Q-BASE 2013

Ice & Nick, donderdag 12 september 2013, 23:49 uurAan elk sprookje komt een einde. Zo ook aan de geweldige festivalzomer die 2013 ons te bieden had. Reden te meer om nog één keer volledig uit de bol te gaan en daar zorgde Q-Dance op gepaste wijze voor. Aan het einde van de zomer stond Q-Base, met als uitvalsbasis Airport Weeze in Duitsland, nog op het programma. Het was niet zomaar een editie, maar het 10-jarig bestaan van het festival. Voor deze tiende editie wilden alle trouwe fans uiteraard aanwezig zijn, met als gevolg dat het bordje ‘uitverkocht’ vroegtijdig werd uitgehangen. Verdeeld over negen podia stonden er meer dan zeventig nationale en internationale artiesten op het programma.Met deze unieke locatie, net over de Nederlandse grens, en de brede keuze aan harde stijlen, lokt Q-Base elk jaar duizenden liefhebbers van dit genre. Door dit brede aanbod aan muziekstijlen kon het publiek natuurlijk niet tevreden gesteld worden met slechts één anthem. Vandaar dat Q-Dance ervoor gekozen had om vier anthems te laten maken. Ran-D, Mad Dog, Hellfish en ACTI kregen de eer om hun versie van het anthem te produceren in hun eigen stijl. Met de slogan ‘Enter The Twilight Zone’ kon het veertien uur durende feest beginnen. Het beloofde een groots spektakel te worden.


De Q-Base mainstage ‘Open Air’ was ideaal gelegen en had met zijn outdoor karakter de troef dat het publiek de mogelijkheid had het festival optimaal te beleven, van in de late namiddag tot in de vroege ochtend. De subground beats van Geck-E openden deze stage. Gevolgd door de Belgische dj Coone die de massa ten volle liet genieten van nummers als Twilight Zone en zijn nieuwste release op het Dim Mak label Times Gettin’ Hard.We werden noodgedwongen naar één van de binnen podia gedreven door de aanhoudende regen. Zo werd het bij Solutio & The I’s tamelijk druk in de ‘Hangar’. Achteraf gezien was dit een goede keuze. Het was namelijk een zeer stevige rauwe set, die duidelijk in de smaak viel bij het publiek. Tevens konden we zelf onze muzikale achtergrond verbreden door deze heren voor het eerst aan het werk te zien. Met Activator keerden we terug naar het verleden. De ietwat oudere knallers werden naar voren geschoven en kwamen heerlijk tot hun recht. Denk hierbij maar aan Arise van Bulldozer Project (The Beholder en dj Zany remix).


Toen de weergoden ons weer gunstig gezind waren, keerden we terug naar de Open Air stage om de set van Brennan Heart mee te pikken. Een erg mainstream set, zoals we van hem gewend zijn, maar het bevatte wel verrassende tracks als Wonderfull Days en Come As One. Desalniettemin kon zijn tracklist ons wel bekoren. Zijn nummers werden luidkeels meegezongen en dit kwam de sfeer alleen maar ten goede. Om van de intro nog maar te zwijgen. Het Q-Base Anthem van 2010 (Lost In Dreams) knalde door de speakers bij zijn aankondiging. Daarnaast passeerden zijn eigen release Imaginary en de remix van Avicci’s Fade Into Darkness vlot de revue. De eerste lasers kwamen tevoorschijn toen de heren van Noisecontrollers hun intrede deden. Ook hier kwamen enkele bekende songs aan bod, Give Me Love en Hardbass Junkie zijn enkele voorbeelden.Naast al dit harde geweld was er ook plaats voor ontspanning. Zo waren er voldoende chill-out zones op het terrein. Hier vond je onder andere waterpijpen, sofa’s en kussens waarop de feestvierders zich konden voorbereiden om de Twilight Zone te betreden. Wat verderop was een gigantisch logo van Q-Dance geprojecteerd op één van de hangaars. Oftewel dé ideale gelegenheid voor een groepsfoto!


