Snowfever (2004)

Etiënne, woensdag 13 oktober 2004, 13:47 uur

Het is donderdag 30 september. Tom (Wiseguy) en ik zijn uitgenodigd voor de spetterende perspremière van “Snowfever” met Daan Schuurmans en Egbert Jan Weeber. Vol verwachting klopt ons hart...

Na een ‘hartelijk welkom’ door de mevrouw aan de balie van ‘Pand Noord’ vervolgden wij onze weg, samen met onze college van het NRC, naar de kantine van het gebouw waar onder andere A-Film, Rick Engelkes Productions en vele anderen gevestigd waren. Aangekomen in de kantine werden wij verwend met wat versnaperingen en drankjes. Enige tijd later, en na het ontvangen van de officiële Snowfever virtuele persmap, was het dan eindelijk zover en spetterde Snowfever van het scherm af... of niet?

Wat kan/mag je verwachten van de ‘opvolger’ van ‘Costa’ en ‘Volle Maan’? Uiteraard waren bovengenoemde films een krakend succes en zal Snowfever dit waarschijnlijk ook worden, maar enige kanttekeningen moeten toch geplaatst worden.


Eef, Nicky, Sam & Max waren ook onder de indruk toen ze hoorde dat Daan Schuurmans alweer de hoofdrol zou spelen. ;)


Ik zal om te beginnen eerst kort even de belangrijkste personages de revue laten passeren. ‘Nicky’ (Hanna Verboom) is het ‘gebruikelijke’ lelijke eendje, wat later uiteraard een ‘zwaan’ blijkt te zijn (waar hebben we dit eerder gezien?). ‘Max’ (Peggy Vrijens) en ‘Sam’ (Collien Fernandez) zijn twee van de drie vriendinnen van Nicky, die vaak nogal ‘bitcherig’ uit de hoek kunnen komen. ‘Eef’ (Eva van der Gucht) is de derde vriendin van Nicky en het onzekere meisje. ‘Ryan’ (Daan Schuurmans) speelt de stoere skileraar en casanova. ‘Eric’ (Egbert Jan Weeber) vervult de rol van het wereldvreemde broertje van Ryan.

Het verhaal draait om de vier vriendinnen; Nicky, Sam, Max en Eef, die op skivakantie gaan. Daar aangekomen wil iedereen natuurlijk op skiles bij de stoere skileraar Ryan. Even kort over de rol van Ryan: alweer wordt Daan Schuurmans gebruikt als casanova/stoere gast. Persoonlijk kwam hij (deze keer) wat ongeloofwaardig en ‘oud’ over. Kortom, alweer Daan Schuurmans…? Terug naar het verhaal. Het draait allemaal om de skileraren. Wie een skileraar weet te scoren, heeft het gemaakt en daarom beginnen de dames wanhopig met het versieren van een skileraar. De film zit vol met clichés, zo wil het lelijke eendje natuurlijk graag in de smaak vallen bij de stoere skileraar en de twee arrogante vriendinnen willen dit natuurlijk verhinderen. De onzekere (mollige) Eef huppelt hier wanhopig tussendoor. Ik zal niet teveel van het plot verklappen… of is dat al duidelijk als je Costa! gezien hebt? Uiteraard zal het op het einde allemaal goed komen, zal iedereen gelukkig zijn en Nicky ‘ware’ liefde vinden in de armen van...? De film is zo enorm doorzichtig dat wij na de eerste scène ongeveer al het einde konden voorspellen.


Ryan, de droom van ieder 13-jarig meisje? :S


De film zit vol mateloos irritante sluikreclame. Van mensen die op de meest ongepaste momenten een Mars opentrekken tot mensen die ‘aangerand’ worden tegen een toevallig in de weg staande ‘Mars’-automaat en dan heb ik het nog niet eens over het logo van Intersport dat net even iets te overduidelijk in beeld komt (en blijft!). Ook komt ons aller Jim (kennen we hem nog?) voorbij, uiteraard om de titelsong die hij voor de film gezongen heeft te promoten. Waarschijnlijk is er dus een package-deal gesloten met Mars! ;) Ook zijn sommige scènes van een dusdanig triest gehalte dat de zaal er hartelijk om moest lachen.

Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Oftewel, waar verdien je nu eigenlijk als filmmakers en –producent het meeste geld mee? Juist, niet met een (technisch) goed verhaal en uitstekende acteerprestaties, maar met een doorzichtige clichéfilm, met belabberde acteerprestaties! Als je zin hebt om een avondje ‘vermaakt’ te worden, zonder al teveel na te moeten denken, dan is deze film echt iets voor jou. De film kijkt gewoon lekker weg en is laagdrempelig. We voorspellen dus ook dat het weer een enorm succes gaat worden en de zalen bomvol zitten.


Aangezien Eric het skiën niet zo goed afging, besloot hij maar op de kermis de Touwtje-Trek kraam over te nemen.


Toen het licht weer aan ging in de zaal en iedereen z’n spullen pakte om naar huis te gaan en zijn of haar recensie te schrijven, was het opmerkelijk om te zien hoe snel iedereen er vandoor ging. Had dit iets met de film te maken...?

Bekijk Trailerdit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.557 )


Opbouwtijd: 0.0305 sec, 0.0057 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 909,416B