Solar Weekend Festival 2015

ELA, dinsdag 04 augustus 2015, 21:42 uurAfgelopen weekend was het weer zover, ondanks wat gedoe en een klein geding, streek het Solar Weekend Festival gewoon weer neer bij de Maasplassen in Roermond. Het lijkt wel traditie te worden, want ook dit jaar stond de zon weer als vanouds op de gastenlijst van Solar. Na een geweldige tiende verjaardag vorig jaar, lag de lat voor de elfde editie weer torenhoog. De line up voor dit jaar was veelbelovend, zo waren er een aantal grote bekende namen, maar was er ook ruimte voor nieuw talent.
Ieder jaar staat Solar in het teken van één thema. Dit thema dient als kapstok van alle creativiteiten gedurende het weekend. Dit jaar was het thema ‘Cinema’.
Direct bij binnenkomst werd dit duidelijk. De overbekende leeuw, van de filmstudio uit Hollywood, prijkte op de voorgevel van de entree.


Wat ons direct opviel was de indeling van het festival. Voor het eerst in jaren was er geen grote “toren” in het midden van het festival. In het hart van het festival leek hierdoor “iets” te ontbreken. De toren was dit jaar verplaatst naar de stage van House of House. Net zoals voorgaande jaren, was het mogelijk het bouwwerk te beklimmen. Helaas kon je dit jaar niet zo hoog als voorgaande jaren. In de toren was een soort dek gecreëerd, waardoor bezoekers een vip dek ervaring kregen, achter de DJ. Erg leuk! Daarnaast was er in de toren ook nog een extra stage, die waarschijnlijk niet iedereen gevonden heeft. Ook erg bijzonder.
Zoals we van Solar gewend zijn, stond ook dit jaar het hart van het festival in het teken van creativiteit. Zo kon je loungen in een reuze hangmat en shisha roken. Wat ons wel opviel is dat er minder “rariteiten” waren als voorgaande jaren. Voor de doorgewinterde Solar fan wellicht wat teleurstellend. Voor bezoekers die voor het eerst kwamen, was het nog steeds een groot festijn van creativiteit. Zo spraken wij een aantal bezoeker uit de Randstad en zij keken hun ogen uit van alles wat ze zagen. Solar lijkt de provincie te zijn ontgroeid en trekt nu ook veel festivalbezoekers aan uit heel het land en buitenland.


Een hoogtepunt van de zaterdag was toch wel het optreden van rapper Typhoon. Het leek alsof het hele festival naar de mainstage trok om zijn live optreden te bewonderen. Hij deed het dan ook niet onverdienstelijk en maakte zijn naam meer dan waar.
Welke act ook een groot publiek trok was “de Coen zonder Sander met Domien show”. Een verbastering van het bekende radio programma de Coen en Sander show op, nu nog, 3FM. Ongelofelijk dat twee radio dj’s een mainstage zo vol weten te krijgen… Maar dat is allemaal Solar. Je valt van de ene verbazing in de andere.


Ook dit jaar was de plaatselijke watermaatschappij weer aanwezig om gratis bekers water uit te delen. Wat ons betreft een top initiatief, zeker gezien de temperaturen! Een klein minpuntje wat betreft de faciliteiten: het leek alsof er wat minder eetgelegenheden waren als voorgaande jaren. Dit resulteerde in lange rijen gedurende het spitsuur. Sommige mensen hebben meer dan 30 minuten in de rij gestaan voor een broodje hamburger. Om nog maar te zwijgen over de Mojito, waarvoor doodleuk €8,60 werd gevraagd en je een beker vol ijs kreeg, met een slokje Mojito eroverheen. Schande.
Wat betreft de podia was er één die er met kop en schouders bovenuit stak wat betreft het voorkomen: “Vage Gasten”. De stage valt nog het beste te omschrijven als een mix van een pretpark attractie en een filmset uit Peter Pan. In één woord: prachtig.


Solar Weekend Festival 2015 was weer een geslaagd festival. Zoals eerder genoemd; voor de diehard Solar fan wellicht een editie van iets minder rariteiten, maar het blijft voor veel mensen toch nog een ongekende uitspatting van creativiteit. Wat betreft de sfeer zat het weer helemaal goed! Wij kijken nu al reikhalzend uit naar volgend jaar!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1394 )


Opbouwtijd: 0.0280 sec, 0.0046 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 1,037,872B