Pussy lounge XXL

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, dinsdag 13 oktober 2015, 23:24 uurHet is weer het moment van het jaar om uit te pakken met net dat ietsje meer. Vrij vertaald: het was tijd voor Pussy lounge XXL. Het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam stond volledig in het teken van dit Freestyle Circus, waarbij sexy danseressen, tonnen confetti en een uitbundige sfeer centraal stonden. Met de residents Ruthless, Darkraver, Paul Elstak, The Viper en Ruffian kon dit niet mis gaan. Zij nodigden nog enkele gasten uit om het geheel compleet te maken. Deze volledig uitverkochte editie beloofde wederom een knaller van formaat te worden, met een niet te missen show en de dikste freestyle beats.
De avond ging van start met een wachtrij bij de ingang en een eindeloze rij bij de muntverkoop. Op het podium mocht Dave S de menigte opwarmen. Eerder dit jaar stond hij reeds geprogrammeerd op de New Years Resident Rumble op de Hangover Cure stage. Hij werd gevolgd door de Spaanse dj Dany BPM. Zoals zijn artiestennaam al doet vermoeden, zorgde hij voor de nodige beats per minute tijdens zijn performance.


Rond middernacht deed de eerste resident van de avond zijn intrede. Met Ruthless barste het feest helemaal los. Zijn hitjesparade kende een zeer uiteenlopend verloop. Gaande van een portie entertainende freestyle classics, The Promised Land en Fired Up, tot hedendaagse klappers Imaginary en Back In The Days van Brennan Heart & Zatox. Uiteraard mochten de remixen van Forever Young, Gangsta en Bassface niet ontbreken.
Steven Sweet aka The Darkraver deed als tweede resident zijn intrede in de dj booth. Als grondlegger van het meest succesvolle concept van B2S, weet hij als geen ander hoe hij het publiek moet entertainen. Dat hij zo gek is als een deur, wisten de meesten onder ons al. Zijn intrede ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Black & Yellow van [b]Wiz Kalifa[/i] werd in een nieuw jasje gestoken, zelfs Skrillex, Diplo & Justin Bieber kwamen aan bod met Where Are You Now. Aan deze tracks is duidelijk te merken dat freestyle de boventoon voerde. [i]Tremor, Lost in Paradise, Into The Madness, Sweet Dreams[i] en Stampuhh zijn slechts enkele van de vele floorfillers die de revue passeerden.


Voor Isaac was het al een tijdje geleden (maart 2013 in de Matrixx in Nijmegen om precies te zijn) dat hij op Pussy lounge stond. Dat hij er onnoemelijk veel zin in had, was ongetwijfeld nog een understatement en dat was ook te merken gedurende zijn set. Tal van eigen producties en collabs wisselden elkaar vloeiend af. Denk hierbij aan nummers als Digital Nation samen met Technoboy & Tuneboy, Last Night Ever door Yellow Claw & LNY TNZ en een vleugje rock lyrics van de Red Hot Chilli Peppers met Otherside. De tracks van Brennan Heart vielen zowel bij de collega dj’s als bij het publiek duidelijk in de smaak. Zo draaide Isaac My Identity en Just As Easy. Daarnaast haalde hij nog vele andere toppers uit de platenkast, You & I (van Da Tweekaz), Komt ie dan (van Darkraver), The Sound of the Thunder (van D-Block & S-Te-Fan), Outside Spacer (van Frontliner) en F#ck The System (van Zatox).
Panic was er eerder dit jaar ook al bij tijdens The Winter Circus. Tijdens zijn optreden voerden er danseressen, in een meterslang doek, tal van acrobatische moves uit. Naast het paaldansen was dit een zeer oogverblindend staaltje van vermaak. Naast het vrouwelijke schoon, wist hij ook een mooie set neer te zetten. Zo kwam hij op de proppen met Lose My Mind, Demolition, Wonderwall, Burning Love, Alcoholic Party en I Lose Myself Tonight. Bij de eerste klanken van de bazenplaat Sound Intense City (Decibel 2011 Anthem) van Zany & Max Enforcer ft DV8 steeg er meteen een lovend gejoel op vanuit het publiek. Zijn set werd bijzonder goed ontvangen.


Tijdens de Resident Rumble kwamen alle residents samen in de dj booth om er een groot feest van te maken op het podium. Deze pussy madness ging gepaard met veel confetti, opblaasattributen, sexy danseressen, overheerlijk snoepgoed en indoor fireworks. Wat volgde was een aaneenschakeling van de grootste oldschool hits en nog veel meer. Om er een aantal te noemen, Bitches & Ho’s, Eating Donuts, Acid Dream, We Shall Arise, Born To Die, Mayday Dream en afgesloten werd er met Gaan Met Die Banaan. Voor deze laatste track had B2S iets speciaals op poten gezet of beter gezegd, op plastic. Een grote opblaasbare banaan, welke normaal achter een speedboot gehangen wordt, deed dienst als crowdsurf. Samen met Darkraver ging Ruffian er vandoor in de menigte.
De heren verlieten met opgeheven hoofd het podium, enkel Paul Elstak ging door met zijn solo moment. Meer en meer happy hardcore getinte tracks zouden de rest van de nacht vullen. I Come Correct van Promo en Pessa Pessa van Kasparov waren hier alvast enkele goede voorbeelden van. Ook zijn eigen werk, Luv Me More, Thrillseeka, I’m Not An Addict en Rainbow High in the Sky, deelden in het succesverhaal. Bij de nummers Oh My en Thunder werden de BPMS’s dan weer opgeschroefd.


The Viper werd begin dit jaar tijdens Pussy lounge New Years Resident Rumble naar voren geschoven als één van de nieuwe residents van Pussy lounge. Er werd tevens ‘afscheid’ genomen van Mental Theo. Hierdoor stond hij afgelopen jaar reeds op The Winter Circus, Pussy lounge at the Park en als host op de Pussy lounge stage op Tomorrowland. Zijn set was er een met veel variatie. Zo was de Bro Hymn Tribute van Pennywise te horen, waar ongetwijfeld de nodige moshpits aan te pas kwamen, maar ook Mr Policeman van Eva Simons en Party Up van DMX. De nummers Outside Spacer en Burning Love kregen we meermaals gedurende de avond voorgeschoteld. Tegen het einde van zijn set, galmde Come As One met een stevig tempo door de speakers.
Met Korsakoff kwamen we aan het einde van deze spetterende editie. Als enige vrouwelijke dj in de booth, had ze deze eer hoog te houden. We gingen nog een laatste keer Left, Right en klopten On Heavens Door, waarna er met trots in de handjes geklapt werd met Come Take My Hand.


De Pussy lounge madness heeft met deze XXL editie de deuren waardig gesloten, voor dit jaar althans. Zowel de artiesten, als het publiek hadden er zichtbaar van genoten. Met een prachtige aankleding, een loepzuivere geluidsinstallatie en een oogverblindende show, kijken we terug op een succesvolle editie. Met dank aan B2S voor deze onvergetelijke avond!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1397 )


Opbouwtijd: 0.0486 sec, 0.0108 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 919,688B