A Nightmare Outdoor – Symp.Toms
18 of the best dark & industrial hardcore tracks.
da_bola, vrijdag 18 november 2005, 07:44 uurNaast de dubbelaar A Nightmare Outdoor 2005 met meer mainstream tracks en een live-set van het Forze DJ Team besloot men bij Rotterdam Records ook nog een CD uit te brengen met de donkere kant van hardcore.

De lay-out van de CD cover bestaat uit een mysterieuze industriële achtergrond met oranje letters. Het geheel heeft een donkere uitstraling, waarmee het accent gelegd wordt op de duistere bas & melodie en de sfeer waarin je je een dik uur waant bij het beluisteren van deze CD.

Er zit verder geen extra informatie bij over het feest A Nightmare Outdoor of informatie over Mute. en Mental Wreckage die deze CD gecompileerd hebben. Of zoals een wijs iemand ooit zei: geen poeha eromheen staat meestal voor kwaliteit! ;-)

Voordat ik de CD in de CD-speler stopte, bedacht ik me wat me te wachten stond. Het zou geen sprankelende vijfde symfonie van Beethoven zijn of een vrolijk CD’tje van K3. Donkere hardcore zou mijn oren het komende uur proberen te verwoesten! De CD-speler op 10, lekker losjes op de bank, de borrelnootjes binnen handbereik, enkele momenten van rust en PLAY!


Tracklist

01 The Outside Agency - 740 mHz - Inertial Overtone
02 Broken Rules - Reference Point
03 Mute. - Mechanibals
04 N-Vitral - Carnal Jesus
05 Mental Wreckage - Lawaai
06 Mindustries - Massdriver
07 Mute. - Maneater
08 Mental Wreckage - Audial Anarchy
09 Petrochemical - Blind Demon
10 Sei2ure - Piledriver
11 DJ Daisy - Back And Forth
12 Ophidian - Predator And Prey
13 Broken Rules - Slickster
14 Meccano Twins - Intro-Mission (Mental Wreckage Remix)
15 Ophidian - Formshift
16 Mental Wreckage - Ediskrad (Meccano Twins Remix)
17 Mindustries - Deus Ex Machina (Producer Adrenaline Injection)
18 The Outside Agency - Black Lectroid


A Nightmare Outdoor – Symp.Toms Vol.1 begint met een heerlijke schranzende beat met een lekker ‘psychedelisch’ melodietje in de vorm van 740 MHz, Inertial Overtone van The Outside Agency. Hiermee is de trend van de CD meteen gezet. De stormvloed aan hardcore beats met paranoïde sampletjes tussendoor overspoelden mijn hersens.

Dit is een heerlijke compilatie van het hardste van het hardste. Een goede afwisseling tussen harde darkcore beats en het onnavolgbare van industrial hardcore. Tussendoor is er hier en daar nog een ‘jumpy’ beat te ontdekken, maar over het algemeen zijn de beats hard en volgen ze elkaar in een rap tempo op.

Noemenswaardig is de track Carnal Jesus van onze favoriet N-Vital, met zijn unieke stijl van 'industriële hard-techno'. Met nummers als Lawaai van Mental Wreckage en Predator and Prey van Ophidian staan er een paar heerlijke ruige nummers op, maar de rest doet daar zeker niet voor onder.

Concluderend kan ik stellen dat dit een heerlijke CD is, die voor de ware darkcore-, industrial hardcore- en ordinaire hardcore liefhebber een waar genot voor het oor zal zijn. Het enorme repertoire aan nummers zorgt in elk geval geen moment voor een eentonige compilatie. Het donkere imago dat Nightmare heeft wordt ook op deze CD weer duidelijk neergezet.

Dit is absoluut geen CD voor trance liefhebbers! Ook als je van de gevoelige stembandjes van Jantje Smit houdt, moet je dit schijfje zeker niet aanschaffen. ;-) Voor diegenen die hardcore een warm hart toedragen, is deze CD de ideale aankoop.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.935 )


Opbouwtijd: 0.0461 sec, 0.0099 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 908,040B