X-Qlusive Holland XXL

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, dinsdag 06 oktober 2015, 23:07 uurVoor X-Qlusive Holland XXL bracht Q-Dance pure nostalgie naar boven en presenteerde het afgelopen zaterdag ‘Mag het een onsje meer zijn’. Een oer-Hollandse spelshow waarbij knotsgekke taferelen centraal stonden, met als presentator Peter Aldenzee (aka MC DV8) . Deze niet te missen aflevering vond plaats in de Ziggo Dome te Amsterdam, welke dan ook in geen tijd uitverkocht was. De kandidaten waren dan ook niet de minsten en de aanwezigheid van een aantal speciale gasten maakte het geheel compleet.
Nog voor we goed en wel arriveerden, was de oranje gekte al merkbaar. De weg naar Amsterdam kleurde namelijk helemaal oranje. Bij aankomst werd ons een vlotte toegang tot de Ziggo Dome verschaft. Het beperkte aantal lockers kan hier soms voor problemen zorgen, maar hier ondervonden we dit keer geen hinder van.


Studio Ziggo werd geopend door een poetsende oma in afwachting van de grote openingsshow, maar daar kwam snel verandering in. Toen oma de knop indrukte, schoot het confettikanon af, ondersteund door de talrijke CO2 blasts. Het spektakel kon beginnen, waarbij de vaste huisentertainer Dr. Rude de show mocht aftrappen. Hij werd aangekondigd door niemand minder dan Hans Kazan. Dr Rude liet meteen enkele freestyle tracks op het publiek los. Krokobil en Helemaal naar de Klote stonden aan het prille begin van de avond, met een zaal die langzaam maar zeker volliep. Van rock (NirvanaSmells Like a Teen Spirit), classics (ShowtekIn My House) en andere floorfillers (Moshpit, Tremor en Last Night Ever) tot de Nederlandstalige partyschijven (Mexico, Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen en Bloed, zweet en tranen).
Klokslag middernacht kwam Wolter Kroes samen met DV8 op het podium om de volgende kandidaat van de avond aan te kondigen. Hoe kan een intro beter ingezet worden dan met We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia!. Het was ongetwijfeld één van de vele kippenvelmomenten die avond. De naam FeestDjRuthless zegt voldoende en wat een feestset heeft hij neergezet. Met zijn freestyle achtergrond wist hij als geen ander het publiek te entertainen. Daarbij passeerde vooral veel eigen werk als Paranoia, We want some P#ssy, Fired Up en Weekend. Verder bracht hij een heel arsenaal aan gevarieerde tracks naar voren. Denk hierbij maar aan Het Feest kan Beginnen van De Deurzakkers, Gaan Met die Banaan, Pursuit of Happiness, Just as Easy en Lost in Paraside of de track Hak Op Die Lolly van FeestDjRuud.


De overgang naar het volgende dj paar werd op een zeer originele wijze ingezet. Een vrouwelijke assistente van Hans Kazan zou een konijn tevoorschijn laten toveren door in een kooi te kruipen met een doek er over. Bij het verwijderen van het doek, kwam het konijn (Atmozfears in een konijnenpak) tevoorschijn. Deze goocheltruc ging gepaard met nummers als Lief Klein Konijntje van Henkie en Toveren van K3. Deze euforische set met tracks als Stampuh!!, Year of Summer en Lose My Mind was opnieuw eentje om van te snoepen. Eigen werk mocht hier zeker niet ontbreken. Reawakening, Let Me See Ya, Accelerate, Bounce and Break en Freaqs by Night knalden heerlijk door de zaal. Laat ons hier zeker de DJ Tool Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet, van twee jaar geleden, niet vergeten.
D-Block & S-Te-Fan zijn geen groentjes in hun vak. Deze heren hebben in 2011 de Heineken Music Hall gevuld tijdens hun X-Qlusive en wisten prima wat ze konden verwachten. Na de intro track Maar Vanavond Heb Ik Hoofdpijn, werd de avond naar een Higher level getild. De set van D-Block & S-Te-Fan bestond hoofdzakelijk uit eigen werk, Sound of the Thunder, Shiverz, Young Ones, Louder, Music Made Addict en Beautifull World, maar werd aangevuld door de Nederlandse klepper Per Spoor (Kedeng Kedeng) van Gunther Meeuwis. Teneinde hun set, was er een kort intermezzo voorzien van Deetox en Lange Frans. Een intermezzo dat als één van dé hoogtepunten van de avond bestempeld geldt! Hun collab Het Land Van X-Qlusive Holland was een niet alledaagse productie van Deetox, maar wat bracht dit een uitbundige sfeer met zich teweeg.


