Een van de grootste minpunten van de avond is zoals bekend de vloer in de HMH. Er is bijna geen bezoeker te vinden die nog geen hartverzakking heeft gehad, omdat hij of zij bijna onderuit ging op de spekgladde vloer. Je weet dit echter als je hiernaartoe gaat en dit kan dus niet echt meer als een verassing worden gezien.
Al met al heeft Q-Dance weer een prima editie van X-Qlusive neergezet. Het feest is lekker overzichtelijk en je hebt nooit echt het idee dat je elders wat mist, zoals je soms het gevoel hebt op feesten als Q-BASE, Masters of Hardcore of Dominator. Het enige minpuntje wat we nog kunnen verzinnen is dat het in onze ogen toch allemaal iets minder ‘’X-Qlusive’’ aanvoelt dan een aantal jaar geleden. Zo missen we een echt aanwijsbaar uniek aspect wat deze avond boven de andere doet uitsteken. Buiten dit om was het een zéér geslaagde avond.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1339 )


Opbouwtijd: 0.0498 sec, 0.0069 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 920,752B