Unlocked - Indoor Festival

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, dinsdag 27 oktober 2015, 18:18 uurAfgelopen zaterdag is een nieuw avontuur van B2S van start gegaan in de Jaarbeurs te Utrecht. Unlocked - Indoor Festival zou het festivalgevoel naar boven moeten halen tijdens een indoor beleving. De hardere stijlen beloofden de avond te domineren met maar liefst 50 artiesten op het rijkelijk gevulde programma. Verdeeld over vijf area's wisten deze het beste van zichzelf te geven, met alles wat hard dance muziek te bieden heeft. Hardstyle, hardcore, freestyle, raw hardstyle en industrial & harder, er was voor elk wat wils. Hierbij werd er voor elk genre een niet te missen unieke showcase act opgezet. Met als kers op de taart kon er een uur langer gefeest worden, wegens de ingang van het winteruur. Of B2S het Thrillogy gevoel kon evenaren met dit nieuwe concept, was de grote vraag.
De start van een nieuw hoofdstuk blijft toch altijd spannend. Hoewel het evenement niet volledig uitverkocht was, liepen de verwachtingen bij menig feestvierders hoog op voor deze eerste editie. Gewapend met de timetable en het floorplan kon het feest beginnen. Op de raw hardstyle area waren de heren van Phuture Noize bezig aan een ijzersterke set. F#ck EDM van Ran-D en United From the Start van Radical Redemption waren enkele klappers uit hun set.


Nog voor middernacht stonden enkele Belgische helden in de dj booth. Een eerste hiervan was Coone, die de hardstyle area onveilig maakte. Hij verraste het publiek met de track Project One van Headhunterz & Wildstylez, welke jaren geleden tot de hedendaagse hits behoorde. Deze werd dan ook zeer positief onthaald. Niet veel verder, op de freestyle area, stond een tweede Belgische grootmeester met de naam Mark with a K. Zijn typisch kenmerkende nummers als Oasis en Forever Young passeerden vlot de revue. Daarnaast zorgden Follow the Leader en Eating Donuts voor het opzwepende kantje van zijn performance.
De uitmuntende line-up zorgde al vroeg op de avond voor heel wat heen en weer geloop. Om het uur gingen er wel meerdere toppers van start. De hardcore area had een mooie podium setup en tevens een aangename verschijning toen Korsakoff haar intrede deed. Het hardere geweld streek hier neer met als doel de keet volledig te slopen. Al snel viel op dat deze area afgeladen vol stond en dat het ook zo voor de rest van de avond ging blijven.


Luna weet als geen ander de menigte te entertainen met zijn jarenlange ervaring en dat is ook precies wat hij deed. Zijn set bestond uit een hitjesparade van hedendaagse tracks en nummers uit het verleden. Zo is de alom bekende Partylover van Showtek een ware floorfiller en past de Hard Bass 2013 Tool van Brennan Heart perfect in het freestyle plaatje. Maar ook Octavius Augustus en Wake Up! wisten niet aan de aandacht te ontsnappen.
Na de Melodyman Frontliner, waar we Halos nog van hoorden weerklinken, was het tijd voor Atmozfears. Op het vip deck had je een prima overzicht over de area, maar de aankleding van het podium werd wat teniet gedaan door de grote concentratie rook. Desalniettemin wist Atmozfears een puike set neer te zetten met tracks als United as One, I'm a Psycho, The Hum en Down with the Hardstyle. Zijn eigen releases mochten hierbij zeker niet ontbreken, namelijk het Weekend Anthem van Decibel 2015 Gold Skies en zijn mega hit Reawakening.


De raw hardstyle area was de grootste ruimte, waar nog voldoende plaats was om te stampen. De steunpalen van de Jaarbeurs en de metalen podiumconstructie gaven een industriële look aan de ruimte. Constructies die al meermaals hun nut hebben bewezen, wanneer B2S op bezoek komt met dergelijke events. Zo werd ook tijdens de set van Crypsis de zaal helemaal in vuur en vlam gezet, toen de nummers Retaliate, POW! en Knock You Down door de speakers knalden.
Omstreeks twee uur stonden vijf unieke showcase acts geprogrammeerd die de wintertijd integraal zouden 'unlocken'. De raw hardstyle area presenteerde de 'B-Front Experience'. Een beleving die heel wat te bieden had. B-Front zorgde hierbij voor vele bekende eigen projecten, maar ook voor veel nieuw ongereleaset materiaal. Hij nodigde tevens zijn maatjes Frontliner en Frequencerz, als B-Frontliner en B-Freqz, uit op het podium. Aan weerszijden van de dj booth bevonden zich twee schaars geklede dames, die zich ontpopten tot ware vuurmeesters.


