X-Qlusive Holland XXL

Tom Van Tongerloo & Nick Storms, donderdag 06 oktober 2016, 20:12 uurOp zaterdag 1 oktober kleurde de Ziggo Dome in Amsterdam helemaal oranje voor X-Qlusive Holland XXL - Polonaise Hollandaise. Samen met de beruchte bewoners van 'Stampersgat' beloofde het een knotsgekke editie te worden, vol verrassingen en een uitbundige sfeer. Dat de Holland editie van X-Qlusive erg in de smaak viel bij het publiek, was duidelijk te merken bij de start van de ticketverkoop. Deze was namelijk in mum van tijd volledig uitverkocht.
Voor velen lag de outfit voor dit evenement ongetwijfeld op de bovenste plank sinds de bekendmaking van de datum. Het was alleen maar oranje wat de klok sloeg. De line-up loog er ook niet om. Met namen als Adaro, Noisecontrollers, FeestDJDr.Ruthless, Digital Punk, Partyraiser en Zaza-Front (Live) kon het feest beginnen. Wij waren er helemaal klaar voor om het grootste en gekste feest van het jaar bij te wonen.


De tijdsindeling werd binnenskamers gehouden om het volk zo vroeg mogelijk naar 'Stampersgat' te lokken. Iets wat duidelijk zijn vruchten had afgeworpen; de meute had er ongelofelijk veel zin in. Bij aankomst was De Feesttent (mainstage) namelijk aardig gevuld en zat de sfeer er al goed in met de heren van Alpha Twins achter de dj booth. Tonight en ]i]Music Made Addict[/i], respectievelijk van Headhunterz, Wildstylez en Noisecontrollers[/b], en D-Block & S-Te-Fan, stonden geprogrammeerd aan het einde van hun set.
Als intro voor de volgende artiesten werd 'Nederland in Beweging!' geprojecteerd. Het televisieprogramma richt zich op de stimulering van lichaamsbeweging. Een activiteit die volledig overeenstemt met een evenement als X-Qlusive Holland. FeestDjRuud, Dr Rude en Ruthless, ter gelegenheid van deze speciale avond genaamd als FeestDjDrRuthless, stonden in de startblokken om Stampersgat te doen daveren op haar grondvesten. Welkom in de Feesttent trapte hun heldenset af, in combinatie met vuurwerkknallen, confettisnippers en tal van kleurrijke ballen die in het publiek gegooid werden.


De set van FeestDjDrRuthless bestond uit een brede waaier aan genres en melodieën. Zo kwamen We want some P#ssy, Gaan met die Banaan, Fired Up en Weekend (Fissa bootleg) uit eigen hand. De all-time favorites, Forever Young, Turn the Tide en Arise, wisselden naadloos af met de hedendaagse toppers, Imaginary, Lost in Paradise en Just as Easy. Maar ook Nederlandse klassiekers kwamen ruimschoots aan bod. Denk hierbij maar aan Opzij Opzij Opzij en Het is een Nacht. De Belgische dj's Dimitri Vegas & Like Mike en Coone completeerden de tracklist met hun nummers, The Hum en Welcome to the Jungle.
Hennie Huisman betrad in een glitterpak het podium en zorgde voor een waardige intro (Met zijn allen van Sound Rush. Deze laatsten gingen door op het elan van hun voorgangers. Een hoop Nederlandstalige krakers, als Stil aan de Overkant, Dromen zijn bedrog, Schatje mag ik je foto en Onderweg (Abel), werden in een X-Qlusive jasje gestoken en luidkeels meegezongen door het publiek. Tal van eigen releases sierden de rest van hun set, Froz3n, Magical, Unshakable, The Ultimate Headhunterz Mashup (Vegaboys), Lifetime en Take me back. De heren van Sound Rush hebben er zeker hun werk van gemaakt, met tal van edits, mashups en remixen.


