Hard Bass 2016

Patrick Bateman, dinsdag 26 januari 2016, 20:40 uurHet nieuwe jaar is alweer een maandje onderweg en voor Hardstyle minnend Nederland betekent dat maar één ding, een nieuwe editie van het indoor paradepaardje van B2S: Hard Bass. Het concept zal iedereen met een beetje interesse in deze scene ondertussen wel kennen. Voor de rest leggen we het hier nog eens kort uit. Gedurende de avond wordt er in één ruimte een programma gepresenteerd in vier delen. Deze delen worden teams genoemd en hebben allemaal een kleurcodering. De teams draaien in de volgorde Blue, Green, Yellow en tenslotte Red, steeds harder tot de avond voorbij is. Elk team draait in totaal twee uur en als afsluiter is er telkens een live-set. In de koude nachtlucht spoedde we ons vol verwachting richting het Gelredome. Aldaar aangekomen waren we binnen no time binnen en konden we na het dumpen van onze spulletjes meteen door naar het feestgedruis.


Bij binnenkomst sloeg de hitte je letterlijk om de oren. Het team dat de festiviteiten begon was Team Blue met een combinatie van de Belgische held dj Coone, Wildstylez en Atmozfears. Het was een relatief melodische set met tracks als Coone’s Universal Language (Cyber Remix) en Keep me Awake van Atmozfears. Het publiek was al vanaf het begin in de stemming en hoe verder de set vorderde des te voller de zaal liep. De perfecte opening van een heerlijke avond.
NCBM, bestaande uit een combinatie van Noisecontrollers en het duo Bass Modulators namen de live-set van Team Blue voor haar rekening. Hoogtepunt was absoluut de live versie van Solar, waarbij een echte saxofonist het podium op werd gehesen. Het publiek kon deze extra moeite zeer goed waarderen en ging helemaal los.


Nadat de laatste bassen van Team Blue uit de boxen waren verstomd, was het de beurt aan Team Green om het stokje over te nemen. De lichten op het overigens mooi verzorgde podium veranderde van blauw naar groen en gaven het signaal dat het tijd was voor wat nieuws. Team Green bestond uit een combinatie van D-Block & S-te-Fan, Frontliner en Hard Driver. Het werd een heerlijke set, waarbij zelfs een gedeelte van de apparatuur in vuur en vlam vloog. Verder waren er ook nog acts op het podium te bewonderen met twee mannelijke en twee vrouwelijke vuurspuwers.
Om 02.30 uur was het de beurt aan Mean Machine om met een live-set af te sluiten bij groen. En wat een live-set! Het begon met de oude knaller van een anthem van Decibel; Zany & the Beholder’s Bleeding for the Harder Styles. Hierna vervolgde ze met hits uit eigen kraam als Reloaded en Zany & the Beholder’s Act of Rage. Uiteindelijk sloten ze af met een speciale remix van Neophyte & Zany ft. MC Alee & MC Diesel: Gas Erop! Eén van de betere live sets die we van deze mannen hebben mogen meemaken.


Door al dit muzikale geweld waren onze benen moe geworden en was het tijd voor een drankje. Hiervoor moesten we eerst muntjes halen bij een van de automaten die hiervoor waren geplaatst. Tot ons grote genoegen waren er op dat moment geen rijen te bekennen, in tegenstelling tot het moment van binnen komen. De versnaperingen waren zoals vanouds weer aan de prijzige kant (ongeveer €2,71 per cola of bier tot aan €8,14 voor een Baco), maar dat weet je op een dergelijk event. Over het barpersoneel hebben we geen kwaad woord te zeggen, overal waar we zijn geweest werden we zeer snel bediend en ze leken het ook nog eens echt naar hun zin te hebben! Menig personeelslid stond te feesten achter zijn of haar stand en dat zien we natuurlijk graag!
Maar geef het barpersoneel ook eens ongelijk met dergelijke prachtige lichtshow en zulk moddervet geluid. Aan alle randvoorwaarden was dit jaar weer ruimschoots voldaan en dit is zeker ook de kracht van het concept. Hoewel het weer erg druk was, vormde dit geen belemmering door de geweldige en vriendelijke sfeer die overal in de zaal lijkt te heersen. De enige plekken waar de drukte een obstakel vormden, waren de wc’s en de ingang.


Na onze korte pauze was het de beurt aan Digital Punk, Frequencerz en Radical Redemption, om te laten zien waar Team Yellow voor staat. Het werd zoals verwacht een energieke en rauwe set, met nummers als Illusion van E-Force ft. Nikkita, B-Front & FrequencerzFatality in een speciale mix voor deze avond en Frequencerz & Hard Driver’s Snap Ya Neck. De set werd uiteindelijk afgesloten met Radical Redemption’s East Side Connection. Een set die het publiek tot een voorlopig hoogtepunt bracht.
De afsluiters van Team Yellow kwamen om 04:30 uur op het podium om hun kunsten Live aan ons te tonen. Gunz for Hire namen de honneurs waar. Ze begonnen hun set met hun Plata O Plomo, wat een wel heel schril contrast vormde met het beukwerk van Radical Redemption, wat eraan voorafging. Verder werd het publiek getrakteerd op nummers als Swagger en sloten ze hun set af met Military. Het was geen onaardige set, maar niet onze favoriet van de avond.


Bij het laatste team van de avond was het de beurt aan Deetox, Delete en Warface om het publiek te vermaken. Een van de dikste en onverwachtste nummers die werden gedraaid was: Phuture Noize’s Robots To The System (Delete remix). Wat een helden. Verdere hoogtepuntjes waren Vazard & Delete vs Main Concern met Absolute Terror en Titan & Warface’s Chainsaw (Delete remix). Deze drie mogen wat ons betreft vaker bij elkaar worden gezet, want ze sloten zeer goed aan op elkaar.
Bij de allerlaatste live-set van de avond konden we genieten van wat nieuwkomers op het grote podium: Jason Payne, Regain en Requiem, die voor de gelegenheid de formatie 3 The Hard Way vormden. Dit was een controversiële keuze van de organisatie en niet iedereen was blij dat er geen grotere gevestigde namen stonden. Voor ons was het een minder groot probleem, de heren draaide snoeihard met Adaro For the street (Regain Remix) als één van de hoogtepunten van de set. Als we dan toch een klein kritiekpuntje mogen geven is dat er geen kleine toegift vanaf kon op het eind, maar er keurig op tijd werd gestopt. Dit was wel een beetje jammer, want we hadden nog wel een heerlijke afsluiter kunnen gebruiken.


Is dit het perfecte indoor Hardstyle concept? Wij denken van wel. Dit is een feest voor de echte liefhebbers, de echte Hardstyle puriteinen. Hier hoor je op een enkel half plaatje na geen Hardcore en draait alles echt om de muziek waarvoor je gekomen bent. Sommige zullen dit een nadeel vinden, maar duidelijk is het wel. Wat ons betreft een zéér geslaagde Hard Bass 2016, met als absoluut hoogtepunt de sfeer en het personeel. We kunnen niet wachten tot volgend jaar!


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1402 )


Opbouwtijd: 0.0334 sec, 0.0073 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 916,672B