Q-BASE 2015

Ice & Nick, woensdag 16 september 2015, 22:08 uurHet festivalseizoen is weer voorbij gevlogen. Afgelopen zaterdag verzamelden op de verlaten luchtmachtbasis in Weeze duizenden liefhebbers van het hardere genre, om nog een laatste keer deze zomer een uit hun bol te gaan tijdens Q-BASE. Op deze unieke locatie, waar de geluidsnormen geen limieten kennen, vond de 12de editie van Q-BASE plaats. Het publiek is steeds zeer gevarieerd, zowel nationale als internationale gasten komen hier samen voor deze ultieme beleving. Met maar liefst twaalf stages, zowel indoor als outdoor, was een sublieme line-up van dit 14 uur durende spektakel verzekerd. Met al deze factoren samen, is het vanzelfsprekend dat Q-BASE voor velen het meest gewaardeerde festival van Q-Dance is. Lock ’N Load voor Q-BASE 2015!
Bij aankomst had zich reeds een lange wachtrij gevormd voor de parking. Hoewel de wachttijd meeviel, was de verbazing groot bij het aantreffen van slechts twee personen die de parkeerkaarten uitdeelden in deze rij. De vlotte service bij de entree, de lockers en de muntjes, lieten de eerder opgelopen wachttijd snel vergeten.


De aftrap van Q-BASE werd omstreeks 17 uur gegeven op de Open Air mainstage (Phrantic), de Hangar (Artifact) en in de Warehouse (Kasparov). Eén uur later werden er vijf stages toegevoegd en rond 21 uur waren bijna alle podia beschikbaar voor het publiek. Op deze manier werd de spreiding van de feestvierders alvast gewaarborgd.
Op de Open Air mainstage deed Triple T From Italy zijn intrede. Het trio Tatanka, Tuneboy en Technoboy werden voorafgegaan door Sound Rush, Bass Modulators en Coone. Er heerste een ware Italiaanse furie op en rond de stage, waarbij vele eigen producties de revue passeerden. Zo kwamen Tuneboy & Technoboy op de proppen met Countdown, waarbij de stevige kick meteen de toon zette voor de rest van hun set. Tuneboy ging verder met Demolition, gevolgd door Let’s Rock van DV8 & Tatanka. Deze laatste ging nog een samenwerking aan met Zatox, onder de naam Wild Motherfuckers, waaruit het nummer Natural Born Raver ontstond. Ook Gangsta brachten ze perfect naar voren. Om de Italiaanse madness helemaal compleet te maken, kon de track Action van Zatox & Villain niet ontbreken.


Wat de stage zelf betreft, deze had de vorm van een raket, waarop zich een enorme wesp had vastgepind. De raket gaf net dat tikkeltje extra aan de stage, gezien de unieke locatie van het festival. Met het thema Lock ’n Load werd er gedacht aan militaire operaties e.d., en werd er ook ingespeeld op de locatie. Een verlaten raketbasis, hangars en een volledige afgelegen terrein, zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. Op deze stage was de overgang van daglicht naar duisternis goed waarneembaar en dat maakte het allemaal des te specialer.
Tijdens de performance van het Noorse dj duo Da Tweekaz, stond de Belgium hardstyle tent van Dirty Workz afgeladen vol. Beide heren wisten het publiek dan ook perfect te bespelen en het entertainment gehalte was steeds van een hoog niveau. Wanneer de remix van het Defqon.1 anthem No Ducks, No Glory gespeeld werd, gooiden ze talrijke bad eendjes in de menigte. Het kan bijna als hun handelsmerk beschouwd worden. Daarnaast konden veel tracks van hun hand rekenen op een enorme support. Be Aware, The Hanging Tree, Hewego, Break The Spell en Little Red Riding Hood werden massaal meegezongen. De heren van Josh & Wesz openden hun set met Sutra van Gostosa en hielden de menigte zo op hun beurt in de tent.


Ondertussen klonken de laatste beats van Noisecontrollers op de Open Air mainstage. Zijn optreden werd tevens gebrandmerkt door talrijke eigen releases zoals So High, The Space we Created en What?!. Aan het einde van zijn set stond de anthem van Qlimax 2014 geprogrammeerd, namelijk The Source Code of Creation.
Q-BASE was halfway. Hoe raar het ook mag klinken, dit was ongetwijfeld één van dé momenten waarop menig festival addict had gewacht. Het was namelijk tijd voor een vuurwerkspektakel om ‘U’ tegen te zeggen. Om het plaatje volledig te laten kloppen, was het om middernacht tevens aan de producer van het anthem van dit jaar om zijn intrede te maken. Onder de beats van Audiofreq met het anthem Lock ’n Load (Official Q-BASE 2015 anthem) werden de eerste kleurrijke vuurwerkpijlen afgeschoten. De daarbij horende lasershow, maakten het spektakel compleet. De regen gaf een bijzonder mooi effect aan de lasers. Zijn energieke set bestond verder uit tracks als It Must Be van Zatox & Max Enforcer en Colors van Headhunterz & Tatu.


