A Nightmare in Rotterdam - Welcome to Wonderland (CD)

Patrick Bateman, vrijdag 10 februari 2006, 02:46 uur


Naast het grote aantal feesten uit de Nightmare reeks zijn er net zoveel cd-compilaties. Twee dagen voor A Nightmare in Rotterdam - Welcome to Wonderland plaats vond, kwam Mid-town met deze dubbelaar.

De hoes ziet er erg gelikt uit met op de voorkant Freddy’s tronie en aan de binnenkant nog wat afbeeldingen die het geheel een grimmige feeling geven. De discs zelf zijn zwart met de wederom de afbeelding van Freddy in het wit erop gedrukt. Ik heb helaas niet het genoegen gehad zelf op Welcome to Wonderland te zijn geweest, maar hopelijk valt er met deze cd iets in te halen. Zoals altijd zijn de cd's gemixt door DJ Panic en DJ Neophyte.


DISC ONE: PRESENT NIGHTMARE

01.// THA PLAYAH - THE RULE OF COOL
02.// RUFFNECK & ENDYMION - MASENKA
03.// EVIL ACTIVITIES - EXTREME AUDIO
04.// NEOPHYTE - THE HARDEST REMAKE
05.// PROMO - REPRESENT BY EXAMPLE
06.// OPHIDIAN & TAPAGE - THE MINE
07.// HUMAN RESOURCE - DOMINATOR (The Stunned Guys Remix)
08.// EVIL ACTIVITIES & DJ PANIC - MURDER
09.// TOMMYKNOCKER - TWIST
10.// OMAR SANTANA - HARDCORE SOLDIERS
11.// NEGATIVE A - KOKSOCCER FUCK YOU (E-Noid Remix)
12.// ART OF FIGHTERS - I’M YOUR ENEMY
13.// DJ INYOUNG & STATIC RESPECT - YOUR ENEMY
14.// THE STUNNED GUYS & DJ MAD DOG - HEADZ
15.// ELITE FORCES - BORGNETIC EVOLUTION
16.// THE WISHMASTER - BLOOD
17.// ENDYMION & NOSFERATU vs THE VIPER ft. MC ALEE - PROJECT HARDCORE
18.// PROTO X ft. TIEUM - MECHANICAL SICKNESS

De Present Nightmare cd is een lekker harde compilatie van achttien nummers in een 65 minuten durende mix. Tijdens de opening van de cd beukt Tha Playah - een extreem goede ontdekking van DJ Neophyte overigens - er direct goed op los. Het tempo is gezet. Andere goede nummers op deze eerste cd zijn The Hardest Remake (een remake van Real Hardcore) van 'the master himself' Neophyte en Murder. Murder heeft een goed tempo en de energie spat er letterlijk vanaf.

Persoonlijk had ik minder met Omar Santana's Hardcore Soldiers. Er worden constant standaard teksten doorheen geroepen die uitermate irritant zijn. Gelukkig duurt dit stuk van de mix niet lang, waardoor ik het alweer snel vergeten was. De nummers op deze cd zijn zeer goed geselecteerd, aangezien ze allemaal vrij hard zijn, lekker op tempo zijn en bijna allemaal uitermate goed bij elkaar passen. Ik kan het dus wel stellen dat het een echt geheel vormt. Ook is het erg goed aan elkaar gemixt. Eigenlijk is er helemaal niks negatief aan deze compilatie!
DISC TWO: EARLY NIGHTMARE

01.// GENETIC WASTE - GENETIC WASTE 1
02.// ARMAGEDDON - YOU’LL NEVER BE MINE
03.// SONS OF ALIENS - BEYOND THE REALMS OF FEAR
04.// HARD ATTACK - BONEHEAD
05.// THE ULTIMATE SEDUCTION - BA DA DA NA NA NA (Rotterdam Mix)
06.// GERMAN DIVISION - CONCERTO GROSSO
07.// NIGHTRAVER - SO
08.// BALD TERROR - HARDCORE
09.// NAKED STEEL - VIVE LA FRANCE
10.// UNDERCOVER ANARCHIST - ASS OFF
11.// BODYLOTION - WATCH YOURSELF
12.// EUROMASTERS - NOIKEN IN DE KOIKEN
13.// E-WAX - MUSIC MAESTRO
14.// LENNY DEE - THE DREAMER
15.// F. SALEE - THE END OF THE BEGINNING
16.// DJ BUZZ FUZZ - JEALOUSY (IS A M.F.)
17.// THE SRUMBLEHEADS - HOW IT SOUNDS
18.// CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO - MOTHERFUCK

De Early Nightmare cd bestaat ook weer uit achttien aan elkaar gemixte tracks met een speelduur van ongeveer 62 minuten. Deze disc bevat oldschool nummers en het gaat er over het algemeen veel minder energiek en met een 'rustiger' tempo aan toe in deze mix. Vooral in het begin komt de cd traag op gang, voordat het écht begint te knallen. Een luxeprobleem is dat er waarschijnlijk veel nummers op staan die de meeste hardcore hardcorefans wel al gehoord zullen hebben. Wat dat betreft is er dus niet veel nieuws onder de zon.

Een absoluut dieptepunt op deze cd is - in mijn optiek - het nummer Noiken in de Koiken van de Euromasters. Het is een zwaar teleurstellend nummer dat totaal uit de toon van de compilatie valt en sowieso technisch ook niet al te goed klinkt. Deze cd is een zeer goede aanschaf voor mensen die een cd willen met oudere hardcore nummers om hun collectie compleet te maken of om hun klassiekers eens in een ander gemixt jasje te horen. Voor nieuwkomers in de hardcore scene is deze cd zeker ook een absolute aanrader, omdat je op die manier een stukje hardcore geschiedenis meekrijgt die je niet mag missen!


Conclusie: de twee cd’s hebben een totaal andere insteek. De eerste cd is gericht op de eerder genoemde ‘‘Present Nightmare’’, terwijl de tweede cd zich richt op de ‘‘Early Nightmare’’. Persoonlijk gaat mijn voorkeur sterk uit naar de eerste cd. Dit is denk ik het sterkste punt van deze dubbelaar; iedere hardcore fan zal namelijk minstens één van de twee cd’s helemaal geweldig vinden. Je speelt dus altijd op safe wanneer je deze boxset koopt.

Naast het feit dat de tweede cd veel minder hard is als de eerste, is het ook een veel minder afgerond en samenhangend geheel. Soms had ik zelfs het idee dat cd 2 een aantal bij elkaar gezette nummers was in plaats van een mix. Dit komt waarschijnlijk door de grote mate van verscheidenheid van de oldschool nummers, waardoor ze minder goed een geheel vormen. Deze dubbelaar is zijn geld dubbel en dwars waard, al was het alleen al voor het extreem goede mixwerk van Neophyte en DJ Panic.


dit content onderwerp is van Liquid-Motion
( https://liquid-motion.nl/e107_plugins/content/content.php?content.977 )


Opbouwtijd: 0.0450 sec, 0.0067 van dat voor queries. DB queries: 19. Geheugengebruik: 912,536B