Op de hardstyle area stond '10 Years Noisecontrollers', waarbij hij zijn carrière van 2005 tot 2015 de revue liet passeren. Het was uiteraard onmogelijk om alle 140 Noisecontrollers releases aan bod te laten komen, maar hij heeft zijn trip down memory lane zeker perfect samen gevat. De anthems 'Craving for the Beat (Decibel 2013 anthem) en World of Madness (Defqon.1 2012 anthem) werden naadloos afgewisseld met So High, Tonight en One Blade. Als ode aan zijn carrière tot nu toe, komt binnenkort zijn album 10 Years Noisecontrollers uit.
Alle gekheid op een stokje, dan moet je bij de heren van Deepack zijn. De legendarische 'Deepack Foam Party' vond plaats op de freestyle area, waarbij een schuimkanon ingezet werd voor het nodige zeepsop. Met in de startblokken van hun set het nummer Fight for your Right was de toon meteen gezet. Zombie Nation, The Record Breaking, Lost in Paradise en de absolute klapper van de avond Stampuh, deden wat ze moesten doen. Voor deze speciale gelegenheid nodigden ze enkele vrienden uit op het podium. Samen met Deetox, Crypsis, Luna, Zany en MC DL gingen ze van early hardstyle tot raw hardstyle, om met een stevige portie hardcore af te sluiten. Deze sublieme combinatie werd ook vergezeld door twee aantrekkelijke dames en talrijke opblaasbare attributen, zoals een matras, zwembanden en palmbomen.


Helaas stonden deze showcase acts allen gelijktijdig geprogrammeerd, waardoor het onmogelijk was ze allemaal bij te wonen. In de hardcore area was 'Partyraiser’s Thrill' de act van de avond, waarbij een back2back plaats vond met Drokz en F. NolzE, vocaal ondersteund door MC Da Syndrome. De industrial & harder area verwelkomde 'PRSPCT XTRM'. Dit extreme powerhour waarbij underground hardcore aan de basis lag, kon rekenen op de support van Thrasher, Detest & Mike Redman.
Ook Hard Driver was aanwezig op Unlocked Festival. Zijn sound wordt meer en meer geliefd door het publiek en het aantal gigs blijft maar toenemen. Hij wist de menigte op de hardstyle stage dan ook perfect te bespelen met zowel eigen tracks als The Hunter en Nature of the Blue (Hardbass 2014), aangevuld met Welcome to the Jungle, The Fusion of Sound en nummers van Kronos, Fuck The System en Zombies.


Naarmate de avond vorderde, ging het er zelfs op de hardstyle stage alsmaar harder aan toe. Na Hard Driver was het tijd voor Frequencerz, die eerder op de avond de sfeer al hadden mogen proeven tijdens de showcase act van B-Front. Beide heren lieten tijdens hun anderhalf uur durende set veel eigen werk de revue passeren. Men of Steel, Fatality, Rockstar en Raw & Uncut (Qapital 2014 anthem) kwamen voorbij. Verder bestond hun set nog uit klassiekers als Green Stuff, Make It Loud, Smack My Bitch Up en We Shall Arise. Push It To The Limit van Regain en Strike van Crypsis deden ons afvragen waarom zij niet geprogrammeerd waren op de raw hardstyle stage. Ook Adaro ging er stevig tegen aan, met tracks als Oldschool Flow, Under Attack en Answers.
Een zeer uitbundige sfeer vonden we laat op de avond terug bij de freestyle stage bij Promo. Een podium dat wat weg had van De Wallen, was met de sexy danseressen helemaal compleet. Oldschool van de bovenste plank en regelrechte freestyle madness werd ons voorgeschoteld. Kick This Mutha, Spacer, Here it Comes, Alcoholic Party en Voel je die Bass kropen letterlijk in de benen van menig feestvierder. Ook toen Paul Elstak de dj booth bemande, heerste er een uitgelaten feestgevoel. Hij bracht de freestyle stage in hogere sferen met Wonderwall, Last Night Ever, Video Games, In The End, Stampuh, I Come Correct en Hardcore Vibes. Een voor een feestschijven voor in de vroege uurtjes.


B2S heeft met Unlocked - Indoor Festival zeker een goede slag geslagen en de reacties achteraf zijn overwegend lovend. Vooral de showcase acts waren een toegevoegde waarde om het winteruur te ‘unlocken’. Een leuke ervaring met veel goede herinneringen zijn slechts enkele aspecten die we meenemen naar volgend jaar. Op het einde van het festival werden de deuren 'gelocked' en zijn wij alvast benieuwd naar het volgende hoofdstuk van Unlocked - Indoor Festival.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1398 )


Opbouwtijd: 0.0374 sec, 0.0074 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 936,592B