Solar Weekend Festival 2014

ELA, vrijdag 08 augustus 2014, 00:24 uurEr was eens... een festival dat alweer 10 jaar geleden neerstreek bij de Maasplassen in Roermond! Reden genoeg voor een verjaardagsfeestje!
Solar Weekend Festival staat erom bekend dat zij ieder jaar een bijzonder thema hebben. Dit jaar was het thema: ‘Sprook’. Geen zeven dwergen of mijlslaarzen en rode kapjes, nee, Solar Weekend 2014 staat voor stoere, supercreatieve bijzondere, eigenzinnige, nog-nooit-eerder-vertelde volwassen sprookjes waar we allemaal deel van uitmaken en waar ieder zijn eigen invulling aan mag geven!


Bij Solar Weekend Festival hoort uiteraard ook dé festivalcamping. De eerste feestgangers konden donderdagmiddag al inchecken. Het weer was goed, de sfeer zat erin, kortom! Het feest kon voor velen eigenlijk toen al beginnen! Voor de liefhebbers werd “Kleddernat op Oorlogspad” georganiseerd; een origineel watergevecht in spelvorm om het festival mee in te luiden!
Vrijdagochtend was het al vroeg druk bij de camping ingang. In mum van tijd stroomde de camping helemaal vol en was het zoeken geblazen naar een paar vierkante meter gras! In de brandende zon rees een kleurrijke zee van tentjes de lucht in. Het festival gevoel zat er al helemaal in!


Dit jaar startte de preparty al in de middag. Helemaal aan het einde van de Solar camping staat ieder jaar weer een grote feesttent. Gedurende de wandeling over de camping, die toch wel ruim 20 minuten duurde, kom je van alles tegen. Zo zijn er meerdere stages op de camping, maar ook meerdere eetgelegenheden.
FeestDJRuud had de eer om de preparty af te mogen sluiten. De tent was afgeladen vol. Het zweet droop letterlijk van het plafond naar beneden. De hele camping ging totaal uit zijn plaat op de welbekende sound van de dj. Niet alleen de feesttent zelf was vol, maar ook het terrein ervoor. Natuurlijk bleef het daarna nog lang onrustig op de camping…


Wonder boven wonder leek iedereen vrij fit zaterdagochtend! De faciliteiten van de camping waren erg goed dit jaar. Zo waren er toiletten die doorspoelden, in plaats van Dixies. Daarnaast waren er wasbakken met spiegels en warme douches. De toiletten werden continue schoon gemaakt en er was altijd toiletpapier. De douches waren ook prima te doen, het water was warm en er kwam een redelijke goede straal uit. Bij de vrouwen was het wel erg druk 's ochtends bij de douches, maar als je de ‘spits’ vermeed was het prima te doen!
Toen kon het échte feest op het festivalterrein dus beginnen! Doordat een groot deel van de bezoekers van zaterdag ook op de camping lag, was het al vroeg lekker druk op het festival! Super leuk dus, gezien het begint om 11.00 uur en ook eindigt om 23.00 uur.


Zoals ieder jaar was er in het midden van het festivalterrein het zogenaamde “Middendorp”: dé plek om je creatieve brein op los te laten. Hier was van alles te zien en te beleven. Zo waren er talloze spelletjes, maar je kon er ook heerlijk loungen. Zo kon je dit jaar “bedminton” spelen… inderdaad, van bed naar bed overspelen. Maar ook de wat gangbaardere spelletjes als Twister doen het altijd goed. Jammer genoeg liet zaterdag de regen het geheel letterlijk in het water vallen... dat was erg jammer. Veel spelletjes waren na de zware regenval niet meer te doen.
De House of House is ieder jaar weer een goede tweede mainstage. Dit jaar was het podium een behoorlijk stuk kleiner dan het ‘reallife poppenhuis’ van vorig jaar, maar hierdoor ontstond er wel een stuk groter deel om te dansen. Deze stage trekt ieder jaar behoorlijk wat bezoekers en door deze oplossing konden er veel meer mensen terecht bij deze stage, prima keus dus!


