Hard Bass 2012

Patrick Bateman, woensdag 15 februari 2012, 20:28 uurOp zaterdag 11 februari was het weer de hoogste tijd voor een nieuwe editie van Hard Bass in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. Dit feest lijkt steeds populairder te worden en het was dit jaar dan ook weer in recordtempo uitverkocht. Wat is het wat dit feest zo populair maakt?
Na vlot te zijn binnen gekomen konden we direct doorlopen naar de kluisjes. De munten waren €2.50 per stuk en ondanks dat dit niet goedkoop is, hadden we gevreesd dat ze dit keer nog duurder zouden uitvallen. Een klein pluimpje op de hoed van B2S dus. Voor wie nog niet bekend is met concept van Hard Bass, volgt hier een korte uitleg. De avond is verdeeld in vier delen. In elk deel van de avond draait er één team met een bepaalde kleur. Ieder team bestaat uit verschillende dj’s en ieder deel van de avond wordt afgesloten met een live set.


Wij kwamen binnen tijdens de set van Team Yellow. De teams draaien progressief harder door de avond heen en Team Yellow is daarom dus ook het rustigste werk. Lekker om er in te komen. Het was al vroeg druk in het Gelredome, zoals we wel vaker zien bij een stadionfeest. Omdat het een 18+ feest was, vroeg ik me een paar keer af of wij nu zo’n slechte sigarettenverkopers zouden zijn geweest of dat de beveiliging het niet zo nauw nam met de minimale leeftijd. Ook de drugscontrole had links en rechts wat grote gaten laten vallen, want er stonden toch opvallend veel schijnbaar volwassen jongelingen links en rechts in de zaal enthousiast te hyperventileren en een paar lagen er zo knus out te gaan op de brede tribunes dat het ons sterk leek dat het aan de temperatuur in de zaal lag.
Team Red had een interessante mix van dj’s. Coone, Deepack, Luna en ten slotte D-Block & S-te-Fan (Live) als afsluiter. Om te beginnen kon Coone het publiek bekoren met zijn Belgische sounds. Hij vormde een goede aanvulling op Luna en Deepack en de set vulde ons hart onverdeeld met genot.


D-Block & S-te-Fan deden tegen onze verwachting in, een goede duit in he setje, maar de set paste – in onze optiek - niet helemaal bij Team Red. Dit neemt niet weg dat de redelijk harde set ons goed heeft vermaakt. Ze begonnen hun set met Loopmachine en Take me There. Een van de hoogtepuntjes was een live edit van Sound of Thunder. Ten slotte werd de set afgesloten met de dikke track Madhouse.
Het geluid was afdoende, zoals we zijn gewend van B2S. De hapjes en drankjes die we versnaperden waren niet opvallend duurder dan we herinnerden van voorgaande feesten en dit is toch altijd fijn om te constateren. Het broodje dat aan het eind van de avond werd gekocht smaakte wel een beetje muf en dit is toch zonde van je 5 euro. Het bier was wat je ervan verwacht, op een feest zoals dit.


Team Green bestond uit Headhunterz, Zatox, Psyko Punkz en ten slotte een live set van Frontliner. De set begon met het Anthem van Hard Bass 2012; Eternalize. Hierna volgde een tweede nummer van Headhunterz: Dragonborn. Zatox opende met No Way Back. Dit is de recentste anthem van Qlimax. Ook kwam er een zeer aangenaam plaatje langs van de Noisecontrollers (E=Nc2). De set werd uiteindelijk afgesloten met Wild Motherfuckers van Zatox & Tatanka. Niemand die eerder op Hard Bass is geweest, zal dit nummer zijn ontgaan. Als allerlaatste plaat hoorden we Headshot van de Headhunters. Niet een heel verassende set, maar zeker wat we ervan verwachte.
De live act van Frontliner was iets minder hard dan we hadden verwacht, maar vormde verder een heel lekkere set. Hij begon met Dream Dust en Keep It Up. Hierna gooide hij overheerlijke remix van Technoboy’s Rage in de mx. Wat een geniale remix blijft dit! Halverwege werden we getrakteerd op het heerlijke You Want It en hij sloot af met Discorecord en Extreme Loudnezz.


Aan weerszijden van het podium stonden vier gigantische LED zuilen, waarop visuals werden getoond. Een batterij aan lasers, vlammenwerpers en lichten zorgden voor de finishing touch, met een zeer mooie show tot gevolg. Hard Bass staat hier ook om bekend en je kon zien dat ze hun best deden om de verwachtingen waar te maken. Wat wel op viel was dat de kleuren van de verschillende teams minder terugkwamen in de showelementen, dan voorgaande jaren (specifiek; de gekleurde vlammenwerpers tijdens Hard Bass 2010).
Team Blue maakte voor ons uiteindelijk de hele avond de moeite waard. In deze set lieten B-Front, Chris One en The R3belz hun kunsten horen. Tenslotte werd Team Blue afgesloten door de live set van A2 Allstars. Ze begonnen hun set met Bitch van de Frequencerz. Hierna volgde Inner Creativity van B-Front en Odissea 2011. Halverwege kregen we de Dikke Grote Bassplaat van Zaza Front voor onze kiezen. Uiteindelijk sloten ze af met B-Front & Frontliner’s Magic en The R3belsPattern 2. Voor ons persoonlijk de meest geslaagde set van de avond.


De live set van A2 Allstars kon het helaas niet halen bij het voorgaande moois van Team Blue. De set was aardig, maar toch ietwat magertjes en naar ons idee weer een stukje “vrolijker” dan het voorgaande. Misschien niet de beste keuze als afsluiter. Het was ook jammer dat er op het einde een storing optrad, waardoor van de afsluiter van de avond (The Resistance) alleen de intro was te horen.
Al met al vonden we Hard Bass dit jaar weer een zeer mooie en complete ervaring. Verassend was het echter niet en we hadden de indruk dat het showelement in het verleden net iets beter was uitgewerkt, maar dit kan ook te wijten zijn aan onze verwende persoonlijkheden. Het kan in ieder geval geen kwaad als B2S volgend jaar een of twee kleine vernieuwingen doorvoert, voor de trouwe bezoekers. Wat dat moge zijn, daar laten we ons graag door verassen. Zoals Hard Bass er nu voor staat krijg je waar voor je geld met een oerdegelijk Hardstyle feest in hart en nieren, maar voor de feestganger met wat meer feestjes op zijn naam zullen er dit jaar geen nieuwe werelden zijn open gegaan op Hard Bass 2012.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1344 )


Opbouwtijd: 0.0592 sec, 0.0093 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 921,480B