Charly Lownoise - Zenles in een wereld vol lawaai

Tom, maandag 13 juli 2020, 16:10 uurDj Charly Lownoise is de artiestennaam van Ramon Roelofs uit Den Haag. Ramon is al meer dan 25 jaar succesvol producent van o.a. happy hardcore. In de jaren 90 bracht Ramon samen met Mental Theo als dj-duo Charly Lownoise & Mental Theo de muziekstijl happy hardcore tot een grote hype.

Het bestaan van een top-dj is zwaar: lange dagen, veel optredens op allerlei plekken, slapen in onpersoonlijke hotelkamers. Ook de roem eist z’n tol. Niet iedere dj is daartegen bestand. Het leven van Ramon kwam tot rust toen hij zich ging verdiepen in zen en meditatie. Dj is hij gebleven, maar met veel aandacht voor de spirituele kant van het leven.

When will people ever learn, wonder will they ever turn
From their suicidal course, heading straight for war
I want the Goodlife, give me the Goodlife

In dit boek vertelt hij over zijn pad en geeft hij de lezer lessen mee, zoals: ‘De route naar een goed leven kent geen afstand of tijd.’ Aan de hand van songteksten van de grootste hits die hij samen met Mental Theo maakte, neemt Ramon je aan de hand en vertelt hij hoe hij de balans (terug) wist te vinden in zijn leven. Dit doet hij op een zeer toegankelijke en luchtige manier, waardoor zelfs de meest verstokte nuchtere lezer geen moeite heeft om dit boek binnen no-time te verslinden.

Zelf zegt Ramon, sinds 2009 ook werkzaam als zenleraar, het volgende: ‘De afgelopen twintig jaar heb ik een pad van persoonlijke ontwikkeling bewandeld, waar ik ontzettend veel van geleerd en misschien nog wel meer van afgeleerd heb. De eerste tien jaar volgde ik meditatiecursussen en retraites, later ging ik zelf meditatie- en yogalessen geven. In dit boek wil ik je meenemen in mijn zoektocht en inspiratie geven voor een gebalanceerd leven.’

Een zeer inspirerend boek, dat interessant is voor iedereen die wel eens op het maandag het brakke gevoel heeft, dat het weekend met dat festival onopgemerkt toch wel weer erg snel voorbij is gevlogen. Daarnaast zijn de vele bronnen die genoemd worden een ware schat voor de lezer, die na het lezen van dit boek zich nog verder wil verdiepen in dit onderwerp.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.1406 )


Opbouwtijd: 0.0278 sec, 0.0099 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 906,952B