Q-BASE 2014

Nick & Ice, woensdag 17 september 2014, 20:53 uurHet einde van de zomer is in zicht en ook aan de festivals komt zo jammer genoeg een einde. Met de elfde editie van Q-BASE in zicht, was er geen reden om te treuren. Afgelopen zaterdag organiseerde Q-Dance traditiegetrouw het 14 uur durende outdoor evenement Q-BASE op de verlaten luchtmachtbasis Airport Weeze. Duizenden liefhebbers en trouwe harddance fans verzekerden hun aanwezigheid maanden vooraf, wat resulteerde in een uitverkochte VIP en slechts een beperkte deurverkoop.
Als eerste internationale concept van Q-Dance, groeide Q-BASE uit tot een legendarisch dag– en nachtfestival. Zelfs na tien jaar blijft het een gevestigde waarde in het internationale festivallandschap dat Q-Dance neerzet. Door het grote succes van de laatste jaren, werden tal van upgrades en drie extra area’s geplaatst op het terrein. Zo verdubbelde de grootte van de hardcore area, verhuisde de hardstyle bunker naar een grotere tent en kreeg de Open Air mainstage een nieuwe grotere locatie toebedeeld. De extra area’s kregen de naam ‘Dr. Peacock and Friends’, ‘Xtra Raw’ en ‘Back in time’. Dit bracht het totaal op maar liefst dertien area’s, waar meer dan honderd artiesten het beste van zichzelf gaven tijdens hun performance.


Het programma van de mainstage a.k.a. Open Air was alweer om van te smullen. Zo mochten ACTI en Festuca het festival aftrappen. In hun kielzog stonden Atmozfears & Code Black. De live act van Frontliner werd positief onthaald door de menigte. Zo ging hij van start met zijn nummer Symbols (Q-Base Open Air Anthem 2012). Hij vulde zijn set verder op met Halos en Lose my style.
Met Wildstylez stond meteen één van de grootste artiesten uit de scène achter de dj booth. Met tal van eigen producties als Back 2 Basics, Timeless en Earth Meets Water (Remix) wist hij als geen ander het publiek te entertainen. Het publiek genoot dan ook met volle teugen en er werd luidkeels meegezongen met de alom bekende track Lose my mind van Brennan Heart.


Rond middernacht was het tijd voor Max Enforcer. Hij vertegenwoordigde de Open Air mainstage met één van de vier Q-BASE anthems. Zo was Creatures of the Night de opener van zijn heldenset en tevens het begin van een verbazingwekkend vuurwerkspektakel. De mainstage, die dus op een andere en grotere locatie gelegen was op het terrein, stond afgeladen vol en de sfeer zat er duidelijk in. Zéker wanneer FTS van Showtek en Discorecord van Frontliner de revue passeerden. Het podium zelf had ook een enorme metamorfose ondergaan ten opzichte van voorgaande jaren. Het leek dubbel zo groot en het bevatte een prachtig staaltje podiumvakmanschap. Het was een immense vleermuis, die zijn vleugels wijd gespreid had over de breedte van het terrein. Gepaard met een sublieme licht –en lasershow, kon dit spektakel niet meer stuk.
Aan de overzijde van het festivalterrein stond de druk bezochte Hangar. De harde, beukende raw hardstyle sounds baanden zich een weg naar buiten door deze massieve bunker en lokten zo alsmaar meer kijklustigen. Met artiesten als Activator, Zatox, Phuture Noize en Radical Redemption lagen de verwachtingen hooggespannen. Een voorproefje kregen we alvast tijdens de set van Crypsis & Digital Punk. Beide heren behoren tot de pioniers uit de raw hardstyle scène en dit uitte zich ook tijdens hun performance. Niet alleen eigen materiaal als Radiant, Strike en Firestorm knalden door de ruimte, ook nummers van Minus Militia, Chain Reaction en de Supremacy Anthem 2014 zetten de zaal in vuur en vlam. De verwachtingen werden helemaal waar gemaakt.