Naast De Feesttent, was er ook het befaamde Buurthuis, waar niemand minder dan Amada, Bass Chaserz, Ignition, Jones, Lip DJ en Tellem het beste van zichzelf gaven. Maar Q-Dance, zou Q-Dance niet zijn, als ze er niet nog een schepje bovenop deden. Speciaal voor deze editie was er een derde area voorzien, genaamd 'Zuipkeet 't Hok'. Hier kon je langsgaan voor een heleboel gekkigheid, spelletjes en doldwaze acts. Apres Skillex, Koninklijk Vermaak, Nederland Beweegt, New Kids Stoelendans, Pablo Escobart, Ratman & Bobbin & Shag Ü, je kan het niet gekker bedenken. Zuipkeet 't Hok was van alle markten thuis, van Happy Hardcore tot Nederlandstalige meezingers.
Met Noisecontrollers achter de dj booth is het altijd feest. Zijn rood-wit-blauw geschilderd masker was zijn 'vermomming' van de avond. De eigen nummers Down Down en Faster N Further passeerden vlot de revue, met een stevige aanvulling van de nodige hits als See the Light, World of Madness, Year of Summer en Wonderfull Days. De dj tool van X-Qlusive Holland 2013 werd wederom met open armen onthaald. Sinterklaas, Wie kent hem niet van Bass Modulators staat al even bekend in de Hollandse edities van X-Qlusive en het moest lukken dat er ook dit jaar een Sinterklaas aanwezig was tussen het publiek. Aan originaliteit onder de aanwezigen geen gebrek.


Over originaliteit gesproken, Q-Dance had speciaal voor het evenement een kleurplaat verspreid waaraan een prijzenpakket van X-Qlusive was gekoppeld. Diegene met de mooiste tekening mocht zich gelukkig prijzen. Ook het podium was een pareltje om 'U' tegen te zeggen. Het gigantische orgel werd omgeven door twee Nederlandse vlaggenmasten, met in de vlaggen een LED scherm om alle bewegingen in beeld te brengen. De retro tegels bevatten afbeeldingen van klompen, het X-Qlusive logo en tal van andere figuren.
Voor alle gekheid op een stokje moest je natuurlijk bij Darkraver zijn. Samen met Ransom, die ongetwijfeld de set van zijn leven beleefde met grootmeester Darkraver, kon de pret niet op. Samen zorgden ze voor een massaal feestgedruis in de Hollandse danstempel. Een live samba orkest zorgde voor de opening van hun set. De manier waarop Darkraver zijn platen selecteerde en mixte en daarnaast voor het nodige entertainment onstage zorgde, is fenomenaal. Krakaka, Stampuh, Me Gabber en H3y werden naadloos van een beat voorzien. Beide heren waren de eyecatchers op het podium met hun kleurrijke tenue. Def Rhymz was de special guest gedurende hun set. Tonnen aan snippers maakten het feestje compleet.


Pieter Post kon helaas niet aanwezig zijn, maar stuurde wel een postkaart op naar de Ziggo Dome met het volgende opschrift: 'Hallo X-Qlusive, Helaas kan ik er niet bij zijn, maar wil ik jullie heel veel plezier wensen op deze te gekke avond! Tot de volgende. Piet Paulusma'. De details en het kleine toneeltje waren top! Zo kon Atmozfears van start gaan en aan eigen hits geen gebrek van deze jonge knaap. Keep me Awake, Reawakening en Release kwamen uit eigen hand, maar ook Lose my Mind (NL), FTS, Holding On en Tsunami wisten de menigte duidelijk te plezieren.
De intro van Korsakoff & The Viper kreeg een erotisch tintje. Zo verscheen er op de LED screens 'Welkom bij de s#xlijn de gouden dop' en werd er een hete 'live' conversatie gehouden met Kim Holland, waarna beide artiesten het podium betraden in het bijzijn van de geblokte mini-man. Freestyle en happy hardcore zijn hun specialiteit. Met tracks als Happy Together, De hele wereld op z'n kop, Explode, Luv U More, Outside World, Come Take My Hand, Uncle F#cker en ga zo nog maar even door, heerste er een uitbundige sfeer in de zaal. De special performance tijdens hun set werd verzorgd door niemand minder dan De Kraaien met Ik vind je lekker.


De paters Digital Punk & Adaro mochten het rauwere kantje van het genre aansnijden, terwijl Partyraiser de (happy) hardcore hoog in het vaandel droeg. De afsluiting door Q-Dance werd ditmaal volledig in het Nederlands voorzien 'Dit was een Q-Dance evenement… Q-Dance', wat net dat extraatje gaf aan het geheel.
De Q-dance Oranjevereniging heeft zijn naam wederom meer dan waar gemaakt. Alles was tot in de puntjes geregeld en aan sfeer was geen gebrek. Het entertainment gehalte oversteeg de carnaval edities en er was na afloop enkel lovend commentaar over de aankleding en de sets van de artiesten. Tal van edits en special guests maakten van X-Qlusive Holland XXL wederom hét feest van het jaar! Reikhalzend kijken wij uit naar het vervolg van deze topeditie.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1404 )


Opbouwtijd: 0.0360 sec, 0.0076 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 935,288B