In de Hangar was Deetox achter de dj booth gekropen. Wat opviel was dat er nog ruimte in de zaal was, in tegenstelling tot andere performances gedurende de avond. Zo vulden B-Front en Frequencerz de Hangar volledig. Deetox zou later op de avond wel nog een tweede set draaien op de Theracords stage. De tracks die ze van Adaro lieten knallen, zoals Open The Gates en Under Attack zorgden voor een naadloze overgang naar de genoemde dj zelf.
Tijdens de set van Adaro was de Hangar wel weer tot aan de nok gevuld. Zijn tracks Oldschool Flow en Dark Universe braken de zaal helemaal af. Gevolgd door Titan & High Voltage werd er nog een tempo hoger gedraaid. Wanneer nummers als Braincracking van Neophyte, Domination van Tommyknocker en The Voice of Mayhem van Outblast & Angerfist voorgeschoteld werden, wekte dit alvast het gevoel naar meer.


En zo zou het geschieden. Na de schone Oekraïense Miss K8, mocht Angerfist voor de eerste maal in zijn carrière een set neerzetten op de hardcore stage van Q-BASE. Het publiek in de Warehouse stage stak dan ook zeer gewillig de vuist in de lucht bij Raise Your Fist for Angerfist. De doodskop die als podium setup fungeerde, creëerde een duister gevoel dat ideaal bij deze stage paste. Naast Angerfist passeerden grootmeesters als Mad Dog, Nosferatu, Partyraiser en Ophidian de dj booth. Deze laatste is eveneens producer van de Q-BASE Warehouse anthem Fire, waarmee hij de temperatuur de hoogte in dreef tijdens zijn performance.
Alvorens de euforische hardstyle gedag te zeggen, mocht Brennan Heart de Open Air mainstage voorzien van een heldenset van formaat met een reeks van floorfillers. Zijn eigen releases, als Imaginary, Wake Up, Reputation Game, Illumination (Reverze anthem 2015) en Fight The Resistance namen hier uiteraard de bovenhand. Deze werden in zijn tracklist vergezeld door de partyschijven Partylover, Fuck on Cocaïne en Hardcore Vibes. Bij Ran-D stond de anthem van Q-BASE 2013 Enter the Twilight Zone aan het begin van zijn act.


Verder kon er nog met volle teugen genoten worden bij Ruthless Invites. Een wat kleinere stage gelegen tussen de bomen, waar Freestyle de avond domineerde met artiesten als Dr Phunk, Pat B, Zany, Panic en The Viper. Wat dieper in het bos lag de Back In Time stage, die door het aanhoudende succes groter geworden was dit jaar. Tuneboy en Tatanka mochten eerder reeds als collectief optreden op de Open Air mainstage, hier kwamen ze solo aan de bak. Samen met Isaac, Beholder en Jones was het uitkijken naar de Special Act van de avond, waarbij een hele hoop artiesten samen de dj booth bemanden en er één groot feest van maakten. Met nog zes andere hosting partners werd er tot vroeg in de morgen door geknald.
Tot slot wist Radical Redemption de Hangar op zijn manier weer plat te krijgen. Snoeiharde rauwe beats weerklonken door de zaal en de menigte ging helemaal los. Zelf genoot hij er zichtbaar ook met volle teugen van en zijn armbewegingen spraken boekdelen. Don’t Fuck with the Radical en Brutal 3.0 zijn onmisbare tracks in zijn sets. Eén ding is zeker, hij is alvast klaar voor zijn 'One Man Army'-showcase in het najaar.


Langzaam maar zeker baanden de feestvierders hun weg naar de parking, na een meer dan voldane ervaring. Met de opkomende zon, die de eerste stralen op de Open Air mainstage wierp, mocht niemand minder dan Tha Playah het hoofdpodium waardig afsluiten met een stevige portie hardcore van de bovenste plank. Riders of Retaliation weergalmde als een van de laatste tracks over de (bijna verlaten) raketbasis.
Zelfs tijdens een 14 uur durend festival moeten er keuzes gemaakt worden. Er is zonder twijfel voor elk wat wils op Q-BASE. Met 12 succesvolle stages, een zeer enthousiast en uitbundig publiek en een show die hoog in het vaandel gedragen werd, heeft Q-Dance de verwachtingen wederom weten te overtreffen. Het aftellen naar de volgende editie kan weer beginnen…


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1395 )


Opbouwtijd: 0.0397 sec, 0.0081 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 939,184B