Ricocher (CD-presentatie)
26 november 2004, de Bosuil, Weert
Tom, zondag 28 november 2004, 17:20 uur

Vrijdag 26 november vond in muziekcentrum de Bosuil in Weert de CD presentatie plaats van de groep Richocher. Dit is een Nederlandse symfonische rockband, die ruim 10 jaar bestaat en al bekendheid heeft verworven door onder andere een optreden bij Bospop en als voorprogramma van Saga.
Na de CD’s “Quest for the Heartland” en “Cathedral of Emotions” volgde de derde CD “Chains”.Toetsenist John, drummer Maikel en gitarist Bart.

Tijdens een interview voorafgaande aan het optreden vertelde toetsenist/zanger John van Heugten dat er sprake is van een zogenaamd conceptalbum, wat betekent dat er een verhaallijn door de 7 nummers loopt, waardoor het als het ware een verhaal vormt.
De titel “Chains” heeft meerdere betekenissen; enerzijds de bevrijding van de hoofdpersoon van zijn kettingen, anderzijds de muzieknummers die als schakels samen een ketting vormen. En enigszins fonetisch uitgesproken krijg je change oftewel verandering(en), hetgeen ook weer van toepassing is op de hoofdpersoon en de muzikale keuze voor een conceptalbum.


In het voorprogramma speelde Queen of Hearts, eveneens een Nederlandse symfonische rockband, die haar 20 jarige jubileum viert dit jaar.Zanger/ gitarist Erwin Boerenkamps en bassist Niels Nijssen.


Erwin Boerenkamps

John van Heugten


Het optreden van Ricocher duurde bijna 2 uur en nadat de volledige set van Chains was gespeeld, werden enkele oude nummers gespeeld. De fans hadden namelijk via internet kunnen stemmen op nummers die ze nog eens live wilden horen.Bart van Helmond


Speciaal voor dit concert was er een gastoptreden voor de saxofoonsolo.


Ik had Chains nog niet veel kunnen beluisteren, maar wat mij opviel was dat de nummers zeer melodieus zijn en goed in elkaar overlopen. Ook de verschillende tempowisselingen kennen een mooie opbouw. Zeker muziek die je belangstelling verdient en de moeite van het beluisteren waard is. Voor meer informatie over de groep en/of verdere optredens kun je terecht op de site van Ricocher.com.

Niels Nijssen


Maikel van der Meer


De zaal was redelijk gevuld met een enthousiast publiek en het licht en geluid waren prima in orde. Wat dat betreft heeft de Bosuil een zaal waar groepen goed tot hun recht komen. Voor meer informatie over de Bosuil, alsmede de agenda kun je terecht op de site van de Bosuil.dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.617 )


Opbouwtijd: 0.0312 sec, 0.0069 van dat voor queries. DB queries: 20. Geheugengebruik: 914,360B