Pussy lounge at the Park 2014

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, dinsdag 17 juni 2014, 21:31 uurMet de zomer en de festivals voor de deur, wist menig feestvierder hoe laat het was. Naar jaarlijkse traditie kwam B2S opnieuw op de proppen met één van hun meest succesvolle concepten, namelijk Pussy lounge. Afgelopen zaterdag streek het enige echte freestyle circus wederom neer in Breda voor de vierde editie van Pussy lounge at the Park. De Asterdplas werd voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar snoepparadijs, wat tevens het thema was voor de aankleding en decoratie van het geheel. Zowel talent van eigen bodem, als van buiten de landsgrenzen zakte af om het beste van zichzelf te geven. De blijvende belangstelling voor dit concept zorgt ervoor dat het festival telkens weer vanaf de eerste minuut uitverkocht is. Voor de gelukkigen die een ticket konden bemachtigen, zou dit ongetwijfeld een knallende onvergetelijke editie worden.
Aan de aftrap vonden we Pat B die het publiek welkom heette met de eerste beats van de dag. Een hele eer, maar de opwarming van een evenement is nooit makkelijk. Althans dat zou je denken, maar op Pussy lounge is werkelijk alles toegestaan. Niets moet, alles mag. Er bestaat geen foute platenkeuze. Lekker freestylen van de hoogste plank. Al moest Patje zich op het eerste gezicht toch inhouden voor wat verder nog op het programma stond. Ondanks de bewolking, stond het festivalterrein al aardig vol met feestvierders die geen moment wilden missen van het spektakel.


Kort na de middag werd Pat B vergezeld door het Belgische duo Lowriderz. Zij werden op zeer korte tijd bekend in de jump/tek scène en stonden reeds geboekt op enkele van de grootste festivals. De bassen kregen het wat zwaarder te verduren en meer melodieuze nummers voerden de boventoon. Denk hierbij aan remixen van Army of Hardcore, Live the Moment en We Don’t Care, die elkaar kort na elkaar opvolgden. Ook de solo van beide heren viel in de smaak bij het publiek.
De sfeer zat er duidelijk in en één van Belgisch grootste jump/tek meesters moest zijn intrede nog maken. We hebben het hier uiteraard over niemand minder dan Mark with a K. Zijn classics werden met open armen ontvangen en konden rekenen op de nodige uitbundigheid. De menigte ging namelijk vlot heen en weer op nummers als Oasis, You’re my Angel, Forever, Rainbow in the Sky en Music is My Alibi.


De tijd was aangebroken voor de eerste resident van [b]Pussy lounge]/b] om de dj booth te betreden, namelijk Ruthless. Als hij achter de decks kruipt, weten we dat het feest helemaal losbarst. Hij knalde het ene nummer na het andere door te speakers. Stilstaan was geen optie op deze mega mix van formaat. Een speciale ode ging naar het Nederlandse elftal, in de vorm van het volkslied. Ondertussen was het wolkentapijt verdwenen en deed ook de zon haar intrede op het festivalterrein. Dit resulteerde in enkele fraaie taferelen, wat de sfeer alleen maar ten goede kwam.
Zoals het thema al deed vermoeden, was het podium om van te snoepen. Zowel letterlijk als figuurlijk wel te verstaan. Er was namelijk heel wat snoepgoed te bespeuren. Van lolly’s tot cup cakes en van donuts tot taartjes. De dj booth was in de vorm van een picknickmand en werd omgeven door zoetigheid. Niets werd aan de verbeelding overgelaten. Meer lekkers vonden we op het podium, in de vorm van sexy danseressen, die uiteraard niet mochten ontbreken op Pussy lounge. Zij deden de temperatuur op de Asterdplas hoog oplopen.


Met Zany waren we toe aan het hardere geweld. Hij is een kei in zijn vak en heeft bakken ervaring. Het was dan ook vanzelfsprekend dat het aantal bpm’s de hoogte in gedreven werd en het echte stampwerk kon beginnen. Althans als je een ruim plaatsje wist te veroveren. Het was namelijk verschrikkelijk druk op het terrein. Ook de wachttijden aan de bars en de toiletten liepen hoog op. Desalniettemin werd er zwaar door gefeest. Ruffian maakte van de gelegenheid gebruik om Zany van harte te feliciteren met het kersverse vaderschap. Nummers als Tricky Tricky, Fuck You Up, Brain cracking en het Decibel anthem passeerden vlot de revue. Aan deze laatste track was duidelijk te merken dat iedereen enorm uitkijkt naar hét festival van B2S.
Een tweede resident, en tevens grondlegger van Pussy lounge, maakte zijn opwachting achter de turntables. Steve Sweet a.k.a. Darkraver mag dan wel meer dan twintig jaar in het vak zitten, zijn streken verliest hij niet. Zo deed hij aan crowdsurfen in een rubberen bootje met collega’s Ruthless en Ruffian, en zocht hij de erotisch getinte podiumdames op voor een intiem onderonsje. Naast al het plezier dat hij beleefde aan zijn performance, wist hij als geen ander wat freestyle inhoudt. Zo ging hij van Cocaine MF en Octavius Augustus over naar de Nederlandse Helemaal naar de klote, om zo kort even halt te houden bij Can’t Hold Us. Maar ook oldschool tracks als Punani, The Return en Face Down, Ass Up prijkten in zijn track list. Nostalgie in de puurste vorm.


Hierna mocht alweer een Belgische dj die de booth betreden. Yves draait al meer dan vijftien jaar mee aan de top en sleepten ons verder mee in de ultieme Pussy lounge experience. Hij haalde platen van Mark with a K opnieuw uit de kast, zoals Poppin Pillz en Fly. Maar vooral FTS van Showtek en Stampuhh van Deepack vielen erg in de smaak en werden luidkeels meegezongen. Ook Panic trok deze harde trend rechtlijnig door. Zo werden Stay van Krezip en How long van de Red Hot Chili Peppers in een steviger jasje gestoken. Nooit meer slapen en Broken waren de ideale hardcore tracks om deze set af te sluiten en over te gaan naar happy hardcore met de resterende residents.
Als laatste op het programma stonden residents Paul Elstak en Mental Theo. Hun happy hardcore tracks zetten de menigte in vuur en vlam. Als het kon, vloog het dak eraf. Enkele van deze toppers waren ongetwijfeld 98 to Your Mind, Hardcore Vibes en Oh My. Bij het horen van de lyrics Hardcore Holland brak het feest voor de zoveelste keer helemaal los. Ook de context van het nummer Wonderfull Days kon niet beter op een dag als deze. Voor de grand finale werden alle residents op het podium verwacht en werd er met het nodige vrouwelijk schoon een stevig feestje gebouwd met een spetterende vuurwerkshow als eyecatcher.


Een stralende dag, met de beste freestyle beats, een uitbundige sfeer en tal van kippenvelmomenten, zorgden voor een meer dan geslaagde editie van deze Pussy lounge at the Park. Dit alles in combinatie met het erotisch getinte entertainment, brengt een onvergetelijke ervaring met zich mee. Wij kijken alvast uit naar het jubileum van de vijfde editie van volgend jaar!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1385 )


Opbouwtijd: 0.0306 sec, 0.0050 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,004,048B