Op Q-Base is voor elk wat wils. Zo kon het publiek bij Paradox wegdromen naar het tijdperk waar hardcore haar roots heeft. Vele classics en hits komen uit deze periode, maar ook vergeten nummers werden onder het stof vandaan gehaald. Grootmeesters als Buzz Fuzz, Vince, Nosferatu en Catscan wisten als geen ander deze herinneringen terug te brengen. De happy hardcore deuntjes die uit deze tempel dreunden werden door mc Da Mouth Of Madness begeleid.Scantraxx is ongetwijfeld één van de grootste hardstyle labels in het genre. Op Q-Base hosten ze de Scantraxx Bunker. Ook hier werd veel opkomend jong talent naar voren geschoven, namelijk Adrenalize, Audiotricz en Atmozfears. Samen met de gevestigde namen als Max Enforcer, Waverider, Bass Modulators en Adaro vormden ze een sterk team. Dit alles onder toeziend oog van de Scantraxx grondlegger himself, The Prophet. Het podium bestond uit een piramide van lichtgevende vierkante blokken, waarvoor de dj booth zich bevond. De alom bekende mc Villain stond hier achter de mic.


Het lichtspektakel had zich in de Hangar inmiddels ook naar een hoger niveau getild. Er waren prachtige kleurrijke lasers en vuureffecten die de zaal letterlijk in vuur en vlam zetten. Dit alles in combinatie met een stevige set van het Alpha² duo, maakten het geheel compleet. Bekende tracks als Number Of The Beast en Son Of Torture knalden door de speakers. Met The Magic Showcase van Moridin werden de rauwe beats weer aangesneden. Naast de eigen release Unleashed, kwamen vooral tracks van artiesten als Digital Punk, Donkey Rollers en Radical Redemption voorbij. Mede door een nieuwe wolkbreuk, zat de zaal in een mum van tijd afgeladen vol op het moment dat Gunz For Hire de dj booth betrad. Een set die bij menig bezoekers hoog in het vaandel stond.Talrijke andere stages vulden het muzikale landschap van de verlaten luchtbasis. Zo zat de ‘This Is Hardcore’ tent afgeladen vol voor Evil Activities Ft E-Life, Art Of Fighters, The Viper, Mad Dog, Endymion en ga zo nog maar even door. Het was letterlijk ‘Raging In The Dancehall’. De winnaar van de Drop Your Own Area was ‘Into The Dark Lands’ met als afsluiter Carnage & Cluster. Verder waren er de industrial hardcore sounds in ‘PRSPCT’ met één van de makers van het anthem, namelijk Hellfish. Daarnaast was er natuurlijk ook weer – net zoals op Mysteryland 2013 - de ‘QULT’ stage met een combinatie tussen electro house en de hardere stijlen.


Het duo van de Psyko Punkz kreeg de feestvierders van de Open Air moeiteloos in beweging met hun nummers Bombfight, Disrespect en Bassboom. Alsof het kinderspel was, entertainden ze de menigte met hun bazen set vol floorfillers. Het was een rijk gevulde tracklist, waarbij zelfs de house hit Lethal Industries van Tiësto aan bod kwam. Ran-D is geen onbekende op Q-Base. Hij stond reeds meerdere keren op het festival. Dit jaar was het produceren van het anthem voor hem weggelegd. Het is een kunstenaar in de hardere scène, waarbij hij een combinatie van rauwe klanken en leuke melodieën omzet in een monster hit, denk maar aan Living For The Moment. Als afsluiter op de Open Air werd gekozen voor een aantal artiesten van This Is Hardcore. Een waardig slot dat gepaard ging met het nodige vuurwerk.Q-Base heeft wederom alle verwachtingen overtroffen. Zowel op muzikaal vlak als op alle andere. Een prachtige show en een goed georganiseerd festival, maken dit de ideale afsluiter van de festivalzomer. Met een hoop goede herinneringen op zak, kijken we alweer uit naar Q-Base 2014!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1377 )


Opbouwtijd: 0.0755 sec, 0.0101 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 924,992B