Opnieuw een man, waarvan de artiestennaam boekdelen sprak: Mashup Jack. De verwachtingen waren hooggespannen, want bij een evenement als X-Qlusive Holland horen er nu eenmaal mashups en edits. Zijn performance kon dan ook zeker bekoren met nummers als Sparta dit is Holland, Bier & Tieten, Feel So Reloaded en Daar Komt De Politie Aan. Deze laatste werd gevolgd door de rauwere versie Fuck The Police van Warface & Defuzer. De overgang naar de volgende kandidaat werd ditmaal ingeleid door een WK doelpunt van Bergkamp destijds. We waanden ons even back in time toen de zaal ontplofte bij de succesvolle doeltrap. Dit moment werd afgewerkt door het nummer Nederland oh Nederland van André Hazes. Sfeer en plezier ten top.
Deze inleidende voetbal gebeurtenis maakte van Frontliner even de voetballegende Edwin van der Sar. Dit verklaarde meteen ook zijn outfit van de avond. Frontliner had, in tegenstelling tot de andere kandidaten, wat minder specials in zijn set. Zo sierden vele eigen producties zijn tracklist, bestaande uit Symbols, Can’t Hold Us, Lose The Style, Indestructible, Runaway, Discorecord, Halos en Outside Spacer. Toch wist hij zijn set extra in de verf te zetten door als koploper een heuse polonaise op gang te brengen in het publiek.


De Ziggo Dome was voor deze speciale gelegenheid volledig omgebouwd tot dé oranje danstempel bij uitstek. Het decor bestond namelijk uit enorme oranje doeken die de hele zaal kleurden. Omgeven door discoballen, sfeerverlichting en niet te vergeten het X-Qlusive logo, was de zaal op en top Hollands. Met langs het podium twee gigantische vlaggen van Nederland en een publiek op klompen, was deze verkleedpartij een groot succes.
Diep in de nacht werd nog een spelletje Lingo gespeeld. Marcel van Deepack was verkleed als presentatrice Lucile Werner. Voor de blauwe en rode bal in het spel moesten we niet ver zoeken. Frank (Deepack) en Darkraver hadden zich namelijk respectievelijk verkleed in deze kleurcode. Het nummer Wake Up was zeker op zijn plaats en werd gevolgd door enkele stevige knallers, The Prophecy, Stampuhh en So Happy Together. Net als eerder op de avond, kon ook hier een tikkeltje rock wel smaken. Numb en Nothing Else Matters waren meezingers van format en lieten de haren weer rechtop staan. Met nummers als Old School Flow, Krakaka en Braincracking werd hun ijzersterke set afgesloten en zorgden deze nummers voor een vlekkeloze overgang naar het zwaardere geweld.


Tot slot kwamen de Smurfen (aka Frequencerz), Vader Abraham (B-Front) en sneeuwwitje (Deetox) X-Qlusive Holland nog onveilig maken. De heren van Frequencerz waren voor deze gelegenheid met drie, aangezien ze als gast een levensechte Smurf (dwerg) uitgenodigd hadden. Deetox daarentegen kwam met een heldenset op de proppen, waar edits de kroon spanden. Naast het grote succes met Lange Frans eerder op de avond, zorgde ze verder nog voor edits van Seven (Schijt aan regels), Mooi Man en 16 van Ard und Jorn. Verder schitterden remixen als Oerend Hard(style), Sick MF, My Style Is Dutch en Gas Met Die Zooi in haar tracklist. Klaar Om Te Rossen bracht een waardig einde aan deze knotsgekke nacht.
Naast de Mainstage, waren er nog twee andere area’s die de drukte amper de baas konden. Zo werd er in de Partyschuur stevig door gefeest met [/b]Rave Van Fortuin, Shag Ü, Trilok & Chiren[b] en Jones & Toyax. Maar ook in het Feestcafé was het gezelligheid van de bovenste plank met Scope DJ, Pavo, Break Zero, Bouncing Ball en Jason Payne. Deze laatste had met Boerenkool met Worst (FTS edit) een pareltje in de wacht gesleept.


Graag een daverend applaus voor Q-Dance om dit unieke concept in ere te houden. Deze knotsgekke oranje nacht werd gekenmerkt door de vele polonaises, een uiterst uitbundige sfeer en bezoekjes van Wolter Kroes, Hans Kazan, Lange Frans en Gaston Starreveld. X-Qlusive Holland XXL liet de Ziggo Dome daveren op haar grondvesten en deed dit zeker niet voor de laatste keer.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1396 )


Opbouwtijd: 0.0392 sec, 0.0091 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 936,384B