Hard Bass 2015

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, dinsdag 10 februari 2015, 22:21 uurHet Gelredome in Arnhem mocht afgelopen zaterdag opnieuw haar deuren openen voor een volledig uitverkochte editie van Hard Bass. Het was ondertussen de zevende keer dat het grootste indoor evenement van B2S plaats vond op deze unieke locatie. Maar liefst 16 acts, verdeeld over 4 teams, stonden op het programma van deze goed gevulde avond. Naast al dit muzikale geweld staat bij Hard Bass het showgehalte altijd hoog in het vaandel. Een niet te missen combinatie, die ongetwijfeld voor vuurwerk zou zorgen.
Het concept bleef ongewijzigd. De vier teams werden van elkaar onderscheiden door middel van kleurcodes, gaande van blauw en groen tot geel en rood. Hierbij mocht het euforische blauwe team de spits afbijten en werd er door velen reikhalzend uitgekeken naar het hardste team, namelijk het rode. Aan het einde van elk team set, werd er een er live performance weg gegeven. Na een vlotte toegang tot het Gelredome waren we enkele minuten later reeds een grote duit armer door de enorme consumptieprijzen. Dit kon de pret echter niet bederven.


Dj Luna mocht de avond aftrappen met een denderende warming up set, waarna de show van start ging met Team Blue. Een goed gevuld podium, waarbij de Nederlandse duo’s Bass Modulators en Audiotricz bijgestaan werden door de Australische dj’s Code Black en Toneshifterz. Het knallende vuurwerk aan het begin van hun set zorgde meteen voor een kippenvelmoment. Audiotricz liet zich direct gaan met zijn nummer Dance No More en Momentum. Ook Toneshifterz wist de melodielijn aan te houden met Parachute.
Van Code Black zijn we net een tikkeltje harder gewend en dat liet hij ook blijken door het anthem van Defqon.1 Australia 2014 Unleash the Beast te draaien, gevolgd door Pandora. Enkele tracks die er uitsprongen waren ongetwijfeld Accelerate en Never Break Me, maar met FTS van Showtek heerste er een uiterst uitbundige sfeer. De live act van Bass Modulators ging van start met het anthem van Team Blue (Interception) en bevatte verder talrijke edits van eigen werk.


Het groene team bestond uit Brennan Heart, Zatox, Atmozfears en B-Frontliner. De meeste van hen zijn wel bekend in het epische stadion. Bij aanvang van hun set werd het nummer Back in the Days van Brennan Heart gedraaid. De toon was meteen gezet en het beloofde wederom een hitjesparade van formaat te worden. Met Brennan Heart kon dit alvast niet mis gaan. Zijn nummers Wake Up, Hard Bass Junkie, F.I.F.O. en Outta My Way werden goed onthaald door het publiek.
Zatox liet zijn nieuwe album New World Order los op de menigte. Zo passeerden Fight the Resistance, Fuck That, Red Alert en Extreme vlot de revue. Hij wist er ook een paar tracks van zijn alter ego Wild Motherfuckers tussen te smijten. Denk hierbij maar aan Natural Born Raver en Hard Bass. De input van Atmozfears mogen we zeker niet vergeten. Naast hun eigen werk, Wut, Reawakening, Release en Singularity, brachten ze ook een heerlijke remix van Stampuhh.


Er werd een heuse ‘sit-down’ op poten gezet tijdens het optreden van Team Green. Gezien de omvang van het Gelredome, bleef het echter bij een verdienstelijke poging. Her en der waren er al wat raw hardstyle invloeden bespeurbaar, welke bij de performance van B-Frontliner helemaal tot zijn recht kwamen. B-Front en Frontliner openden hun live act met het anthem van hun team (Space Warrior), met daarop volgend nog tal van samenwerkingen zoals onder andere Become The Sky en 1.000.000 Stars. Daarnaast waren ze ook helemaal aangekleed in het thema van Hard Bass, met hun spacy outfits.
Qua podiumsetup had B2S alweer een pareltje afgeleverd. Hoewel het voorgaande jaren niet overtrof, was de omvang ervan opnieuw subliem. De beweegbare driehoeken in de zaal in combinatie met het licht– en laserspektakel maakten het geheel compleet. Voeg daar nog wat entertainment onder de vorm van vuurspuwers en gigantisch opgeblazen ballonnen in de kleuren van de vier teams aan toe, en het plaatje is compleet. Al bleven de vooropgestelde verrassingen op zich wachten.


Halverwege de avond werd er een versnelling hoger geschakeld met Team Yellow. Adaro was volledig terug van weg geweest en Frequencerz stond voor de eerste keer als solo live act op Hard Bass met de vocale ondersteuning van MC Nolz. Samen met de Australische Outbreak en de niet te stoppen Crypsis vormden ze Team Yellow. Daarbij mag ‘niet te stoppen’ letterlijk genomen worden. Adaro mocht de opener voorzien en zo kwam Open The Gates tot stand.
Rawstyle van de bovenste plank. Zowel Adaro als Crypsis draaiden nummers van hun alter ego, respectievelijk Gunz For Hire en Minus Militia. Voeg daar de nummers van Outbreak aan toe en je hebt vuurwerk. Ook dit laatste mag weer letterlijk genomen worden, want de lichtpijlen flitsten rond het podium. Get The Mean, Prison of Commercializm, Bassface en We Want Your Soul waren slechts enkele van de floorfillers. Zoals elke live performance, gingen ook de Frequencerz van start met het anthem van hun team, namelijk Noise. Hun live act bestond vooral uit samenwerkingen met andere raw hardstyle artiesten als B-Front, Hard Driver en Digital Punk.


Als afsluiter van de avond trad Team Red aan. Met namen als Radical Redemption, Titan, Warface en Freakz at Night kon je al raden wat je te wachten stond. No holding back, maar slopen die handel. Radical Redemption en Titan waren hun Gelredome-maagdelijkheid reeds verloren, maar voor Warface was het de eerste keer dat hij achter de decks stond. Hiervan was haast niets te merken, want hij pakte de zaal helemaal in met zijn kunnen.
Allen brachten ze hun eigen producties naar voren met af en toe een extra touch. Nummers van Minus Militia zetten het Gelredome in vuur en vlam. Ze hebben de afgelopen editie klaarblijkelijk een immense indruk achter gelaten. Warface wist voor een eerste keer goed wat er van hem verwacht werd. Titan had het met momenten moeilijk om beide heren bij te benen met hun verschroeiende kicks. Ondanks het latere tijdstip stond de zaal nog goed vol. Het was duidelijk dat het merendeel niet van plan was iets te missen van het afsluitende team. En terecht, want dit is waar Hard Bass voor staat. Of dit alles nog niet genoeg was, werd er als hekkensluiter gekozen voor Freakz At Night. E-Force, Deetox en MC DL gaven er het laatste half uur nog een serieuze lap op, waarbij Seven niet mocht ontbreken en dit zorgde voor één van de hoogtepunten van de avond.


Jammer genoeg bevatten de gezegden ‘time flies when you’re having fun’ en ‘aan alle sprookjes komt een einde’ meer dan alleen waarheid. B2S mag trots zijn met een concept als Hard Bass. De oogverblindende show en het krachtige geluidssysteem maakten de totaal ervaring af. De enorme drukte die dergelijk evenement met zich teweeg brengt, moet je erbij nemen. Dan rest ons enkel nog de organisatie te bedanken voor deze onvergetelijke ervaring en kijken we met z’n allen alvast uit naar de volgende editie!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1392 )


Opbouwtijd: 0.0327 sec, 0.0051 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,034kB