De omvang van de verlaten basis, maakte het bij momenten niet mogelijk tijdig te arriveren bij een uitgekozen set. Dit bracht ons echter wel bij enkele onvoorziene interessante tussenstops. Een eerste was de Q-Dance Radio tent met tal van special guests en labels die de avond opvulden. Zo was er This Is Tek van de Belgische jump/tek meester Mark with a K, waar de energieke moshpit als één van de hoogtepunten van de avond kan worden beschouwd. Maar ook labels als Minus Is More, met Luna, en Scantraxx, met Bass Modulators en Waverider, waren present.
Wat verderop prijkte de #TIH (This Is Hardcore) tent die je van ver reeds kon horen, of beter gezegd, voelen. Met de grootste namen uit de hardcore scène wisten The Stunned Guys, The Playah, Anime, Art of Fighters, Mad Dog, Evil Activities & E-life, Meccano Twins, The Sickest Squad en Partyraiser het aantal bpm’s aardig op de drijven. Ook hier werd een This Is Hardcore Q-BASE Anthem voorzien door Art of Fighters, Xcite en Synthax. Als podiumsetup werd er gekozen voor een duister figuur, dat als vorm het dichtst in de buurt van een doodskop kwam. Met tracks als Come as One, The Voice of Mayham en Still NR 1 werd er hevig op los gestampt.


Q-BASE serveert een groot aanbod aan hardere stijlen. Naast de techno area Abstract, was ook Qult dit jaar weer aanwezig. Op deze subground stage mochten de vaste namen A*S*Y*S en [b]Geck-O[b] uiteraard niet ontbreken. Deze laatste zorgde tevens voor de Qult Anthem van Q-BASE. Van Drum ’n Bass op de Hit ’n Run stage tot early hardcore op Ghosttown. Feesten met de frenchcore vrienden van Dr. Peacock of helemaal Back In Time met early hardstyle van 2005-2009. De Q-BASE Anthem van 2008 (Lost In Dreams) en het Anthem van Reverze 2009 (Creation of Life) vonden hun weg vlot naar de tracklist. Alles was mogelijk op Q-BASE en voor elk wat wils. Om nog maar te zwijgen over de Don’t Feed After Midnight-stage. De line-up van deze laatste werd namelijk opgevuld met beeldschone dames als Marlice, Dalora, Malua, Kay Deejay en Indestructible. Je was gewaarschuwd.
Op de Open Air mainstage bleef het niveau erg hoog. Met The Pitcher & Jack of Sound dreunden de laatste melodieuze hardstyle beats van achter de dj-booth vandaan. Bij TNT, a.k.a. Tuneboy & Technoboy, waren we bij de Italian hardstyle sound beland. Voices, Wargames, Contrast en H3Y! waren slechts enkele kaskrakers uit hun set. We sneden kort de rauwere kant van het genre aan met B-Front, om waardig af te sluiten met een stevige portie hardcore van Art of Fighters. Dit alles werd vocaal onderstaand door MC DV8.


Met Ran-D, gevolgd door E-Force, achter de decks stonden zowel de Hangar als de VIP volledig vol. Octavius Augustus, Answers en Wild Wild West waren dé floorfillers, samen met nog vele andere tracks die voor een uitbundige sfeer zorgden. De slotact was een ultieme battle van de Theracords artiesten. Thera, Degos & Re-Done, Deetox & MC Livid persten de laatste energie uit je lijf. Mocht dit alles nog niet stevig genoeg zijn, was er nog steeds de mogelijkheid naar net dat stapje verder en ruiger, namelijk de Xtra Raw stage.
De elfde editie van Q-BASE was opnieuw een groot succes. Zowel de line-up, als de muziekkeuze en het geluid waren - om het op z’n minst te zeggen - subliem. De lichtshow en het vuurwerkspektakel maakten het geheel compleet. Het vliegtuig is ondertussen weer opgestegen, maar hopelijk landt het volgend jaar opnieuw in Airport Weeze voor de twaalfde editie van Q-Base!dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1388 )


Opbouwtijd: 0.0322 sec, 0.0054 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,041,288B