Met een aantal grote namen als The Shapeshifters en Shermanology als afsluiter ging zaterdag het dak eraf. Niet alleen figuurlijk… Het regendoek scheurde namelijk door de vele regen die in korte tijd naar beneden kwam. Maar dat mocht het feestje van zondag ook zeker niet bederven. Onder andere Franky Rizardo en Mc Mitch Crown lieten het publiek de nattigheid snel vergeten met hun zomerse klanken.
Op de mainstage staan ieder jaar weer verrassende namen. Dat is zo leuk aan Solar. Geen standaard artiesten, maar echt bijzondere namen. Een van de meest verrassende namen op zaterdag was Hans Teeuwen & The Painkillers. Wij waren blijkbaar niet de enige die deze act interessant vonden! De mainstage stroomde vol om hun kunsten te bewonderen. Op zondag stond Kraantje Pappie op de mainstage. Zijn optreden deed me denken aan Solar 2013, toen The Opposites de mainstage veroverde. De manier waarop hij het publiek bespeelde, doormiddel van springen en beuken was bijna identiek. Het publiek ging helemaal los, dus deze formule blijkt zeker te werken!


Als festivalafsluiter stond Boys Noize zondagavond op het programma. Wat een top afsluiting! ‘Mister Noize’ gaf een onwaarschijnlijk energiek optreden, dat nog veel mensen zal heugen. De combinatie van de wat rauwere elektrogeluiden met perfect afgestemde visuele aspecten maakte het tot een super eindshow.
De Techno was dit jaar in een grote tent. Ondanks de absurde benauwdheid binnen, was het echt het hele festival afgeladen vol in deze tent. Toen Joris Voorn zijn opkomst maakte, puilde de tent letterlijk uit. Iedereen ging helemaal los op zijn beats. Ook op zondag was de tent super goed gevuld. Daarnaast was de sfeer in deze tent ook erg leuk!


Naast het Middendorp heeft Extrema nog een heel creatief en artistiek gedeelte: het Theater. Hier zijn gedurende de dag de meest surrealistische acts, optredens en voorstellingen te zien. De tentjes waren heel klein, waardoor het mogelijk was om een super intieme voorstelling mee te maken. Wat te denken van een show met plek voor vijf toeschouwers, waarbij het bijna leek alsof je persoonlijk werd toegezongen? Ook was het mogelijk om armbandjes te maken, een waarzegger te bezoeken of je te laten schminken.
Helaas viel er gedurende deze twee dagen in korte tijd heel wat regen. Zaterdag rond het middag uur werd een wolkbreuk verwacht. De organisatie anticipeerde hier erg goed op, door onder andere de hoge toren in het Middendorp te ontruimen. Wat wel erg vervelend was, was dat er door de vele hoeveelheid water het terrein in korte tijd in een paardenbak veranderde. Hierdoor gleden erg veel mensen uit.


In de nacht van zaterdag op zondag heeft Extrema er alles aan gedaan om de modder zo goed mogelijk weg te halen, zodat er zondag weer volop gefeest kon worden. Overal op het terrein werden houtsnippers gelegd. Dit werkte prima… Tot op zondagavond het noodweer weer toesloeg… Helaas viel er toen weer zoveel regen dat ook deze snippers weer binnen de kortste keren verdwenen.
Extrema mag met trots terug kijken op de tiende verjaardag van hunSolar. Solar is de laatste jaren uitgegroeid tot een festival van formaat, waar mensen van heinde en verre op af komen. Solar Weekend Festival is zoveel méér dan alleen muziek. Dit festival moet je ervaren, beleven en volgend jaar er gewoon bij zijn!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1387 )


Opbouwtijd: 0.0314 sec, 0.0051 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,040,080B