Reverze 2013

Patrick Bateman, woensdag 27 februari 2013, 23:11 uurOp zaterdag 27 februari begaven wij ons vol goede moed naar Antwerpen om hét feest van onze zuiderburen in februari mee te maken. Het gaat onder de naam Reverze en timmert al een aantal jaren hard aan de weg. De line-up is een gemixt geheel en gaat typisch Belgisch van French-Tek en Jump tot de ons meer gewone Hardstyle en Hardcore.
Het beloofde een spannende avond op muzikaal gebied te worden, dus wilden we zeker rond middernacht aanwezig zijn. Helaas liet de winter zich nog eens gelden dit jaar en het werd een glibberpartij van epische proporties. Opmerkelijk detail was dat de wegen in België een stuk beter waren vrijgehouden dan de wegen in Nederland. Zou dit een voorbode zijn van de avond?


Toen we in Antwerpen waren aangekomen bleken alle parkeerplekken in de buurt van het feest vol te zijn. Dit leverde ons na een kleine zoektocht een vrij lange wandeltocht op door de winterse kou. Toen bleek de vip-ingang ook nog eens verder weg te liggen dan de reguliere ingang en de visitatie was wederom van de bekende Belgische kwaliteit. Dit is ongetwijfeld erg goed voor de doorstroming bij binnenkomst, maar wellicht iets minder goed voor de veiligheid.
Rond 1 uur bleken alle kluisjes vol te zitten. Dit was ook duidelijk te zien aan de jassen die her en der op de kluisjes lagen en zelfs in de sierbomen hingen. Dit begon er snel minder positief uit te zien en onze feeststemming raakte een dieptepunt toen bleek dat de toiletten 50 cent per bezoekje zouden gaan kosten. De drankjes kwamen neer op €2,85 of meer (afhankelijk van de consumptie). Deze moest je dan inwisselen met afschuwelijke papieren bonnetjes, die als je ze nat had gemaakt onbruikbaar werden. De drankjes werden allemaal geserveerd in flesjes met de dopjes er nog op of zelfs in dichte blikjes, wat later op de avond nog voor problemen zou gaan zorgen.


Het lot was ons gunstig gezind, want we konden vrij snel een kluisje overkopen van feestgangers die eerder vertrokken. Hierna begaven we ons voor het eerst de zaal in en begonnen we onze tocht door het sportpaleis. De zaal was tot de nok toe gevuld en de aankleding was erg indrukwekkend. De lasers, lichtshow en schermen zorgden voor een indrukwekkend geheel. Bij binnenkomst draaide Brennan Heart. De set was degelijk, maar we merkten meteen dat er iets mis was. Toen we voor het podium stonden konden we gewoon met elkaar praten. Ook was er van enige bas nauwelijks iets te voelen.
De mensen in het publiek leek het weinig te deren en ze leken zich goed te vermaken. Zeer positief was het feit dat er echt overal wc's en drinkgelegenheden te vinden waren. We zijn zelden op een feest geweest met zo'n goed geregelde faciliteiten. Ze waren letterlijk overal en we hebben geen enkel moment in de rij hoeven staan. Ook was het personeel over het algemeen vriendelijk. Tegen het einde van de avond begonnen de toiletten wel smerig te worden, maar dit is wat je kunt verwachten op dit soort feesten.


Na Brennan Heart was het de beurt aan Coone om zijn kunsten ten toon te spreiden. Dit was trouwens de enige dj uit België zelf die na 23.00 uur achter de draaitafels plaats mocht nemen. Nederlandse dj's waren echt oververtegenwoordigd. Het geluid kon ons echter maar niet bekoren en daarom besloten we om ons geluk te gaan beproeven in de Lotto Arena.
Na een kleine zoektocht naar de eenrichtingsingang van de Lotto Arena, werden we positief verrast. Het geluid knalde hier zoals het hoorde door de hele zaal heen en de bas van deze zaal deed ons echt goed. Het was duidelijk waar wij onze avond zouden gaan doorbrengen. De set van B-Front was ook aanmerkelijk harder dan de sets aan de andere kant en dit kon ons – en het aanwezige publiek - ook goed bekoren.


Radical Redemption bracht de hele zaal in vervoering met zijn live set. Deze man beukte met zijn snoeiharde hardstyle de hele Lotto Arena tot een pulp en was de perfecte brug tussen het hardstyle en hardcore gedeelte van de avond. Van deze jonge dj zullen we zeker nog meer gaan horen in de toekomst. Deze set was het begin van een inhaalslag voor de geleden ontberingen tot dat punt aan toe.
Na Radical Redemption was het de beurt aan Endymion en met hun nieuw ingeslagen stijl van de afgelopen jaren paste ze prima in het Reverze concept. Door het pure hardcore publiek worden ze de laatste tijd misschien wat minder gewaardeerd, maar de stijl sluit nu een stuk beter aan bij feesten waar ook andere stromingen te horen zijn.


Na Endymion was het de beurt aan Angerfist om hun kunsten te vertonen. Het publiek was heel erg enthousiast in het begin van de set, maar dit liep een beetje terug naar mate de set vorderde. Het was een vrij middelmatige set en het had beslist beter gekund, in mijn optiek.
Hierna sloot Noize Surpressor af met een set zoals we van hem gewend zijn op feesten zoals deze. Al zijn hits kwamen weer voorbij, in een ietwat andere volgorde dan normaal. Ook de opening van zijn set was verrassend te noemen. Inmiddels was de zaal behoorlijk leeggelopen, maar het publiek dat er nog was, kon de laatste energie goed kwijt op de keiharde beats van deze man. Helaas merkten we wat een hele avond verkoop van flesjes, blikjes en dopjes had gedaan met de vloer en het begon erg moeilijk te worden om je onbezorgd door de zaal te bewegen. We hebben menig valpartij mogen aanschouwen en hadden geluk dat we zelf niet onderuit zijn gegaan.


Al met al was Reverze een goed feest, maar het had wel te lijden onder sommige organisatorische beslissingen. We denken dat het met een paar kleine aanpassingen een stuk aangenamer kan worden voor iedereen. Het meest in het oog (lees: oor) springende kritiekpunt was natuurlijk het geluid van het sportpaleis terwijl het geluid van de Lotto Arena nagenoeg perfect was. Verder zou het leuk zijn voor een Belgisch concept om wat meer Belgisch talent de kans te geven na het begin van de avond. Wij denken dat hier een kans ligt voor België om zich te onderscheiden.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1361 )


Opbouwtijd: 0.0493 sec, 0.0057 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 919,864B